Μια κοσμοπολίτικη εμπειρία στην καρδιά του ιστορικού κέντρου

Για μία γευστική jap-fusion πρόταση ή ένα δροσιστικό ποτό που θυμίζει Αιγαίο, το "Academias Hotel, Autograph Collection" με το "NYX Rooftop" του και το "Plato All-Day Lounge" είναι ο προορισμός σας.

Academias Hotel, Autograph Collection © LEONIDAS TOUMBANOS

Συνδυάζοντας την έμπνευση από την αρχαία φιλοσοφία με τον σύγχρονο μινιμαλισμό και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών, το "Academias Hotel, Αutograph Collection by Marriott" έκανε δυναμική είσοδο στην αθηναϊκή φιλοξενία και εστίαση και φέτος το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να το γνωρίσετε.

Ανεβείτε στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου με προορισμό το "ΝΥΧ Rooftop Japanese Fusion Restaurant" που έχει γίνει ήδη talk of the town, για μια πιο ιδιαίτερη jap fusion γευστική εμπειρία με μοναδική θέα της Αθήνας. Ο executive chef Δημήτρης Κότσαλης έχει δημιουργήσει πιάτα που προσφέρουν μια γαστρονομική εμπειρία γεμάτη έμπνευση, εντάσεις και αντιθέσεις, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ιαπωνία, με στοιχεία από Περού και Μεξικό και κάποιες μεσογειακές νότες.

Academias Hotel, Autograph Collection
© LEONIDAS TOUMBANOS

Signature sushi, αλλά και το ξεχωριστό σεβίτσε λαβράκι, μαριναρισμένο σε yuzu και passion fruit, συνδυάζονται με τα δημιουργικά και απολύτως ισορροπημένα κοκτέιλ. Δοκιμάστε την όνομα-και-πράγμα Another Paloma αλλά και το Tears of Negroni με λικέρ μαστίχα, μείγμα βερμούτ, ξίδι αρωματισμένο με raspberry, Campari, bitters πορτοκάλι. Μάλιστα, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, δίνουμε ραντεβού εδώ για live DJ sets, ενώ τις Κυριακές απολαμβάνουμε το μοναδικό αστικό ηλιοβασίλεμα και τη μουσική στα Urban Sunset Parties!

Academias Hotel, Autograph Collection
© LEONIDAS TOUMBANOS


Επιστρέφοντας από την Ιαπωνία στην Ελλάδα, το ιδιαίτερο concept του ξενοδοχείου, που επιχειρεί μια σύγχρονη ερμηνεία της Ακαδημίας του Πλάτωνα, κάνει αίσθηση. Ιδανική εισαγωγή στην εμπειρία προσφέρει το εντυπωσιακό "Plato Bar & Lounge", με βελούδινους άνετους καναπέδες και μια εντυπωσιακή μπάρα εμπνευσμένη από τους κίονες του Παρθενώνα. Ανανεωμένο, μας παρουσιάζει το νέο του μενού που επιμελήθηκε κι εδώ ο ταλαντούχος executive chef Δημήτρης Κότσαλης και η ομάδα του. Σημείο αναφοράς το Plato Signature Burger, ένα ζουμερό burger από Black Angus, που συνοδεύεται από φρεσκοτηγανισμένες γλυκοπατάτες.

Academias Hotel, Autograph Collection
© LEONIDAS TOUMBANOS

Για ιδανικό pairing, ο bartender προτείνει το Aegean Spritz με την απαλή γλυκόπικρη γεύση να πλαισιώνεται από ελληνικά στοιχεία, όπως bitters λεμονιού και εκχύλισμα μαστίχας. Για τους λάτρεις της πίτσας, η Prosciutto cotto με σιγομαγειρεμένο προσούτο συνοδεύει τέλεια το Spritz μας. Το μενού περιλαμβάνει ακόμα υπέροχα γλυκά, για να συνοδεύσουμε τον φρεσκοαλεσμένο καφέ μας, όπως η Lemon namelaka tart με σορμπέ μυρωδάτου λεμονιού και καραμελωμένα φουντούκια

Ανοιχτό από τις από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το "Plato All Day Bar" είναι ιδανικό spot για shopping breaks, επαγγελματικά ραντεβού, αλλά και after-office drinks.  

Περισσότερες πληροφορίες

Nyx Japanese Fusion Gastrobar

(ξεν. «Academias») Ακαδημίας 38 & Ομήρου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.