Μια κοσμοπολίτικη εμπειρία στην καρδιά του ιστορικού κέντρου

Για μία γευστική jap-fusion πρόταση ή ένα δροσιστικό ποτό που θυμίζει Αιγαίο, το "Academias Hotel, Autograph Collection" με το "NYX Rooftop" του και το "Plato All-Day Lounge" είναι ο προορισμός σας.

Academias Hotel, Autograph Collection © LEONIDAS TOUMBANOS

Συνδυάζοντας την έμπνευση από την αρχαία φιλοσοφία με τον σύγχρονο μινιμαλισμό και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών, το "Academias Hotel, Αutograph Collection by Marriott" έκανε δυναμική είσοδο στην αθηναϊκή φιλοξενία και εστίαση και φέτος το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να το γνωρίσετε.

Ανεβείτε στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου με προορισμό το "ΝΥΧ Rooftop Japanese Fusion Restaurant" που έχει γίνει ήδη talk of the town, για μια πιο ιδιαίτερη jap fusion γευστική εμπειρία με μοναδική θέα της Αθήνας. Ο executive chef Δημήτρης Κότσαλης έχει δημιουργήσει πιάτα που προσφέρουν μια γαστρονομική εμπειρία γεμάτη έμπνευση, εντάσεις και αντιθέσεις, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ιαπωνία, με στοιχεία από Περού και Μεξικό και κάποιες μεσογειακές νότες.

Academias Hotel, Autograph Collection
© LEONIDAS TOUMBANOS

Signature sushi, αλλά και το ξεχωριστό σεβίτσε λαβράκι, μαριναρισμένο σε yuzu και passion fruit, συνδυάζονται με τα δημιουργικά και απολύτως ισορροπημένα κοκτέιλ. Δοκιμάστε την όνομα-και-πράγμα Another Paloma αλλά και το Tears of Negroni με λικέρ μαστίχα, μείγμα βερμούτ, ξίδι αρωματισμένο με raspberry, Campari, bitters πορτοκάλι. Μάλιστα, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, δίνουμε ραντεβού εδώ για live DJ sets, ενώ τις Κυριακές απολαμβάνουμε το μοναδικό αστικό ηλιοβασίλεμα και τη μουσική στα Urban Sunset Parties!

Academias Hotel, Autograph Collection
© LEONIDAS TOUMBANOS


Επιστρέφοντας από την Ιαπωνία στην Ελλάδα, το ιδιαίτερο concept του ξενοδοχείου, που επιχειρεί μια σύγχρονη ερμηνεία της Ακαδημίας του Πλάτωνα, κάνει αίσθηση. Ιδανική εισαγωγή στην εμπειρία προσφέρει το εντυπωσιακό "Plato Bar & Lounge", με βελούδινους άνετους καναπέδες και μια εντυπωσιακή μπάρα εμπνευσμένη από τους κίονες του Παρθενώνα. Ανανεωμένο, μας παρουσιάζει το νέο του μενού που επιμελήθηκε κι εδώ ο ταλαντούχος executive chef Δημήτρης Κότσαλης και η ομάδα του. Σημείο αναφοράς το Plato Signature Burger, ένα ζουμερό burger από Black Angus, που συνοδεύεται από φρεσκοτηγανισμένες γλυκοπατάτες.

Academias Hotel, Autograph Collection
© LEONIDAS TOUMBANOS

Για ιδανικό pairing, ο bartender προτείνει το Aegean Spritz με την απαλή γλυκόπικρη γεύση να πλαισιώνεται από ελληνικά στοιχεία, όπως bitters λεμονιού και εκχύλισμα μαστίχας. Για τους λάτρεις της πίτσας, η Prosciutto cotto με σιγομαγειρεμένο προσούτο συνοδεύει τέλεια το Spritz μας. Το μενού περιλαμβάνει ακόμα υπέροχα γλυκά, για να συνοδεύσουμε τον φρεσκοαλεσμένο καφέ μας, όπως η Lemon namelaka tart με σορμπέ μυρωδάτου λεμονιού και καραμελωμένα φουντούκια

Ανοιχτό από τις από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το "Plato All Day Bar" είναι ιδανικό spot για shopping breaks, επαγγελματικά ραντεβού, αλλά και after-office drinks.  

Περισσότερες πληροφορίες

Nyx Japanese Fusion Gastrobar

(ξεν. «Academias») Ακαδημίας 38 & Ομήρου, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.