Καλοκαίρι αλά ιταλικά στο Da Bruno

Η ανανεωμένη τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη παραμένει σημείο αναφοράς στο Παλαιό Φάληρο εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο © Λεωνίδας Τούμπανος

Η ανανεωμένη τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη στο Παλαιό Φάληρο, εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, μιλά με συνέπεια την ιταλική διάλεκτο, ενώ οι νέες πινελιές που προστέθηκαν πρόσφατα έδωσαν στο χώρο easy-going χαρακτήρα. Στη σάλα του εστιατορίου, που στεγάζεται σε κτίριο του 1935, η ατμόσφαιρα είναι πιο κλασική με διακριτική ρουστίκ αισθητική, ενώ η δροσερή και πιο μοντέρνα αυλή αποτελεί ιδανική στάση για ένα γεύμα τις θερινές ζεστές βραδιές. 

Da Bruno
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μενού το σχεδιάζει ο σεφ Βασίλης Ρούσσος (chef de cuisine της "Σελήνης" στη Σαντορίνη) και το αποδίδει ο Στέλιος Λίχος σε φινετσάτες ρετσέτες, κλασικές, αλλά και με πιο σύγχρονο χαρακτήρα. Θα συναντήσετε επιλογές όπως η φαμόζα pinsa romana, με υψηλά ενυδατωμένη ζύμη που ωριμάζει 72 ώρες, λιγούρικα bucatini all’ Amatriciana με χοντρό μακαρόνι, πανσέτα, πεπεροντσίνο και σάλτσα ντομάτας San Marzano, μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα στο ζωμό τους και σε κρασί Chianti, αλλά και vegan πολπέτες με πικάντικη σάλτσα ντομάτας. 

Da Bruno
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αναζητήστε και τα πιάτα του εποχικού μενού με σπεσιαλιτέ αυστηρά φτιαγμένες με υλικά εποχής και συνδυάστε τα πιάτα σας με κρασιά της λίστας που επιμελείται ο sommelier Γιάννης Πανταζής, αρκετά από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι. Αφήστε οπωσδήποτε χώρο για τα επιδόρπια: το τιραμισού είναι επικό. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κριτική: Δοκιμάσαμε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια στην Κω

Το "νησί του Ιπποκράτη" είναι ό,τι πρέπει για ριλάξ και γαστρονομικό τουρισμό. Αφιερώνουμε λοιπόν την στήλη της κριτικής σε δύο από τα καλύτερα εστιατόριά του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/08/2022

Kenshō Ornos: Η premium γεύση του Myconian Experience

Θεμέλια λίθος ενός brand που ταυτίστηκε με το premium lifestyle της Μυκόνου, το Kenshō Ornos επιστρέφει στο προσκήνιο συνδυάζοντας μοναδική εμπειρία διαμονής με γαστρονομική πρόταση αξιόσεων.

Ο γευστικός χάρτης της Λεμεσού ξαναγράφεται

Εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, άκρως πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη σημασία στη γαστρονομική τους πρόταση και διεθνώς γνωστά εστιατορικά brands αναζητούν στέγη κάτω από τον –κάτι παραπάνω από καυτό– ήλιο της Λεμεσού.

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.