Καλοκαίρι αλά ιταλικά στο Da Bruno

Η ανανεωμένη τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη παραμένει σημείο αναφοράς στο Παλαιό Φάληρο εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο © Λεωνίδας Τούμπανος

Η ανανεωμένη τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη στο Παλαιό Φάληρο, εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, μιλά με συνέπεια την ιταλική διάλεκτο, ενώ οι νέες πινελιές που προστέθηκαν πρόσφατα έδωσαν στο χώρο easy-going χαρακτήρα. Στη σάλα του εστιατορίου, που στεγάζεται σε κτίριο του 1935, η ατμόσφαιρα είναι πιο κλασική με διακριτική ρουστίκ αισθητική, ενώ η δροσερή και πιο μοντέρνα αυλή αποτελεί ιδανική στάση για ένα γεύμα τις θερινές ζεστές βραδιές. 

Da Bruno
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μενού το σχεδιάζει ο σεφ Βασίλης Ρούσσος (chef de cuisine της "Σελήνης" στη Σαντορίνη) και το αποδίδει ο Στέλιος Λίχος σε φινετσάτες ρετσέτες, κλασικές, αλλά και με πιο σύγχρονο χαρακτήρα. Θα συναντήσετε επιλογές όπως η φαμόζα pinsa romana, με υψηλά ενυδατωμένη ζύμη που ωριμάζει 72 ώρες, λιγούρικα bucatini all’ Amatriciana με χοντρό μακαρόνι, πανσέτα, πεπεροντσίνο και σάλτσα ντομάτας San Marzano, μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα στο ζωμό τους και σε κρασί Chianti, αλλά και vegan πολπέτες με πικάντικη σάλτσα ντομάτας. 

Da Bruno
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αναζητήστε και τα πιάτα του εποχικού μενού με σπεσιαλιτέ αυστηρά φτιαγμένες με υλικά εποχής και συνδυάστε τα πιάτα σας με κρασιά της λίστας που επιμελείται ο sommelier Γιάννης Πανταζής, αρκετά από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι. Αφήστε οπωσδήποτε χώρο για τα επιδόρπια: το τιραμισού είναι επικό. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.