"Mirra" ξανά στην Κύθνο

Για το δεύτερο καλοκαίρι του σάλπαρε το όμορφο all day resto στο λιμάνι της Κύθνου.

Mirra

Αυλαία για δεύτερη σεζόν σήκωσε μόλις το πολύ κομψό all day μαγαζί που δημιούργησαν πέρσι ο Νικόλας Λαμπρογεώργος και η Κωνσταντίνα Ρούσσου στο νησί της καρδιάς τους, την Κύθνο. Στο όλο και πιο δημοφιλές κυκλαδονήσι, και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι του, τον Μέριχα, η δράση στο "Mirra" ξεκινά από το πρωί με όλων των ειδών τις παρασκευές με αβγά, τα υγιεινά bowls και τα σπέσιαλ σάντουιτς του μαγαζιού που σερβίρονται καθημερινά ως το μεσημέρι με θέα στα αραγμένα σκάφη. Όσο περνά η ώρα, στο παιχνίδι μπαίνουν οι ενδιαφέρουσες προτάσεις του σεφ Στέφανου Σαράντου που καλύπτουν διαφορετικές διαθέσεις, όπως για παράδειγμα τα διαφόρων ειδών ωμά, οι δροσερές σαλάτες και τα ζυμαρικά σαν τα νιόκι με μαύρη τρούφα και τα ραβιόλι με μανιτάρια porcini, μοσχολέμονο και θυμάρι. Σε πιο comfort συχνότητες κινούνται επιλογές όπως η pinsa και τα δημοφιλή smash burgers, ενώ δεν λείπει και μια σειρά από premium κοπές κρεάτων, κάποιες εκ των οποίων ωρίμανσης. Επιλεγμένα spirits, κοκτέιλ αλλά και οινικές προτάσεις από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα συμπληρώνουν την εικόνα. 

"Mirra", Μέριχας, Κύθνος, 6947778768

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.