"Poseidon's": Στο βασίλειο της θάλασσας

Poseidon's © Λεωνίδας Τούμπανος

Το αθηναϊκό καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με το δειλινό με θέα στον Σαρωνικό και την παραλιακή στα πόδια σου και ένα από τα πιο αγαπημένα διαχρονικά πόστα για να το απολαύσεις είναι φυσικά το rooftop του ξενοδοχείου "Poseidon’s" στο Παλαιό Φάληρο. Στην ατμοσφαιρική ταράτσα του "Skybar 360°", ένα από τα πιο προνομιακά spots του καλοκαιριού, παρέα με ένα από τα signature cocktails με ή χωρίς αλκοόλ, finger food ή έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πιάνουμε θέση από νωρίς, για να αφήσουμε το βλέμμα να χαθεί στον πιο όμορφο ορίζοντα της πόλης και την κούραση της ημέρας να ξεχαστεί πλήρως.

Poseidon's 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο εστιατόριο του rooftop απολαμβάνουμε ένα εμπνευσμένο μενού ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με φόντο την αθηναϊκή Ριβιέρα στα καλύτερά της. Προσφέροντας αίσθηση διακοπών σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης, το ανακαινισμένο ξενοδοχείο μας περιμένει, όπως πάντα, από νωρίς το πρωί για βουτιές στην παραλία, τσιμπολόγημα και μπίρα στο beach bar ή στην ταβέρνα πάνω στο κύμα ή καφέ με θέα. Με το δροσερό αεράκι να φέρνει νησιώτικα vibes και την προνομιακή θέα να μας γεμίζει τις μπαταρίες, η βόλτα μέχρι το Φάληρο είναι δικαίως από τις must-do εμπειρίες του καλοκαιριού στην πόλη. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/08/2022

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.