"Thess Bao": Γαστρονομική φινέτσα χειρός

Το street food στέκι που έχει εξελιχθεί σε case study του πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει σε ένα αφράτο ψωμάκι ατμού.

Thess Bao Σύνταγμα

Ήταν φθινόπωρο του 2019 όταν ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης, παρέα με τους Γιάννη Ζιάγκα, ιδιοκτήτη του βραβευμένου εστιατορίου "Το Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη, και Γιάννη Πατείκα, αποφάσισαν να εισαγάγουν νέα δαιμόνια στο χάρτη της fine street food καλοφαγίας. Σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά, το "Thess Bao" έχει εξελιχθεί από ένα μικρό street food στέκι στα στενάκια της Θεσσαλονίκης σε ένα case study του πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει σε ένα αφράτο ψωμάκι ατμού.

Thess Bao Syntagma

Τα bao buns να φτιάχνονται καθημερινά στα τρία, πλέον, καταστήματα (δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα), οι επιλογές εμπλουτίζονται συνεχώς με baos ημέρας και νέες συνταγές, όπως το bao με pulled beef μαγειρεμένο σε oyster sauce, φρέσκα λαχανικά, cilantro yogurt sauce και πίκλες από μανιτάρια shimeji, πλάι σε σουξέ όπως το bao με πανσέτα BBQ, kimchi αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα από μαύρο σκόρδο. Τα bao burgers, όπως το πολίτικο με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κρέμα μπουγιουρντί, coleslaw "πολίτικη" και γραβιέρα έχουν τη δική τους θέση στο μενού, όπου φιγουράρουν και μπόλικες vegan εκδοχές, όπως το bao με γύρο μανιταριών, τζατζίκι με αβοκάντο και λάδι κάνναβης, κέτσαπ πιπεριάς Φλωρίνης και φουντούκι. Εθιστικά είναι και τα γλυκά, σαν τα τηγανητά bao-μπουγάτσα με κρέμα, αφρό κανέλας και άχνη.

Περισσότερες πληροφορίες

Thess Bao

Περικλέους 30-32, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.