Έρχονται οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2022!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα προκλητικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας, πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Η ενέργεια ξεκινάει στις 30/6.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2022 © shutterstock

Save the date! Το πιο εντυπωσιακό γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, όπου τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας συμμετέχουν σε μια μεγάλη γευστική γιορτή, προτείνοντας στο κοινό σπέσιαλ μενού στο 50% της αξίας τους, έρχεται οσονούπω. Έτσι, λοιπόν, για τέσσερις εβδομάδες, από τις 30 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου, θα σπάσουν τα προηγούμενα γευστικά ρεκόρ, καθώς πάνω από 100 εξαιρετικά εστιατόρια και ωραίες ταβέρνες που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (κάποια και με τα δύο), από 90 που ήταν το 2019, συμμετέχουν σ’ αυτή την τεράστια χαρούμενη γευσιγνωσία. Το ξέρετε και από τις προηγούμενες χρονιές ότι γίνεται χαμός λόγω της τεράστιας συμμετοχής του κόσμου σ’ αυτό το event, οπότε έχετε κάθε λόγο να κινηθείτε πολύ γρήγορα για να εξασφαλίσετε τραπέζι στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Με την αφρόκρεμα των εστιατορίων κυριολεκτικά απ’ άκρου σ’ άκρον της χώρας να συμμετέχει σ’ αυτή την πολύ σπέσιαλ και προσιτή οικονομικά γευστική εξτραβαγκάντσα, ο γαστρονομικός τουρισμός μ’ αυτή την αφορμή γίνεται πολύ προκλητικός.

Εκτός από μια εκλεκτή βεντάλια εστιατορίων της Αθήνας, τα εστιατόρια που μας δίνουν ερεθίσματα για γευστικά ταξίδια είναι πάρα πολλά, οπότε ανοίξτε τους χάρτες: από Νάουσα και Σέρρες μέχρι Ρόδο και Κω, από Αμύνταιο και Θράκη μέχρι Μεσσηνία και Κρήτη, κι από Χαλκιδική και Κέρκυρα μέχρι Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Σαντορίνη και φυσικά Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι οι καλοφαγάδες αυτής της χώρας θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύτατο πανόραμα γευστικών απολαύσεων που περιλαμβάνει πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα, αλλά και σύγχρονη γαλλική, ιταλική, γιαπωνέζικο fusion και κοσμοπολίτικη, μοντέρνα διεθνή κουζίνα, με δημιουργίες που μας ταξιδεύουν σε δημοφιλείς γεύσεις της υδρογείου, εξελιγμένες τεχνικές και concepts.

Όσον αφορά τα πρακτικά, το event θα πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), άρα κρατήσεις θα μπορείτε να κάνετε για 30/6 & 1/7, 5-8/7, 12-15/7, 19-22/7 και 26-28/7. Οι κρατήσεις ξεκινούν στις 30/6, ενώ οι λεπτομέρειες και τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους θα αναρτηθούν εδώ και θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος του "αθηνοράματος", στις 30/6. Κινηθείτε γρήγορα, κάνοντας τηλεφωνική κράτηση απευθείας στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν και προπληρώνοντας το δείπνο σας. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά (μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς), είτε με κατάθεση σε λογαριασμό, είτε επιτόπου σε μερικά εστιατόρια, με κάρτα ή μετρητά. 

Όσοι τώρα χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή των γευμάτων τους κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς μπαίνουν σε κλήρωση για τα δύο μεγάλα δώρα (γαστρονομικά τριήμερα σε ξενοδοχεία) και για 30 δείπνα των δύο ατόμων σε κάποια από τα βραβευμένα εστιατόρια. Προσοχή, όμως, όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική πληρωμή θα επιβραβευθούν με 5 συμμετοχές στην κλήρωση αντί για μία με τους άλλους τρόπους. Γρηγορείτε λοιπόν και απολαύστε! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".