Οδηγός Εστιατορίων

Έρχονται οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2022!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα προκλητικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας, πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Η ενέργεια ξεκινάει στις 30/6.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2022 © shutterstock

Save the date! Το πιο εντυπωσιακό γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, όπου τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας συμμετέχουν σε μια μεγάλη γευστική γιορτή, προτείνοντας στο κοινό σπέσιαλ μενού στο 50% της αξίας τους, έρχεται οσονούπω. Έτσι, λοιπόν, για τέσσερις εβδομάδες, από τις 30 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου, θα σπάσουν τα προηγούμενα γευστικά ρεκόρ, καθώς πάνω από 100 εξαιρετικά εστιατόρια και ωραίες ταβέρνες που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (κάποια και με τα δύο), από 90 που ήταν το 2019, συμμετέχουν σ’ αυτή την τεράστια χαρούμενη γευσιγνωσία. Το ξέρετε και από τις προηγούμενες χρονιές ότι γίνεται χαμός λόγω της τεράστιας συμμετοχής του κόσμου σ’ αυτό το event, οπότε έχετε κάθε λόγο να κινηθείτε πολύ γρήγορα για να εξασφαλίσετε τραπέζι στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Με την αφρόκρεμα των εστιατορίων κυριολεκτικά απ’ άκρου σ’ άκρον της χώρας να συμμετέχει σ’ αυτή την πολύ σπέσιαλ και προσιτή οικονομικά γευστική εξτραβαγκάντσα, ο γαστρονομικός τουρισμός μ’ αυτή την αφορμή γίνεται πολύ προκλητικός.

Εκτός από μια εκλεκτή βεντάλια εστιατορίων της Αθήνας, τα εστιατόρια που μας δίνουν ερεθίσματα για γευστικά ταξίδια είναι πάρα πολλά, οπότε ανοίξτε τους χάρτες: από Νάουσα και Σέρρες μέχρι Ρόδο και Κω, από Αμύνταιο και Θράκη μέχρι Μεσσηνία και Κρήτη, κι από Χαλκιδική και Κέρκυρα μέχρι Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Σαντορίνη και φυσικά Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι οι καλοφαγάδες αυτής της χώρας θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύτατο πανόραμα γευστικών απολαύσεων που περιλαμβάνει πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα, αλλά και σύγχρονη γαλλική, ιταλική, γιαπωνέζικο fusion και κοσμοπολίτικη, μοντέρνα διεθνή κουζίνα, με δημιουργίες που μας ταξιδεύουν σε δημοφιλείς γεύσεις της υδρογείου, εξελιγμένες τεχνικές και concepts.

Όσον αφορά τα πρακτικά, το event θα πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), άρα κρατήσεις θα μπορείτε να κάνετε για 30/6 & 1/7, 5-8/7, 12-15/7, 19-22/7 και 26-28/7. Οι κρατήσεις ξεκινούν στις 30/6, ενώ οι λεπτομέρειες και τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους θα αναρτηθούν εδώ και θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος του "αθηνοράματος", στις 30/6. Κινηθείτε γρήγορα, κάνοντας τηλεφωνική κράτηση απευθείας στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν και προπληρώνοντας το δείπνο σας. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά (μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς), είτε με κατάθεση σε λογαριασμό, είτε επιτόπου σε μερικά εστιατόρια, με κάρτα ή μετρητά. 

Όσοι τώρα χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή των γευμάτων τους κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς μπαίνουν σε κλήρωση για τα δύο μεγάλα δώρα (γαστρονομικά τριήμερα σε ξενοδοχεία) και για 30 δείπνα των δύο ατόμων σε κάποια από τα βραβευμένα εστιατόρια. Προσοχή, όμως, όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική πληρωμή θα επιβραβευθούν με 5 συμμετοχές στην κλήρωση αντί για μία με τους άλλους τρόπους. Γρηγορείτε λοιπόν και απολαύστε! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Παγκόσμια διάκριση για τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου

Τα κρασιά έλαβαν 5 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού κρασιού "Decanter World Wine Awards 2022", καθώς και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς κρασιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2022

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην ελληνική γη παρέα με το GB Roof Garden

Το εστιατόριο υποδέχεται το κοινό με ανανεωμένο μενού υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου Chef De Cuisine Νίκου Λιόκα.

All-day rooftop pleasures στο St. George Lybabettus Lifestyle Hotel

Καλοκαίρι με θέα την Ακρόπολη και ξεχωριστές γευστικές απολαύσεις.

To ''Chalet" είναι ένας παραδεισένιος κήπος στα βόρεια

Ο πολυχώρος που φέρνει σε αρμονία τις έννοιες του μπόχο και του μίνιμαλ είναι σημείο αναφοράς στην Πολιτεία.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης αναλαμβάνει το Casa Cook της Σάμου

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ θα υπογράφει όλες τις γεύσεις του adults only ξενοδοχείου, που πρόσφατα κατέκτησε και τον τίτλο και του κορυφαίου ξενοδοχείου στην Ευρώπη για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του.

Τι μαγειρεύει το φετινό Taste of Athens;

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο γαστρονομικό event στο Ζάππειο έχει αρχίσει! Μουσική και πολλή φαγήτο έρχονται για άλλη μια χρονιά στο Ζάππειο, με διακεκριμένους σεφ και εσιατόρια να ετοιμάζουν μοναδικά πιάτα.

Τι ετοιμάζουν οι σεφ εκτός Αθηνών;

Το δεύτερο μέρος του αναλυτικού ρεπορτάζ, που μας μεταφέρει όλα τα εστιατορικά νέα από Μύκονο, Πάρο, Κρήτη, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Θάσο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική και Θεσπρωτία.