Trattoria Marika

Από την Ιταλία με νοστιμιά

Marika

Ίσως αυτό το ταξίδι στη "γείτονα" που δεν προλάβατε ακόμα να κάνετε, μπορείτε να το ξεκινήσετε από το Χαλάνδρι και από τις όμορφες γεύσεις της Ιταλίας που θα απολαύσετε στον πανέμορφο ανθισμένο κήπο, γεμάτο λουλούδια και δέντρα, της trattoria "Μαρίκα", που λειτουργεί όλη μέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ. Εδώ, στο δροσερό σκηνικό στο πίσω μέρος μιας καλοφτιαγμένης μονοκατοικίας, θα νιώσετε τη γευστική φροντίδα της "Μαρίκας" να σας αγκαλιάζει με comfort food ιταλικής κουζίνας και πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ιταλίας.

Marika

Από το πρωί με brunch και αποκλειστικά ιταλικό καφέ και panini, ομελέτα με μανιτάρια και τρούφα ή bambolini, δηλαδή ζυμαρένια λουκουμαδάκια με ρικότα και λιωμένη σοκολάτα. Για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, οι επιλογές είναι πολλές. Ξεκινήστε με σαλάτα γκοργκοντζόλα με πεπόνι, αμύγδαλο και βινεγκρέτ μελιού, giardiniera με ιταλικό καυτερό 
τουρσί ανάμεικτων λαχανικών και δροσερή καλοκαιρινή ντοματόσουπα με κρέμα 
ρικότα και σχοινόπρασο.

Marika

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού έχουν τα ζυμαρικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα λαχταριστά ραβιολίνι με τυριά και την αυθεντική καρμπονάρα με αβγό και γκουαντσιάλε, αλλά και τουλάχιστον μία από τις πεντανόστιμες πίτσες με χειροποίητο ζυμάρι, όπως την πίτσα Bianca με καπνιστή πανσέτα, ρικότα και φρέσκα μανιτάρια. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε γλυκό ριζότο Αμαρέτο ή να κα κάνετε μια γλυκιά βόλτα στην Τοσκάνη με την ομώνυμη μους σοκολάτας, χειροποίητες μαρέγκες, αλμυρή καραμέλα, μασκαρπόνε, ροζ πιπέρι και φυλλα δυόσμου. Σημειώστε επίσης ότι για όλο το καλοκαίρι, κάθε Τετάρτη βράδυ στην αυλή του εστιατορίου έχει ζωντανή μουσική με πλούσιο ρεπερτόριο από έντεχνα ελληνικά και ισπανικά τραγούδια που θα απολαύσετε με τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του νέου καταλόγου των κοκτέιλ τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρίκα

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
27/01/2023

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.