Trattoria Marika

Από την Ιταλία με νοστιμιά

Marika

Ίσως αυτό το ταξίδι στη "γείτονα" που δεν προλάβατε ακόμα να κάνετε, μπορείτε να το ξεκινήσετε από το Χαλάνδρι και από τις όμορφες γεύσεις της Ιταλίας που θα απολαύσετε στον πανέμορφο ανθισμένο κήπο, γεμάτο λουλούδια και δέντρα, της trattoria "Μαρίκα", που λειτουργεί όλη μέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ. Εδώ, στο δροσερό σκηνικό στο πίσω μέρος μιας καλοφτιαγμένης μονοκατοικίας, θα νιώσετε τη γευστική φροντίδα της "Μαρίκας" να σας αγκαλιάζει με comfort food ιταλικής κουζίνας και πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ιταλίας.

Marika

Από το πρωί με brunch και αποκλειστικά ιταλικό καφέ και panini, ομελέτα με μανιτάρια και τρούφα ή bambolini, δηλαδή ζυμαρένια λουκουμαδάκια με ρικότα και λιωμένη σοκολάτα. Για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, οι επιλογές είναι πολλές. Ξεκινήστε με σαλάτα γκοργκοντζόλα με πεπόνι, αμύγδαλο και βινεγκρέτ μελιού, giardiniera με ιταλικό καυτερό 
τουρσί ανάμεικτων λαχανικών και δροσερή καλοκαιρινή ντοματόσουπα με κρέμα 
ρικότα και σχοινόπρασο.

Marika

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού έχουν τα ζυμαρικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα λαχταριστά ραβιολίνι με τυριά και την αυθεντική καρμπονάρα με αβγό και γκουαντσιάλε, αλλά και τουλάχιστον μία από τις πεντανόστιμες πίτσες με χειροποίητο ζυμάρι, όπως την πίτσα Bianca με καπνιστή πανσέτα, ρικότα και φρέσκα μανιτάρια. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε γλυκό ριζότο Αμαρέτο ή να κα κάνετε μια γλυκιά βόλτα στην Τοσκάνη με την ομώνυμη μους σοκολάτας, χειροποίητες μαρέγκες, αλμυρή καραμέλα, μασκαρπόνε, ροζ πιπέρι και φυλλα δυόσμου. Σημειώστε επίσης ότι για όλο το καλοκαίρι, κάθε Τετάρτη βράδυ στην αυλή του εστιατορίου έχει ζωντανή μουσική με πλούσιο ρεπερτόριο από έντεχνα ελληνικά και ισπανικά τραγούδια που θα απολαύσετε με τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του νέου καταλόγου των κοκτέιλ τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Marika Trattoria.

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.