Οδηγός Εστιατορίων

"Βασίλαινας": Πάμε πλατεία;

Ξεχωριστά πιάτα με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μανώλη Γαρνέλη σερβίρει το εστιατόριο-σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση.

Βασίλαινας © Θανάσης Καρατζάς

Στα 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, το εμβληματικό εστιατόριο αποτελεί σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση. Στην κομψή και μοντέρνα σάλα του σερβίρει ξεχωριστά πιάτα με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μανώλη Γαρνέλη, ενώ ακριβώς απέναντι, στην κατάφυτη πλατεία Μαδρίτης, τους θερινούς μήνες θα απολαύσετε το γεύμα σας σε ένα δροσερό χαλαρό σκηνικό, κόντρα στο αστικό τοπίο.

Βασίλαινας
© Θανάσης Καρατζάς

Η κουζίνα αγαπά το θαλασσινό στοιχείο, χωρίς να λείπουν οι κρεατοφαγικές προτάσεις όπως το αρνί picanha με πλιγούρι, μελιτζάνα και χαρίσα. Signature σπεσιαλιτέ, με τη διάσημη ταραμοσαλάτα "Βασίλαινας" που σερβίρεται με αραβικές πίτες να πρωταγωνιστεί, δίνουν πάσα σε πιάτα όπως το φίνο ταρτάρ τόνου, το μπαρμπούνι σαβόρο σε τραγανή κρούστα από πάνκο με πίκλες σταφίδας Κορίνθου και παλαιωμένο ξίδι και το ψητό καλαμάρι με βελούδινη φάβα και γλυκόξινη αλμύρα.

Βασίλαινας
© Θανάσης Καρατζάς

Εκτός από τις αλά καρτ επιλογές, αξίζει να δοκιμάσετε το value for money μενού γευσιγνωσίας, ενώ θαυμάσιες αρμονίες με κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα από τις 170 ετικέτες της πολυσυλλεκτικής κάβας, συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για aperitivo στον ιμπρεσιονιστικό κήπο-έργο τέχνης του "Artisanal"

Τα πιάτα του Δημήτρη Δημητριάδη ξυπνούν τις γευστικές μας μνήμες.

26/06/2022

Το "Iguazu" φέρνει τροπικό mood στη… ζούγκλα των Ιλισίων

Τα ευρηματικά πιάτα του βραβευμένου σεφ Γιάννη Παρίκου σκορπάνε την αύρα διακοπών.

Στη "Δάφνη" η εποχικότητα είναι πάνω απ’ όλα

Με την Αριστέα Βλάχου στο τιμόνι, το αγαπημένο εστιατόριο του Περιστερίου προσφέρει ένα πανόραμα της ελληνικής κουζίνας.

"Varoulko Seaside": Γεύση κλασικού με φόντο το γαλάζιο

Με σταθερό καπετάνιο τον εμβληματικό Λευτέρη Λαζάρου, και ταλαντούχο πλοηγό τον καταξιωμένο σεφ Θοδωρή Κυριακίδη το "Varoulko Seaside" εναλλάσσει signature πιάτα με νέες, κομψές δημιουργίες.

"Κίτρινη Γκαζόζα": Μια αθηναϊκή αυλή που στέλνει σε νησί

To καλοκαιρινό στέκι σου φτιάχνει τη διάθεση με το που αντικρίζεις τo βαν-μπαρ.

"Okio": Fusion μοιρασιές με άποψη

Το sharing style menu, που σε προτρέπει να δοκιμάσεις πολλές διαφορετικές γεύσεις, προτείνει ένα κοσμοπολίτικο fusion.

"Labros": Η αθηναϊκή Ριβιέρα έχει το δικό της σημείο αναφοράς στο ψάρι

Η ποιότητα, ο σεβασμός στην εποχικότητα και η μαεστρία στην κουζίνα και στο σέρβις είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του.