"Βασίλαινας": Πάμε πλατεία;

Ξεχωριστά πιάτα με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μανώλη Γαρνέλη σερβίρει το εστιατόριο-σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση.

Βασίλαινας © Θανάσης Καρατζάς

Στα 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, το εμβληματικό εστιατόριο αποτελεί σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση. Στην κομψή και μοντέρνα σάλα του σερβίρει ξεχωριστά πιάτα με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μανώλη Γαρνέλη, ενώ ακριβώς απέναντι, στην κατάφυτη πλατεία Μαδρίτης, τους θερινούς μήνες θα απολαύσετε το γεύμα σας σε ένα δροσερό χαλαρό σκηνικό, κόντρα στο αστικό τοπίο.

Βασίλαινας
© Θανάσης Καρατζάς

Η κουζίνα αγαπά το θαλασσινό στοιχείο, χωρίς να λείπουν οι κρεατοφαγικές προτάσεις όπως το αρνί picanha με πλιγούρι, μελιτζάνα και χαρίσα. Signature σπεσιαλιτέ, με τη διάσημη ταραμοσαλάτα "Βασίλαινας" που σερβίρεται με αραβικές πίτες να πρωταγωνιστεί, δίνουν πάσα σε πιάτα όπως το φίνο ταρτάρ τόνου, το μπαρμπούνι σαβόρο σε τραγανή κρούστα από πάνκο με πίκλες σταφίδας Κορίνθου και παλαιωμένο ξίδι και το ψητό καλαμάρι με βελούδινη φάβα και γλυκόξινη αλμύρα.

Βασίλαινας
© Θανάσης Καρατζάς

Εκτός από τις αλά καρτ επιλογές, αξίζει να δοκιμάσετε το value for money μενού γευσιγνωσίας, ενώ θαυμάσιες αρμονίες με κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα από τις 170 ετικέτες της πολυσυλλεκτικής κάβας, συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.