"Βασίλαινας": Πάμε πλατεία;

Ξεχωριστά πιάτα με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μανώλη Γαρνέλη σερβίρει το εστιατόριο-σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση.

Βασίλαινας © Θανάσης Καρατζάς

Στα 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, το εμβληματικό εστιατόριο αποτελεί σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση. Στην κομψή και μοντέρνα σάλα του σερβίρει ξεχωριστά πιάτα με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μανώλη Γαρνέλη, ενώ ακριβώς απέναντι, στην κατάφυτη πλατεία Μαδρίτης, τους θερινούς μήνες θα απολαύσετε το γεύμα σας σε ένα δροσερό χαλαρό σκηνικό, κόντρα στο αστικό τοπίο.

Βασίλαινας
© Θανάσης Καρατζάς

Η κουζίνα αγαπά το θαλασσινό στοιχείο, χωρίς να λείπουν οι κρεατοφαγικές προτάσεις όπως το αρνί picanha με πλιγούρι, μελιτζάνα και χαρίσα. Signature σπεσιαλιτέ, με τη διάσημη ταραμοσαλάτα "Βασίλαινας" που σερβίρεται με αραβικές πίτες να πρωταγωνιστεί, δίνουν πάσα σε πιάτα όπως το φίνο ταρτάρ τόνου, το μπαρμπούνι σαβόρο σε τραγανή κρούστα από πάνκο με πίκλες σταφίδας Κορίνθου και παλαιωμένο ξίδι και το ψητό καλαμάρι με βελούδινη φάβα και γλυκόξινη αλμύρα.

Βασίλαινας
© Θανάσης Καρατζάς

Εκτός από τις αλά καρτ επιλογές, αξίζει να δοκιμάσετε το value for money μενού γευσιγνωσίας, ενώ θαυμάσιες αρμονίες με κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα από τις 170 ετικέτες της πολυσυλλεκτικής κάβας, συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
27/01/2023

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.