Γνωρίστηκαν και τακίμιασαν στο Άμστερνταμ ο Γιώργος Σαμοΐλης με τον Γιώργο Κατάρα, κι εκεί στο "Vanderveen" το funky εστιατόριο επιπέδου του δεύτερου, κλείστηκε το ραντεβού της γαστρονομικής τους συνάντησης στο "Cantina" του πρώτου. Ο Κατάρας έρχεται λοιπόν στη Σίφνο, αφουγκράζεται τα υλικά του νησιού, συντονίζεται με το εξπρεσιονιστικό στυλ του "Cantina" και διαμορφώνει ένα σύνθετο μενού γευσιγνωσίας 8 σταδίων (70€) για τη βραδιά, όπου εκτός από τη μαγειρική θα παίζει και funky μουσικές που του αρέσουν.
Θα σας καλωσορίσουν με χυμό αγγουριού σε ζύμωση με φύλλο συκιάς και μετά έχουν σειρά: καπνιστή ντομάτα στο κονσομέ της με καπνιστό χοιρινό λίπος∙ καλαμάρι με σάλτσα από χυμό παστινάκι σε ζύμωση με λάδι από κουκούτσια βανίλιας∙ προζυμένια πίτα με ταραμά και βρύα και γιαπωνέζικο ψωμί με βούτυρο από πάστα λαχανικών σε ζύμωση∙ ψάρι ημέρας ποσέ σε λεμονάτο βούτυρο σαμπαγιόν με βλήτα – αρμυρίκια –κρίταμο∙ καπνιστό πιτσούνι με το ζωμό του, φυστίκια και βανίλιες στη σχάρα ∙ homemade φρέσκο τυρί με πεπόνικαι πραλίνα αμυγδάλου∙ παρφέ φράουλας με βασιλικό και φρέσκια γύρη, και φινάλε με τη διάσημε νεκροκεφαλή εμπνευσμένη από το 3άστερο "Geranium” της Κοπεγχάγης. Την αρμονία του κρασιού επιμελείται το wine bar "Loggia” του Κάστρου (30€).
Σας εύχομαι καλή τύχη διότι οι θέσεις μου φαίνεται θα γίνουν ανάρπαστες.
"Cantina" | 2284 035395