Ο Κατάρας στο "Cantina" στη Σίφνο

Ο σεφ του «Vanderveen» (Άμστερνταμ) και της «Hytra» μαγειρεύει και παίζει μουσική στις 4 Ιουνίου στο μοναδικό «Cantina» στα Σεράλια της Σίφνου.

Ο Κατάρας στο "Cantina" στη Σίφνο © Δημήτρης Αντωνόπουλος

Γνωρίστηκαν και τακίμιασαν στο Άμστερνταμ ο Γιώργος Σαμοΐλης με τον Γιώργο Κατάρα, κι εκεί στο "Vanderveen" το funky εστιατόριο επιπέδου του δεύτερου, κλείστηκε το ραντεβού της γαστρονομικής τους συνάντησης στο "Cantina"  του πρώτου. Ο Κατάρας έρχεται λοιπόν στη Σίφνο, αφουγκράζεται τα υλικά του νησιού, συντονίζεται με το εξπρεσιονιστικό στυλ του "Cantina"  και διαμορφώνει ένα σύνθετο μενού γευσιγνωσίας 8 σταδίων (70€) για τη βραδιά, όπου εκτός από τη μαγειρική θα παίζει και funky μουσικές που του αρέσουν.

cantina
© Γιώργος Βενιός

Θα σας καλωσορίσουν με χυμό αγγουριού σε ζύμωση με φύλλο συκιάς και μετά έχουν σειρά: καπνιστή ντομάτα στο κονσομέ της με καπνιστό χοιρινό λίπος∙ καλαμάρι με σάλτσα από χυμό παστινάκι σε ζύμωση με λάδι από κουκούτσια βανίλιας∙ προζυμένια πίτα με ταραμά και βρύα και γιαπωνέζικο ψωμί με βούτυρο από πάστα λαχανικών σε ζύμωση∙ ψάρι ημέρας ποσέ σε λεμονάτο βούτυρο σαμπαγιόν με βλήτα – αρμυρίκια –κρίταμο∙ καπνιστό πιτσούνι με το ζωμό του, φυστίκια και βανίλιες στη σχάρα ∙ homemade φρέσκο τυρί με πεπόνικαι πραλίνα αμυγδάλου∙ παρφέ φράουλας με βασιλικό και φρέσκια γύρη, και φινάλε με τη διάσημε νεκροκεφαλή εμπνευσμένη από το 3άστερο "Geranium” της Κοπεγχάγης. Την αρμονία του κρασιού επιμελείται το wine bar "Loggia” του Κάστρου (30€). 

Γιώργος Σαμοΐλης:
Γιώργος Σαμοΐλης

Σας εύχομαι καλή τύχη διότι οι θέσεις μου φαίνεται θα γίνουν ανάρπαστες.
"Cantina" | 2284 035395


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.