Ο Κατάρας στο "Cantina" στη Σίφνο

Ο σεφ του «Vanderveen» (Άμστερνταμ) και της «Hytra» μαγειρεύει και παίζει μουσική στις 4 Ιουνίου στο μοναδικό «Cantina» στα Σεράλια της Σίφνου.

Ο Κατάρας στο "Cantina" στη Σίφνο © Δημήτρης Αντωνόπουλος

Γνωρίστηκαν και τακίμιασαν στο Άμστερνταμ ο Γιώργος Σαμοΐλης με τον Γιώργο Κατάρα, κι εκεί στο "Vanderveen" το funky εστιατόριο επιπέδου του δεύτερου, κλείστηκε το ραντεβού της γαστρονομικής τους συνάντησης στο "Cantina"  του πρώτου. Ο Κατάρας έρχεται λοιπόν στη Σίφνο, αφουγκράζεται τα υλικά του νησιού, συντονίζεται με το εξπρεσιονιστικό στυλ του "Cantina"  και διαμορφώνει ένα σύνθετο μενού γευσιγνωσίας 8 σταδίων (70€) για τη βραδιά, όπου εκτός από τη μαγειρική θα παίζει και funky μουσικές που του αρέσουν.

cantina
© Γιώργος Βενιός

Θα σας καλωσορίσουν με χυμό αγγουριού σε ζύμωση με φύλλο συκιάς και μετά έχουν σειρά: καπνιστή ντομάτα στο κονσομέ της με καπνιστό χοιρινό λίπος∙ καλαμάρι με σάλτσα από χυμό παστινάκι σε ζύμωση με λάδι από κουκούτσια βανίλιας∙ προζυμένια πίτα με ταραμά και βρύα και γιαπωνέζικο ψωμί με βούτυρο από πάστα λαχανικών σε ζύμωση∙ ψάρι ημέρας ποσέ σε λεμονάτο βούτυρο σαμπαγιόν με βλήτα – αρμυρίκια –κρίταμο∙ καπνιστό πιτσούνι με το ζωμό του, φυστίκια και βανίλιες στη σχάρα ∙ homemade φρέσκο τυρί με πεπόνικαι πραλίνα αμυγδάλου∙ παρφέ φράουλας με βασιλικό και φρέσκια γύρη, και φινάλε με τη διάσημε νεκροκεφαλή εμπνευσμένη από το 3άστερο "Geranium” της Κοπεγχάγης. Την αρμονία του κρασιού επιμελείται το wine bar "Loggia” του Κάστρου (30€). 

Γιώργος Σαμοΐλης:
Γιώργος Σαμοΐλης

Σας εύχομαι καλή τύχη διότι οι θέσεις μου φαίνεται θα γίνουν ανάρπαστες.
"Cantina" | 2284 035395


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
27/01/2023

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.