Βραδιές γευσιγνωσίας και τζαζ στο Μουσείο Ακρόπολης

Με στόχο να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες για τους επισκέπτες στους χώρους του, τo Μουσείο Ακρόπολης διοργανώνει δύο ιδιαίτερες εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής.

Το Μουσείο Ακρόπολης υπό το φως της Πανσελήνου Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Αρχαία διατροφή και γευσιγνωσία κρασιού

Στο πλαίσιο του "This is Athens City Festival", σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 12 Μαίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, κατά την οποία θα γίνει ξενάγηση όσον αφορά την αρχαία διατροφή από τις 7μμ έως τις 8μμ και ύστερα θα ακολουθήσει γευσιγνωσία στο εστιατόριο από τις 8μμ έως τις 10μμ. Ερωτήματα όπως: ποια ήταν η σχέση των αρχαίων Αθηναίων με το κρασί; Πώς το έπιναν και με τι το συνόδευαν; Αλλά και γενικότερα, τι περιελάμβανε η διατροφή τους; Ποια προϊόντα ήταν τοπικά και ποια εισαγόμενα; Και τι ρόλο είχαν στη θρησκευτική ζωή της πόλης; Σε αυτά και σε άλλα πολλά απαντούν οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σε μια διαφορετική περιήγηση στις συλλογές του. Μια μοναδική εμπειρία που ολοκληρώνεται στο εστιατόριο με ένα γεύμα παρασκευασμένο ειδικά για την περίσταση που συνοδεύεται από γευσιγνωσία κρασιού με την υποστήριξη του Κτήματος "Βιβλία Χώρα"

Λεπτομέρεια από πώμα ερυθρόμορφης λεκανίδας με διονυσιακή σκηνή. 4ος αι. π.Χ.
Σωκράτης Μαυρομμάτης

Βραδιά τζαζ με φεγγάρι στο Μουσείο Ακρόπολης

Τη Δευτέρα 16 Μαίου στις 9 μ.μ. το Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχτεί το βραβευμένο μουσικό τρίο GoGo Penguin σε μια συναυλία στην βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου, υπό το φως της Πανσελήνου. Το συγκρότημα, πρέπει να πούμε ότι έχει ανανεώσει την βρετανική τζαζ την τελευταία δεκαετία. 

Το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης με θέα στον Παρθενώνα
Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις δείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.