Ανακοινώθηκαν τα Michelin της Γαλλίας για το 2022 και είχαν ελληνικό ενδιαφέρον

Ο Φίλιππος Χρονόπουλος ανέβασε κλίμακα το παρισινό εστιατόριο «Palais Royal».

palaisroyal Photo: Palais Royal Restaurant

Μέσα σε έντονο κλίμα αισιοδοξίας ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες τα αστέρια του οδηγού Michelin για τη Γαλλία. Ξεκινώντας από την κορυφή, δύο νέα εστιατόρια κέρδισαν την ύψιστη διάκριση των τριών αστεριών, και συγκεκριμένα το "Villa Madie" του ζεύγους Dimitri και Marielle Droisneau στο Cassis όπως και το παρισινό "Plénitude - Cheval Blanc Paris" του σεφ Arnaud Donckele, που ανήκουν μαζί με 31 ακόμα εστιατόρια στην ελίτ του οδηγού για το 2022. Κοιτάζοντας τα συνολικά έξι καινούργια διάστερα για φέτος, δεν γίνεται να μην αισθανθούμε υπερήφανοι για τον συμπατριώτη μας Φίλιππο Χρονόπουλο, ο οποίος ανέβασε κλίμακα το παρισινό εστιατόριο "Palais Royal" με δημιουργίες που έχουν συχνά και ελληνικό χρώμα. Θυμίζουμε πως ο πολύ ταλαντούχος σεφ είχε συν-μαγειρέψει το μενού που ακολούθησε την τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων του 2018, παρουσιάζοντας μια πολύ ξεχωριστή σπανακόπιτα με κάστανα – αναφορά στα παιδικά του χρόνια στην Κέρκυρα. Συνολικά 74 εστιατόρια απέσπασαν δύο αστέρια για φέτος, ενώ 522 διακρίθηκαν με ένα αστέρι, 41 εκ των οποίων νέες είσοδοι στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ανανέωση υπήρξε και στα Bib Gourmand, με 33 νέες επιλογές που διακρίθηκαν για την πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής (449 συνολικά), ενώ το ιδιαίτερα σημαντικό "πράσινο" αστέρι που θεσπίστηκε πριν λίγα χρόνια απονεμήθηκε και φέτος σε συνολικά 87 εστιατόρια που συμπορεύονται με το μεγάλο ζητούμενο της εποχής για μια πιο αειφόρα γαστρονομία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.