"After office" έξοδος στο "Mao"

Στον αχανή χάρτη των «all day» ένα ακόμη αξιόλογο σημείο βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το «δαχτυλίδι» της πολύβουης Λεωφ. Κηφισιάς, στην οδό Φραγκοκλησιάς.

Mao

Το "Mao" δεν είναι νέο στην πιάτσα αφού μετρά ήδη μια δεκαετία λειτουργίας. Περνώντας τη μεταλλική πόρτα στην ευρύχωρη σάλα, τα pin-up prints, οι μεγάλοι επιτοίχιοι καμβάδες με την Νέα Υόρκη σε ασπρόμαυρο φόντο και οι chesterfield καναπέδες με τα τραπεζάκια - βαλίτσες, πόστο ιδανικό για το ποτό της βραδινής εξόδου, είναι οι πρώτες λεπτομέρειες που τραβούν το βλέμμα. Στο βάθος, η μπάρα και στο κέντρο δύο μεγάλα εντυπωσιακά ξύλινα τραπέζια με bar stools από τη μία πλευρά δίνουν τον τόνο της βραδινής βερσιόν του μαγαζιού. Δεν έχει ακόμα ιδιαίτερη κίνηση, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα είναι ήσυχα. Επιλέγουμε τον μοντέρνο "εστιατορικό" χώρο, στο τέρμα της σάλας, και εδώ κάνουμε χάζι απλές λεπτομέρειες του ντεκόρ όπως οι ψηφιακές εκτυπώσεις pop art στις καρέκλες και τα "λονδρέζικα" σχέδια σε κάποιες άλλες. Το ξύλο που επενδύει τους τοίχους και η βιβλιοθήκη δίνουν έναν πιο οικείο τόνο που δένει άψογα και με το στυλ της κουζίνας τους. "Γευστικά τα πράγματα είναι απλά, οι περισσότερες παρασκευές είναι in house δίνουμε έμφαση στην ποιότητα των υλικών μας και το νόστιμο αποτέλεσμα χωρίς φιοριτούρες", εξηγεί ο Αντώνης Κρεούζης, ένας από τους υπεύθυνους λειτουργίας του χώρου. Όντως, το μενού είναι απλό και περιεκτικό με ικανοποιητική ωστόσο γκάμα επιλογών. Εδώ θα κάνετε ένα πέρασμα καθημερινές αλλά και Σαββατοκύριακα για καφέ ή ένα ελαφρύ γεύμα τύπου brunch με pacakes, αυγά Benedict, scrambled ή croque Madame και σνακ όπως ένα club sandwich. Όμως υπάρχουν και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε πίτσες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα για after office συναντήσεις με ένα ποτήρι κρασί ενώ έχουν φροντίσει για τους vegans της παρέας με αντίστοιχες προτάσεις σε κάθε σκέλος του καταλόγου. 

Mao

Από το μενού που υπογράφει ο σεφ Γιάννης Σολάκης, δοκιμάσαμε το τρυφερό μοσχαρίσιο καρπάτσο απλά, λιτά και απέριττα σερβιρισμένο με φλοίδες παρμεζάνας και πικάντικη ρόκα, δίνοντας ωραία πάσα στο mini classic μοσχαρίσιο burger με πατάτες και σάλτσα bbq, επιλογή που άνετα δένει ως bar food με ένα από τα ελάχιστα προς το παρόν κοκτέιλ. Από τις πίτσες, επιλέξαμε τη Μαργαρίτα με λεπτή νόστιμη τραγανή ζύμη και σάλτσα ντομάτας που παρασκευάζουν οι ίδιοι ενώ από κυρίως, το ψητό φιλέτο κοτόπουλου ήρθε σωστά μαγειρεμένο, ζουμερό συνοδεία πουρέ πατάτας και μανιταριών σοτέ με σάλτσα τρούφας. 

Η κάβα τους αποτελείται από περίπου 30 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα ενώ στην μπάρα τα σέικερ παίζουν προς το παρόν με περιορισμένα classics. 

(+) Ο εξίσου άνετος και καλαίσθητα διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος, που προσφέρεται για παρέες αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις.
(-) Το ψήσιμο του burger που "ξέφυγε" σε well done. 

Περισσότερες πληροφορίες

Mao

Φραγκοκκλησιάς 3A, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.