Οδηγός Εστιατορίων

"After office" έξοδος στο "Mao"

Στον αχανή χάρτη των «all day» ένα ακόμη αξιόλογο σημείο βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το «δαχτυλίδι» της πολύβουης Λεωφ. Κηφισιάς, στην οδό Φραγκοκλησιάς.

Mao

Το "Mao" δεν είναι νέο στην πιάτσα αφού μετρά ήδη μια δεκαετία λειτουργίας. Περνώντας τη μεταλλική πόρτα στην ευρύχωρη σάλα, τα pin-up prints, οι μεγάλοι επιτοίχιοι καμβάδες με την Νέα Υόρκη σε ασπρόμαυρο φόντο και οι chesterfield καναπέδες με τα τραπεζάκια - βαλίτσες, πόστο ιδανικό για το ποτό της βραδινής εξόδου, είναι οι πρώτες λεπτομέρειες που μου τραβούν το βλέμμα. Στο βάθος, η μπάρα και στο κέντρο δύο μεγάλα εντυπωσιακά ξύλινα τραπέζια με bar stools από τη μία πλευρά δίνουν τον τόνο της βραδινής βερσιόν του μαγαζιού. Δεν έχει ακόμα ιδιαίτερη κίνηση, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα είναι ήσυχα. Επιλέγω τον μοντέρνο "εστιατορικό" χώρο, στο τέρμα της σάλας, και εδώ κάνω χάζι απλές λεπτομέρειες του ντεκόρ όπως οι ψηφιακές εκτυπώσεις pop art στις καρέκλες και τα "λονδρέζικα" σχέδια σε κάποιες άλλες. Το ξύλο που επενδύει τους τοίχους και η βιβλιοθήκη δίνουν έναν πιο οικείο τόνο που δένει άψογα και με το στυλ της κουζίνας τους. "Γευστικά τα πράγματα είναι απλά, οι περισσότερες παρασκευές είναι in house δίνουμε έμφαση στην ποιότητα των υλικών μας και το νόστιμο αποτέλεσμα χωρίς φιοριτούρες", μου εξηγεί ο Αντώνης Κρεούζης, ένας από τους υπεύθυνους λειτουργίας του χώρου. Όντως, το μενού είναι απλό και περιεκτικό με ικανοποιητική ωστόσο γκάμα επιλογών. Εδώ θα κάνετε ένα πέρασμα καθημερινές αλλά και Σαββατοκύριακα για καφέ ή ένα ελαφρύ γεύμα τύπου brunch με pacakes, αυγά Benedict, scrambled ή croque Madame και σνακ όπως ένα club sandwich. Όμως υπάρχουν και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε πίτσες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα για after office συναντήσεις με ένα ποτήρι κρασί ενώ έχουν φροντίσει για τους vegans της παρέας με αντίστοιχες προτάσεις σε κάθε σκέλος του καταλόγου. 

Mao

Από το μενού που υπογράφει ο σεφ Γιάννης Σολάκης, δοκίμασα το τρυφερό μοσχαρίσιο καρπάτσο απλά, λιτά και απέριττα σερβιρισμένο με φλοίδες παρμεζάνας και πικάντικη ρόκα, δίνοντας ωραία πάσα στο mini classic μοσχαρίσιο burger με πατάτες και σάλτσα bbq, επιλογή που άνετα δένει ως bar food με ένα από τα ελάχιστα προς το παρόν κοκτέιλ. Από τις πίτσες, επέλεξα τη Μαργαρίτα με λεπτή νόστιμη τραγανή ζύμη και σάλτσα ντομάτας που παρασκευάζουν οι ίδιοι ενώ από κυρίως, το ψητό φιλέτο κοτόπουλου ήρθε σωστά μαγειρεμένο, ζουμερό συνοδεία πουρέ πατάτας και μανιταριών σοτέ με σάλτσα τρούφας. 

Η κάβα τους αποτελείται από περίπου 30 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα ενώ στην μπάρα τα σέικερ παίζουν προς το παρόν με περιορισμένα classics. 

(+) Ο εξίσου άνετος και καλαίσθητα διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος, που προσφέρεται για παρέες αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις.
(-) Το ψήσιμο του burger που "ξέφυγε" σε well done. 

Περισσότερες πληροφορίες

Mao

Φραγκοκκλησιάς 3A, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μάς προτείνουν το "Exantas Bar - Restaurant"

Το εστιατόριο – μπαρ του ξενοδοχείου "Μεγάλη Άμμος" στη Σκιάθο μας περιμένει για ένα ακόμη καλοκαίρι στη βεράντα του, με το χάζι στη θάλασσα να συνοδεύουν εκλεκτές γεύσεις.

04/07/2022

"Thea Terrace Bar and Restaurant": Μαγευτικό πανόραμα με την Ακρόπολη στο πιάτο

Tο αγαπημένο μας "κρυφό" roof resto του κέντρου κλείνει φέτος 10 χρόνια ως σταθερό ραντεβού μας για καλοκαιρινές βραδιές με ρομαντζάδα και φινέτσα.

Καλωσόρισες "Callao" στην Κέρκυρα

Ένα ολοκαίνουργιο και στιλάτο all day στέκι άνοιξε τις πόρτες του στο Καλάμι.

"Colonial": Η κομψή αποικία του fine dining

Αν υπάρχει ένα μέρος όπου η υψηλή γαστρονομία και το γκολφ συναντιούνται σε ένα και μόνο σημείο, τότε το "Colonial" είναι ακριβώς αυτό.

"Cocco Mykonos": Ρομάντσο αλά ιταλικά στη Μικρή Βενετιά

Το νέο εστιατόριο της οικογένειας του "Belvedere Hotel" φέρνει ρομαντικό χρώμα και φίνο ιταλικό comfort, σε μια μυκονιάτικη γειτονιά που πολύ τα χρειάζεται. Και με βάση τα όσα δοκιμάσαμε σε avant premiere, αυτό το ατμοσφαιρικό στέκι έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα easy going φαβορί της Χώρας.