Ο Γιάννης Σολάκης έρχεται στην Πλάκα παρέα με μια "Grande Dame"

Ο ταλαντούχος σεφ ετοιμάζει νέο εστιατόριο στην καρδιά της πόλης.

grandedame

Είχε λείψει για κάποιο διάστημα από τα γευστικά μας πράγματα ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Σολάκης, εντός ολίγου ωστόσο θα τον ξανασυναντήσουμε στο καινούργιο εστιατόριο που ετοιμάζει στην καρδιά της πόλης. Η "Grande Dame" του είναι σχεδόν έτοιμη και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανοίξει τις πόρτες της προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, στεγασμένη στο ισόγειο ενός ατμοσφαιρικού κτιρίου του 1817 στην οδό Νίκης. "Παλιά το κτίριο λειτουργούσε σαν πανδοχείο, που το έτρεχε μια γυναίκα από τη Σμύρνη η οποία ήταν γνωστή σε ολόκληρη τη γειτονιά" λέει ο σεφ, εξηγώντας την έμπνευση του ονόματος. "Διατηρήσαμε πολλά από τα στοιχεία που προϋπήρχαν, όπως τα υπέροχα πλακάκια, και προσθέσαμε σύγχρονες πινελιές στο χώρο που ανακαινίστηκε εκ βάθρων". Το γευστικό concept συνδυάζει κι αυτό το παλιό με το καινούργιο, καθώς εστιάζει στα ψησίματα στην ανοικτή φωτιά που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανοικτή κουζίνα. Θα υπάρχουν κρεατικά, όπως λ.χ. μαύρος χοίρος που θα προμηθεύονται από την Άρτα, θαλασσινά και ψάρια που θα προτείνονται σιγομαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, και τριγύρω τους πιάτα όπως αυγά στη χόβολη ή παστουρμάς ψαριών με ελληνικό χαβιάρι, αυγοτάραχο και λάδι βανίλιας. Την εικόνα συμπληρώνει η κάβα με 150 ετικέτες ως επί το πλείστον από τον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και μπαρ με κοκτέιλ στο πνεύμα της εποχής. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Νίκης 46, Πλάκα

Περισσότερες πληροφορίες

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/09/2022

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.