"Βάκχες": Μια διονυσιακή γιορτή για τα ελληνικά κρασιά φυσικής οινοποίησης

Μια εναλλακτική διονυσιακή γιορτή για τα ελληνικά κρασιά φυσικής οινοποίησης με τη συμμετοχή 25 ελληνικών οινοποιείων, που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία για το κρασί, πραγματοποιείται τις 12 Μαρτίου στο «Ρομάντσο».

Τα ροζέ κρασιά του φθινοπώρου

Μια μεταμοντέρνα έκθεση κρασιών που φιλοξενεί κάτω από την ίδια στέγη οινικές δοκιμές, ζωντανή μουσική και djs διοργανώνεται στις 12 Μαρτίου από την εταιρεία "Mr. Vertigo - Wine & Spirits" με την συνδρομή των Perry Παναγιωτακόπουλου, Φώτη Βαλλάτου και Γρηγόρη Μιχαήλου. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν 25 Έλληνες παραγωγοί με κοινό παρανομαστή την οινική τους φιλοσοφία που εκφράζεται σε κρασιά που αποτυπώνουν εμφατικά το terroir τους και φτιάχνονται με όσο το δυνατόν χαμηλότερες παρεμβάσεις χωρίς χρήση χημικών σκευασμάτων, θα δηλώσουν ηχηρό "παρών" στα ποτήρια των επισκεπτών. Στον ίδιο χώρο θα εμφανιστούν ζωντανά και μερικοί σπουδαίοι μουσικοί όπως οJan Van Angelopoulos, o Veslemes, και ο Mazoha, τα τσουγκρίσματα θα συνοδεύσουν εκλεκτικά djsets από τον Teranga Beat και την Katia, ενώ θα ακολουθήσει και πάρτι με τους Blue Lagoon και Noda Pappa στα decks. Δεν πρόκειται ουσιαστικά για έκθεση αλλά για ένα πολυπολιτισμικό δρώμενο που το κρασί είναι το μέσογια την κοινωνικοποίηση των ανθρώπων και την αφήγηση μικρών ιστοριών που από πίσω τους κρύβουν αγωνία και αναζητήσεις.

Την γιορτή θα συνοδεύσει και έκθεση με έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί ειδικά για τις "Βάκχες", η οποία θα φιλοξενηθεί τον πρώτο όροφο του "Ρομάντσο". Τα φετινά έργα έχουν επιμεληθεί ο Γιάννης Τζερμιάς και ο Πάρις Χαβιάρας ενώ θα εκτίθενται και αυτά των Στεφανία Μπρέγιαννη και Άγγελου Σπάρταλη από τις "Βάκχες" του 2019. Επίσης, στις 12μ.μ, στον συναυλιακό χώρο του ισογείου,  η θεατρολόγος Έλλη Γαβριήλ θα δώσει μια ομιλία έκπληξη ορμώμενη από την αριστουργηματική τραγωδία "Βάκχες του Ευριπίδη". Όσο για το φαγητό, το αγαπημένο "Feyrouz" θα σερβίρει από τις 11π.μ έως τις 7 μ.μ στο αίθριο του δευτέρου ορόφου μια επιλογή από τα χειροποίητα προϊόντα του.

Θα παρουσιαστούν τα οινοποιεία: Σπύρος Χρυσός/ AkraChryssos (Σαντορίνη), Οινοποιείο Γκαράλης (Λήμνος), Οινοποιείο Δαλαμάρα (Νάουσα), Κτήμα Ζαφειράκη (Τύρναβος), Οινοποιείο Ηλιάνα Μαλίχιν (Κρήτη), Οινοποιείο Σκλάβου (Κεφαλονιά), Κτήμα Καρανίκα (Αμύνταιο), Κτήμα Τζήκα (Χαλκιδική), Οινοποιείο Καρίμαλη (Ικαρία), Κτήμα Τάτση (Γουμένισσα), Sant’or (Αχαΐα), Οινοποιείο Τετράμυθος (Άνω Διακοπτό), DomainedeKalathas (Τήνος), X-Βourgo (Τήνος), TheKnackProject (Μέγαρα), OenosNature, Οικογένεια Γεώργα (Σπάτα), Πετρακόπουλος (Κεφαλονιά), Κτήμα Αφιανές (Ικαρία), Οινοποιείο Θαλασσινός (Κρήτη), Οινοποιείο Μαρκοβίτης (Νάουσα), Οινοποιείο Κοντογιάννης (Κόρινθος), Οινοποιείο Κοντοζήσης (Καρδίτσα), Κτήμα Πάτοινος (Πάτμος)και το Οινοποιείο Ενδοχώρα (Κρήτη)

Σάββατο 12 Μαρτίου 
Ωράριο έκθεσης: 11 π.μ-8 μ.μ.
Είσοδος: 15€ προπώληση / 20€ στην είσοδο της έκθεσης. Με το αντίτιμο της εισόδου οι επισκέπτες θα παραλάβουν κατά την είσοδό τους το ποτήρι της εκδήλωσης (το οποίο θα το κρατήσουν και μετά το πέρας της) και θα μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα κρασιά των παραγωγών και να παρακολουθήσουν όλες τις συναυλίες και τις εισηγήσεις.
Εισιτήριο μόνο για τα live: €8. Περιλαμβάνει είσοδο στο χώρο μετά το πέρας της έκθεσης για την παρακολούθηση των συναυλιών.
www.bacchae.gr  
 

Περισσότερες πληροφορίες

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.