Οδηγός Εστιατορίων

Έκλεισε η παλαιότερη pub της Βρετανίας

Η φημισμένη pub «Ye Olde Fighting Cocks», που λειτουργούσε στην πόλη St Albans στο Hertfordshire από το 793, έκλεισε τις πόρτες της, προσωρινά ή επ’ αόριστον;

Ye Olde Fighting Cocks

Οι ιδιοκτήτες της pub σε σχετική ανακοίνωση της δυσάρεστης είδησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι οι συνθήκες που επικράτησαν κατά την πανδημία κατέστησαν αδύνατο το να συνεχίσουν ν’ αντεπεξέρχονται στα έξοδα λειτουργίας. Ο ιδιοκτήτης Christo Tofalli αναφέρει: "Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσω ότι μετά από μια παρατεταμένη περίοδο μεγάλων προκλήσεων το YOFC τέθηκε υπό καθεστώς διαχείρισης. Προσπαθήσαμε πολύ και μάλιστα είχαμε στήσει με πολύ ενθουσιασμό ένα πενταετές πλάνο με ελπίδες για το μέλλον ωστόσο, η πανδημία όμως ήταν καταστρεπτική και η ήδη στενή οικονομική μας κατάσταση δεν μας πρόσφερε το δίχτυ προστασίας που χρειαζόμασταν για να αντέξουμε". 

Το κτήριο της "Ye Olde Fighting Cocks" χρονολογείται στον 8ο αιώνα ενώ η pub όπως είναι γνωστή διαμορφώθηκε τον 11ο αιώνα. Πολλές είναι οι ιστορίες που τη συνοδεύουν και κάποιες συνδέονται με τον καθεδρικό ναό "St Albans" που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Θεωρείται μάλιστα ότι υπάρχουν υπόγειες σήραγγες, οι οποίες προφανώς χρησιμοποιούνταν από τους μοναχούς, που οδηγούν στο χώρο που βρίσκεται το κελάρι με τις μπύρες της pub. Στο κυρίως μπαρ, τον 19ο και 20ό αιώνα πραγματοποιούνταν κοκορομαχίες, που ήταν και εθνικό σπορ στην Αγγλία, εξού και το όνομα της pub που από "The Round House" μετονομάστηκε σε "Ye Olde Fighting Cocks". Το διατήρησε μέχρι την απαγόρευσή των κοκορομαχιών το 1849, μετονομάστηκε ξανά σε "The Fisherman", ωστόσο από το 1872 είναι επίσημα γνωστή με το δεύτερο όνομα, που διατήρησε έως σήμερα. 

Βέβαια, πριν λίγες μέρες, στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook, οι ιδιοκτήτες επανήλθαν με νέα ανακοίνωση λέγοντας ότι η ένθερμη ανταπόκριση του κόσμου ίσως να τους επιτρέψει να ανοίξουν ξανά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας: Βιώσιμη αλιεία για έναν "Planet Fish" με θάλασσες χωρίς αποτύπωμα

"Άσε το γόνο να γίνει γονιός", "το μέγεθος μετράει", "ποτέ κολιό τον Αύγουστο", "η ιχθυοκαλλιέργεια κάνει καλό", "τρώμε τον εισβολέα λεοντόψαρο", "καλώς τα, τα λιανόψαρα"… Η βιώσιμη αλιεία και η οικολογική θαλασσινή γαστρονομία έχουν τα συνθήματά τους και στην τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας θα έχουν την τιμητική τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
19/05/2022

Annie Fine Cooking

Συνεχίζοντας με νέο σεφ, τον Στέφανο Μιχάλη, στο μονοπάτι της ελληνικής μπιστρονομίας, το off Broadway εστιατόριο που έκανε αίσθηση πέρυσι, αλλάζει καθημερινά το μενού του και δημιουργεί ένα διαρκώς εναλλασσόμενο πρωτότυπο ρεπερτόριο γαστρονομικών ιδεών.

"Cultivos": Η κουλτούρα του καφέ κάνει στάση στη Κυψέλη

Στην πιο μποέμικη αθηναϊκή συνοικία, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, άνοιξε πρόσφατα ένα στέκι όπου ο speciality καφές συστήνεται συντροφιά με προτάσεις που το καθιστούν πέρασμα ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

Η Μαραθιά συναντάει στον Μιχάλη Μάρθα το γαστρονομικό της alter ego

Ο νέος σεφ της Μαραθιάς πλέει στα ίδια γαστρονομικά πελάγη με το συνεχώς ανερχόμενο εστιατόριο της Τήνου και φαίνεται να ολοκληρώνει μια πετυχημένη ομάδα με σύνθημα το "eat real food"…

Οι "Νomade et sauvage" για μια μέρα στο "Surfer Maya"

Το fast casual εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει τις "pop up" εκδηλώσεις του με τη σκυτάλη να παίρνει η ομάδα των "νομάδων" "Νomade et sauvage".

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μάς περιμένουν στο "Θυμάρι"

Προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, αλλά και σπουδαία συλλογή από οινικά διαμάντια, πρωταγωνιστούν στον ατμοσφαιρικό κήπο ενός παραδοσιακού οικήματος του 1940 στην παλιά πόλη της Λευκάδας.