Έκλεισε η παλαιότερη pub της Βρετανίας

Η φημισμένη pub «Ye Olde Fighting Cocks», που λειτουργούσε στην πόλη St Albans στο Hertfordshire από το 793, έκλεισε τις πόρτες της, προσωρινά ή επ’ αόριστον;

Ye Olde Fighting Cocks

Οι ιδιοκτήτες της pub σε σχετική ανακοίνωση της δυσάρεστης είδησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι οι συνθήκες που επικράτησαν κατά την πανδημία κατέστησαν αδύνατο το να συνεχίσουν ν’ αντεπεξέρχονται στα έξοδα λειτουργίας. Ο ιδιοκτήτης Christo Tofalli αναφέρει: "Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσω ότι μετά από μια παρατεταμένη περίοδο μεγάλων προκλήσεων το YOFC τέθηκε υπό καθεστώς διαχείρισης. Προσπαθήσαμε πολύ και μάλιστα είχαμε στήσει με πολύ ενθουσιασμό ένα πενταετές πλάνο με ελπίδες για το μέλλον ωστόσο, η πανδημία όμως ήταν καταστρεπτική και η ήδη στενή οικονομική μας κατάσταση δεν μας πρόσφερε το δίχτυ προστασίας που χρειαζόμασταν για να αντέξουμε". 

Το κτήριο της "Ye Olde Fighting Cocks" χρονολογείται στον 8ο αιώνα ενώ η pub όπως είναι γνωστή διαμορφώθηκε τον 11ο αιώνα. Πολλές είναι οι ιστορίες που τη συνοδεύουν και κάποιες συνδέονται με τον καθεδρικό ναό "St Albans" που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Θεωρείται μάλιστα ότι υπάρχουν υπόγειες σήραγγες, οι οποίες προφανώς χρησιμοποιούνταν από τους μοναχούς, που οδηγούν στο χώρο που βρίσκεται το κελάρι με τις μπύρες της pub. Στο κυρίως μπαρ, τον 19ο και 20ό αιώνα πραγματοποιούνταν κοκορομαχίες, που ήταν και εθνικό σπορ στην Αγγλία, εξού και το όνομα της pub που από "The Round House" μετονομάστηκε σε "Ye Olde Fighting Cocks". Το διατήρησε μέχρι την απαγόρευσή των κοκορομαχιών το 1849, μετονομάστηκε ξανά σε "The Fisherman", ωστόσο από το 1872 είναι επίσημα γνωστή με το δεύτερο όνομα, που διατήρησε έως σήμερα. 

Βέβαια, πριν λίγες μέρες, στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook, οι ιδιοκτήτες επανήλθαν με νέα ανακοίνωση λέγοντας ότι η ένθερμη ανταπόκριση του κόσμου ίσως να τους επιτρέψει να ανοίξουν ξανά. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.