Οδηγός Εστιατορίων

Νέες οινογαστρονομικές εμπειρίες στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Το δικό του εστιατόριο αλλά και ένα οινοπωλείο απέκτησε πρόσφατα το εμβληματικό οινοποιείο στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.

kiryianni

Ακόμα πιο πλούσια έκανε εδώ και λίγο καιρό την οινική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Ο χώρος όπου μέχρι πρόσφατα γίνονταν οι δοκιμές των κρασιών στο τέλος της περιήγησης, ανακαινίστηκε ριζικά και μετατράπηκε σε ένα κομψό εστιατόριο με θέα στους μαγικούς αμπελώνες του οινοποιείου, όπου τις γεύσεις επιμελείται η ταλαντούχα σεφ Κυριακή Φωτοπούλου. Το μενού δημιουργήθηκε με γνώμονα την αρμονία με τα κρασιά του κτήματος και περιλαμβάνει πιάτα σαν το γιουβέτσι μανιταριών ή τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με βουτυράτο πουρέ πατάτας και παλαιωμένη γραβιέρα, που μπορείτε να δοκιμάσετε είτε αλά καρτ είτε επιλέγοντας κάποιο από τα δύο διαφορετικά menu degustation που προσφέρονται συνδυαστικά με επιλεγμένες ετικέτες του οινοποιείου (€ 40 & 60).

Παράλληλα μάλιστα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη αναπαλαίωσε ένα παλιό μπακάλικο στο Νυμφαίο, δημιουργώντας στη θέση του ένα καινούριο οινοπωλείο με αύρα από τα παλιά. Ονομάζεται "Dadalina’s" και στις προθήκες του, πέρα φυσικά από τα κρασιά του κτήματος, φιγουράρουν ακόμα το premium ξύδι του καταστήματος που φτιάχνεται από σταφύλια της Νάουσας και του Αμυνταίου αλλά και το πολύ ιδιαίτερο λικέρ Ηλέκτρα, που παρασκευάζεται από κορόμηλα και φρούτα του δάσους. Δεν λείπουν ακόμα διάφορα οινικά αξεσουάρ και αναμνηστικά, ενώ στο άμεσο μέλλον η προσφορά θα εμπλουτιστεί με προϊόντα τοπικών παραγωγών, συλλεκτικές ετικέτες περιορισμένης κυκλοφορίας και άλλα

Περισσότερες πληροφορίες για όλα βρίσκετε εδώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

26/05/2022

"Ανοιχτές Πόρτες" στα οινοποιεία της Ελλάδας

Οι "Ανοιχτές πόρτες" επιστρέφουν και φέτος ανοίγοντας τους ορίζοντες των οινόφιλων με περιηγήσεις στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.

Το "Βασίλαινας" σαλπάρει για Αντίπαρο

To αθηναϊκό εστιατόριο που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Βραβείο Κοινού" των Χρυσών Σκούφων, βάζει πλώρη για Αντίπαρο.

Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο "Theion" των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

Πίνουμε ροζέ κρασιά στο Ζάππειο

Η έκθεση ροζέ οίνων "Drink Pink", αφιερωμένη σε μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις διεθνώς στο χώρο του κρασιού, πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.