Νέες οινογαστρονομικές εμπειρίες στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Το δικό του εστιατόριο αλλά και ένα οινοπωλείο απέκτησε πρόσφατα το εμβληματικό οινοποιείο στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.

kiryianni

Ακόμα πιο πλούσια έκανε εδώ και λίγο καιρό την οινική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Ο χώρος όπου μέχρι πρόσφατα γίνονταν οι δοκιμές των κρασιών στο τέλος της περιήγησης, ανακαινίστηκε ριζικά και μετατράπηκε σε ένα κομψό εστιατόριο με θέα στους μαγικούς αμπελώνες του οινοποιείου, όπου τις γεύσεις επιμελείται η ταλαντούχα σεφ Κυριακή Φωτοπούλου. Το μενού δημιουργήθηκε με γνώμονα την αρμονία με τα κρασιά του κτήματος και περιλαμβάνει πιάτα σαν το γιουβέτσι μανιταριών ή τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με βουτυράτο πουρέ πατάτας και παλαιωμένη γραβιέρα, που μπορείτε να δοκιμάσετε είτε αλά καρτ είτε επιλέγοντας κάποιο από τα δύο διαφορετικά menu degustation που προσφέρονται συνδυαστικά με επιλεγμένες ετικέτες του οινοποιείου (€ 40 & 60).

Παράλληλα μάλιστα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη αναπαλαίωσε ένα παλιό μπακάλικο στο Νυμφαίο, δημιουργώντας στη θέση του ένα καινούριο οινοπωλείο με αύρα από τα παλιά. Ονομάζεται "Dadalina’s" και στις προθήκες του, πέρα φυσικά από τα κρασιά του κτήματος, φιγουράρουν ακόμα το premium ξύδι του καταστήματος που φτιάχνεται από σταφύλια της Νάουσας και του Αμυνταίου αλλά και το πολύ ιδιαίτερο λικέρ Ηλέκτρα, που παρασκευάζεται από κορόμηλα και φρούτα του δάσους. Δεν λείπουν ακόμα διάφορα οινικά αξεσουάρ και αναμνηστικά, ενώ στο άμεσο μέλλον η προσφορά θα εμπλουτιστεί με προϊόντα τοπικών παραγωγών, συλλεκτικές ετικέτες περιορισμένης κυκλοφορίας και άλλα

Περισσότερες πληροφορίες για όλα βρίσκετε εδώ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.