Δοκιμάσαμε τις νέες γεύσεις του "Nikkei"

Δεν είναι τυχαία top-notch αυτό το φαντεζί bar-restaurant. Ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η bartender Μαίρη Ταλαιπώρου το ανανεώνουν δημιουργικά.

Nikkei

Ακόμη κι αν λόγω των πρόσφατων μέτρων η μουσική δεν ακούγεται, δεν μπορώ να σκεφτώ το "Nikkei" παρά μόνο in the mood for fun. Από την exotica της διάφανης μπάρας-ενυδρείο μέχρι τα πολύχρωμα, σήμα κατατεθέν, νήματα που το διατρέχουν και το παγόνι με τα πολύχρωμα φτερά του που απλώνονται στην κουπαστή, η latino αύρα και οι λεπτομέρειες αλά 007 στο ντεκόρ με κάνουν να σκάω σινεμασκόπ χαμόγελο με το που μπαίνω στο μαγαζί. Το συνολικό πακέτο, όμως, είναι δεμένο, καθώς και η κουζίνα του Σπύρου Μαυροειδή και τα κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου είναι γεμάτα εκπλήξεις και εξωτισμούς

Nikkei, Σπύρος Μαυροειδής

Δοκιμάζοντας αρκετές από τις καινούργιες σπεσιαλιτέ του μενού, ξεκινώ από τα προκλητικά ceviche. Ο συνδυασμός τόνου με aji limo, αβοκάντο, βατόμουρο και λίτσι είναι πολύ τολμηρός, αλλά δουλεύει γεμίζοντας το στόμα ξινούτσικες και πικάντικες φρουτώδεις γεύσεις. Το μυλοκόπι, πάλι, με μανταρίνι, goji berries, καλαμπόκια cancha και choclo είναι ακόμη καλύτερο, πολυεπίπεδο και με παιχνίδισμα υφών. Ο πικάντικος σολομός tataki με πιπεριές και kimchi έχει αδιαμφισβήτητο umami, ενώ τα σούσι στηρίζονται σε σωστό ρύζι, με το nigiri χτενιού να χαϊδεύει τη γλώσσα με κάψα από κρέμα siracha και το βαρκάκι gunkan να συνδυάζει ωραιότατα τη βελούδινη κοιλιά τόνου με το γλυκό ιώδιο του αχινού.

Μαίρη Ταλαιπώρου

Το απίθανα ισορροπημένο κοκτέιλ Conquistador με Jack Daniels μαγειρεμένο με αχλάδι, βούτυρο ghee, bitter πράσινης φράουλας και σόδα pantan είναι ό,τι πρέπει για να τα συνοδεύσεις, ενώ το πειραγμένο Bloody Mary με Campari, παντζάρι, μάνγκο, πορτοκάλι, ντομάτα και χορσράντις ταιριάζει με τα πιο μεστά πιάτα της συνέχειας, όπως το άψογα ψημένο χταπόδι με τα τουρσιά του, το ζουμερότατο κοτόπουλο anticucho με φρουτώδη και λεμονάτη κάψα, το ντελικάτο αρνίσιο παϊδάκι και τα τρυφερά Wagyu short ribs με το ωραίο τραγάνισμα. Μόνο τα udon noodles με γαρίδες ήταν πολύ mainstream, χωρίς κάποια έξαψη, αλλά έμαθα πως έχουν αλλάξει τη συνταγή και θα τα ξαναδοκιμάσω για να ολοκληρώσω την αίσθησή μου για τα νέα πιάτα.

Nikkei

Στο επιδόρπιο dorayaki με το κρεμέ passion fruit, πάντως, την παράσταση κλέβει το παγωτό από μαύρο σουσάμι. Και το brownie με σοκολάτα Εκουαδόρ, namelaka και παγωτό μαύρης καρύδας ταιριάζει χέρι-γάντι με το αλλιώτικο Choco-Martini Pacasmayo με ρούμι, sherry, περουβιανό καφέ και σοκολάτα dry opalys.

Τιμή: € 40-60.

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Peruvian Resto Bar

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι η "πυθαγόρεια διατροφή";

Η νέα έκδοση "Πυθαγόρειος διατροφή: Από την αρχαιότητα, στη σύγχρονη vegan τάση", που υπογράφει η Μαργαρίτα Ικαρίου, γεφυρώνει την αξία της διατροφής που πρότεινε ο Έλληνας φιλόσοφος, με την παγκόσμια σύγχρονη τάση για ποιοτική διατροφή.

09/12/2022

Fine Mess

Μοναδικό στο είδος του smokehouse, που σιγοκαπνίζει και σιγοψήνει κρέατα όπως το συνηθίζουν στον αμερικανικό Νότο.

Το "Da Bruno" δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα ιταλιάνικο σουξέ

Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου εξακολουθεί να συναρπάζει τους τιφόζι της γεύσης, με επικεφαλής πια στην κουζίνα του την Κυριακή Φωτοπούλου.

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.