"Alancia": φρέσκια άφιξη στη Γλυφάδα

Το καινούργιο εστιατόριο με τη σφραγίδα του ιστορικού «Ζέφυρου» του Μικρολίμανου εστιάζει ασφαλώς στο ψάρι και τα θαλασσινά, αλλά κάνει χώρο και για όσους αγαπούν το κρέας.

Alancia1

Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς έκανε πρεμιέρα το ολοκαίνουργιο εστιατόριο "Alancia" της Γλυφάδας, που δημιούργησε ο ιδιοκτήτης του ιστορικού "Ζέφυρου" του Μικρολίμανου Γιώργος Παναγιώτου σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Στρατίκη, με πολυετή εμπειρία σε μεγάλα ξενοδοχεία. Ο χώρος με τις μεγάλες τζαμαρίες είναι ανοιχτόκαρδος, ενώ ο πλούσιος κατάλογος εστιάζει αναμενόμενα στο ψάρι και τα θαλασσινά που προτείνονται σε συνταγές κλασικές και μοντέρνες, χωρίς όμως να λείπουν και οι προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας

Alancia2

Σεβίτσε από φρέσκο ψάρι με φύκια wakame και σάλτσα από εσπεριδοειδή, ριζότο χταπόδι με αστεροειδή γλυκάνισο, φινόκιο και φρέσκια ντομάτα, φιλετίνια κοτόπουλου με γάλα καρύδας, κάσιους, ξινόμηλο και ανανά με σάλτσα κάρι αλλά και steak burger με Rib Eye και καραμελωμένα κρεμμύδια είναι κάποια από τα πιάτα του καταλόγου, που διανθίζονται ακόμα με πολλές και διαφορετικές σαλάτες, θαλασσινή pasta και risotti, καθώς και φρέσκο ψάρι. Δεν λείπουν επίσης ενδιαφέροντα πλατό θαλασσινών και κρεατικών, bao buns και άλλες fingerfood ιδέες για όσους επιθυμούν κάτι πιο ελαφρύ, προκειμένου να συνοδεύσουν το κρασί ή το κοκτέιλ τους. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Alancia

Μάρκου Μπότσαρη 14, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Το Nolan-verse επεκτείνεται, με ένα νέο εστιατόριο στην Αριστείδου, που τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2023

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.