"Alancia": φρέσκια άφιξη στη Γλυφάδα

Το καινούργιο εστιατόριο με τη σφραγίδα του ιστορικού «Ζέφυρου» του Μικρολίμανου εστιάζει ασφαλώς στο ψάρι και τα θαλασσινά, αλλά κάνει χώρο και για όσους αγαπούν το κρέας.

Alancia1

Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς έκανε πρεμιέρα το ολοκαίνουργιο εστιατόριο "Alancia" της Γλυφάδας, που δημιούργησε ο ιδιοκτήτης του ιστορικού "Ζέφυρου" του Μικρολίμανου Γιώργος Παναγιώτου σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Στρατίκη, με πολυετή εμπειρία σε μεγάλα ξενοδοχεία. Ο χώρος με τις μεγάλες τζαμαρίες είναι ανοιχτόκαρδος, ενώ ο πλούσιος κατάλογος εστιάζει αναμενόμενα στο ψάρι και τα θαλασσινά που προτείνονται σε συνταγές κλασικές και μοντέρνες, χωρίς όμως να λείπουν και οι προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας

Alancia2

Σεβίτσε από φρέσκο ψάρι με φύκια wakame και σάλτσα από εσπεριδοειδή, ριζότο χταπόδι με αστεροειδή γλυκάνισο, φινόκιο και φρέσκια ντομάτα, φιλετίνια κοτόπουλου με γάλα καρύδας, κάσιους, ξινόμηλο και ανανά με σάλτσα κάρι αλλά και steak burger με Rib Eye και καραμελωμένα κρεμμύδια είναι κάποια από τα πιάτα του καταλόγου, που διανθίζονται ακόμα με πολλές και διαφορετικές σαλάτες, θαλασσινή pasta και risotti, καθώς και φρέσκο ψάρι. Δεν λείπουν επίσης ενδιαφέροντα πλατό θαλασσινών και κρεατικών, bao buns και άλλες fingerfood ιδέες για όσους επιθυμούν κάτι πιο ελαφρύ, προκειμένου να συνοδεύσουν το κρασί ή το κοκτέιλ τους. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Alancia

Μάρκου Μπότσαρη 14, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.