Όσοι βγαίνουν Πεύκη, ας φάνε "Pantespani"

Γιατί πραγματικά αξίζει να περάσεις μία βόλτα από το "Pantespani".

PANTESPANI ΠΕΥΚΗ 1

Μinimal προσέγγιση, old school φιλοσοφία και κορυφαία πρώτη ύλη. Πάνω σε αυτούς τους τρεις βασικούς, απλούς αλλά πολύ σημαντικούς πυλώνες άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι τις πόρτες του στην Πεύκη, το Pantespani. Στεγάζεται σε ένα κτίριο της δεκαετίας του 1940 με μία όμορφα διαμορφωμένη αυλή και συστήνεται σαν ένας χώρος για κάθε στιγμή της ημέρας, που όμως δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά. Τόσο, που εύκολα και εύλογα μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει σαν ένα εστιατόριο γλυκών. 

Ο πρώτος λόγος στα γλυκά

Η εξειδικευμένη ομάδα των pastry σεφ στην κουζίνα του σε υποδέχεται αρχικά με καλοφτιαγμένα κρουασάν βουτύρου, τα οποία βρίσκεις καθημερινά ολόφρεσκα εδώ. Εκτός από αυτά όμως, υπάρχει και το κρουασάν-παντεσπάνι, το οποίο φουρνίζεται αφού έχει γεμιστεί με αμυγδαλόκρεμα, στη συνέχεια σιροπιάζεται και εν τέλει σερβίρεται με τρίμμα καβουρδισμένου αμύγδαλου και κρέμα της επιλογής σου. 

Περνώντας στα βαριά χαρτιά, η old school πάστα αμυγδάλου και η σοκολατίνα κάνουν τη διαφορά, τιμώντας μεταξύ άλλων και το όνομα του μαγαζιού, με άψογο παντεσπάνι. Στα plus και το καλοφτιαγμένο τιραμισού.

Τα highlights πάντως αφορούν τα σου και εδώ που τα λέμε, δε θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά. Αρχικά, το θεσπέσιο προφιτερόλ σε δύο εκδοχές (με bitter σάλτσα ή σάλτσα σοκολατας γάλακτος).

PANTESPANI ΠΕΥΚΗ 2

Έπειτα, τα χειροποίητα σουδάκια που προσφέρονται σε μέγεθος μπριός, γεμιστά με μους σοκολάτας ή κρεμ πατισερί, συν τη σάλτσα της επιλογής σου.

Υπάρχουν όμως και τα αλμυρά

Εκτός όμως από τη γλυκιά εκδοχή, βρίσκεις και την αλμυρή: Στο εναλλακτικό προφιτερόλ, τα σου γεμίζονται με μοσχαρίσιο κιμά και πλαισιώνονται από σάλτσα τυριών (κεφαλοτύρι και τσένταρ), με το πιάτο να ολοκληρώνεται με toppings (ντοματίνια, πιπεριές και μπέικον). Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει γευστικά ένα ιδιαίτερο παστίτσιο.

PANTESPANI ΠΕΥΚΗ 3

Αν πάλι θέλεις κάτι λιγότερο 'δεσμευτικό', τα πλατό με μίνι σουδάκια, με φιλέτο κοτόπουλο ή χοιρινό, τατσόι και τρίμμα παρμεζάνας ή κεφαλοτύρι, θα κάνουν τη δουλειά.

Τέλος, στο κομμάτι του μπαρ, θα βρεις κλασικά cocktails και προσεγμένες επιλογές σε κρασί.

Info

Δημοκρατίας 29, Πεύκη, 6971 714395

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.