Νέα projects από την ομάδα των "Gaku" και "Malconi’s"

Η δημιουργική ομάδα πίσω από τα πετυχημένα εστιατορικά projects ετοιμάζει δύο χώρους που επικεντρώνονται στις ιταλικές γεύσεις και το street food.

Γιάννης Κοσμαδάκης

Απέναντι ακριβώς από το χαλανδριώτικο "Gaku" στα σκαριά είναι δύο νέοι χώροι που πατούν στα δοκιμασμένα concept των γεύσεων του "δρόμου" και της μοντέρνας ιταλικής τρατορίας. Έκαστο με την μπαγκέτα του σεφ Γιάννη Κοσμαδάκη, που παίζει σε γνώριμα μαγειρικά ταμπλό αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του "α", στην τρατορία τα φρέσκα ζυμαρικά και η πίτσα με αλλαντικά που θα κόβονται επί τόπου θα έχουν πρώτο ρόλο στο πάσο μαζί με τoν μεγάλο έρωτα των meat lovers, την χυμώδη Bistecca alla Fiorentina αλλά και πιάτα όπως η πριμαντόνα κοτολέτα αλά μιλανέζα. Κλασικά antipasti (ορεκτικά) αλλά και προτάσεις με διαφορετική ματιά όπως ένα καρπάτσιο σουπιάς που θέτει υποψηφιότητα στη λίστα των crudo (ωμά) είναι μερικές πρώτες σκέψεις για το μενού. 

Το δεύτερο μαγαζί, που στεγάζεται στη γωνία του ίδιου δρόμου και χωρίζεται ουσιαστικά από το πρώτο με μία μεσοτοιχία, θα είναι πιο μαζεμένο και με εντελώς διαφορετικό concept. Πρωταγωνιστές εδώ θα είναι burgers σε δικό τους ψωμάκι μπριός, σαλάτες αμερικανικής λογικής, hot dog και σάντουιτς με pulled pork και κοπές όπως brisket ψημένες "low and slow".

Τα σενάρια διαμόρφωσης και των δύο χώρων αλλάζουν μέρα με τη μέρα ωστόσο ένα φιλόδοξο πλάνο είναι προς τα τέλη Φεβρουαρίου να έχουν ολοκληρωθεί. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
02/12/2022

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.