Ένα ghost restaurant που το λένε TikTok

Ναι, καλά διάβασες: Το TikTok μπαίνει στον κόσμο της γεύσης, σερβίροντας τις πιο viral συνταγές του.

TikTok kitchen

Όση baked feta pasta έφτιαξες, έφτιαξες. Κι αυτό γιατί το TikTok αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του πολύ πιο μακριά από τα όσα βλέπεις στην οθόνη του κινητού σου, εγκαινιάζοντας το δικό του ghost restaurant (ή την υπηρεσία delivery φαγητού αν θέλεις να στο θέσουμε πιο απλά).

Viral συνταγές από την οθόνη στο χώρο σου

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης συνεργάζεται με την Virtual Dining Concepts και ετοιμάζονται να σερβίρουν κάποιες από τις συνταγές που κέρδισαν μεγάλη δημοφιλία κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων (όχι όμως μόνο εκεί) όπως ο καφές dalgona, η baked feta pasta, το cloud bread, τα pesto eggs και το salmon rice bowl, μαζί με μπόλικες ακόμη comfort επιλογές.

Η δράση του TikTok Ghost Kitchen θα ξεκινήσει από τον επόμενο Μάρτιο, εξυπηρετώντας αρχικά 300 τοποθεσίες στις ΗΠΑ, με άμεσο στόχο αυτές να επεκταθούν σε 1.000 μέχρι το φινάλε του 2022.

Αξίζει να αναφερθεί πως πίσω από την Virtual Dining Concepts βρίσκεται ο restaurateur Robert Earl, που ίσως έχεις ακουστά από τις δημοφιλείς αλυσίδες Planet Hollywood και Buca Di Beppo.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το TikTok θα διαθέσει μέρος των κερδών στους δημιουργούς των πιάτων του μενού καθώς σε προσπάθειες υποστήριξης μαγειρικών ταλέντων που έγιναν γνωστά μέσα από την εφαρμογή του.

Παρόλα αυτά, εγείρεται ένας λογικός προβληματισμός για όλους τους foodies: Πρόκειται για viral συνταγές, που το νόημά τους βρίσκεται στο γεγονός πως είναι απλές και εύκολες, ώστε να μπορεί μέσω ενός σύντομου tutorial βίντεο κάποιος να τις φτιάξεις στο σπίτι και όχι για έτοιμα πιάτα, που έχουν πίσω τους συγκεκριμένες πρώτες ύλες και τεχνικές. Πού θέλω να καταλήξω; Πως ίσως όλο αυτό απομακρύνει ακόμη περισσότερο το κοινό -ή ένα μέρος αυτού- από τα κανονικά εστιατόρια, που τόσο το χρειάζονται αυτό το δύσκολο διάστημα.

Πηγή: esquire.com/gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.