Οδηγός Εστιατορίων

"Συνταγές με... Ιστορία": Η ζωή και η κουζίνα της Μαρίκας Μητσοτάκη

Το βιβλίο που εστιάζει στην νόστιμη κουζίνα της κας Μαρίκας Μητσοτάκη και την πολυτάραχη ζωή της επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», με την προσθήκη επιπλέον συνταγών.

Συνταγές με ιστορία

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου "Συνταγές με... Ιστορία" της κας Μαρίκας Μητσοτάκη, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, δεν θα βρείτε μόνο τις παραδοσιακές συνταγές της, που πάντα αποτελούσαν γευστική αφορμή για να παραμένει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Οι ιστορίες που μοιράζονται τα παιδιά της Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κυριάκος καθώς και η εγγονή της Αλεξία Μπακογιάννη και τα προσωπικά τους βιώματα με στιγμιότυπα από τη ζωή της δίνουν στο περιεχόμενο ψυχή. Κάθε συνταγή και ιστορία. 

Κάποιες μάλιστα από αυτές μοιράστηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη στην παρουσίαση του βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη πριν λίγες μέρες, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι "υπήρξε πάντοτε γενναία, δυναμική και αποφασιστική ενώ υπήρξε το απόλυτο στήριγμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αντιμετώπισε γενναία την ασθένεια της, την εξορία στο Παρίσι, δεν παραπονέθηκε ποτέ και ήξερε πώς να ευχαριστεί τους πάντες, μαγειρεύοντας μπακαλιάρο σκορδαλιά, ταραμοσαλάτα και παστίτσιο. Τα φαγητά της εκπροσωπούσαν τον τρόπο της φιλοξενίας της, όπως τόνισε και η Μπάρμπαρα Μπους." "Η μυστική συνταγή της Μαρίκας Μητσοτάκη είχε 3 υλικά: την αλήθεια, το θάρρος και την αγάπη" τόνισε η διευθύντρια επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, σκιαγραφώντας αλληγορικά την προσωπικότητά της. "Με την αλήθεια της δημιούργησε τα πάντα. Πάνω από το αλευρωμένο φύλλο της αλήθειας πρόσθεσε τη γέννηση του θάρρους και ζήτησε από τις γυναίκες να μη φοβηθούν. Εν συνεχεία τα πασπάλισε όλα με αγάπη". 
Την επιμέλεια των κειμένων του υπογράφει η Εμμανούελα Νικολαϊδου και των συνταγών η Κατερίνα Μητσοτάκη ενώ τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και στην κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος". 

"Συνταγές με... Ιστορία", Εκδόσεις Ψυχογιός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Λάτιν Νουάρ" ταξίδι δια μέσου του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου

Σε μια σπάνια περιήγηση στον χώρο και τον χρόνο της λογοτεχνίας και της Λατινικής Αμερικής μάς προσκαλεί το βιβλίο "Λάτιν Νουάρ" στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης διάβασε το "Σχετικά με το τίποτα" του Γούντι Άλεν και το βρήκε "μια έκρηξη γενναιοδωρίας"!

Στο "Διάβασα" αυτής της εβδομάδας, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά για την δια ζώσης αλλά και λογοτεχνική συνάντησή του με τον Γούντι Άλεν.

Τιμητική διάκριση για το εξώφυλλο του βιβλίου "Χαμένοι στον Χρόνο" που σχεδίασαν παιδιά

Το εξώφυλλο του "Χαμένοι στον Χρόνο", που εικονογράφησε η εικαστικός και παιδαγωγός Αγγελική Μπόζου, πήρε τιμητική διάκριση στα επετειακά ΕΒΓΕ 22.

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει το 8ο Παζάρι Βιβλίου

Το μουσείο στην Πειραιώς 138 φέρνει στους χώρους του ένα μεγάλο εύρος βιβλίων για την ιστορία και τη συλλογή του, ικανοποιώντας τον κάθε βιβλιοφάγο.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ντίνου Γιώτη "Club 23,4"

Για το βιβλίο θα συζητήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Μεθενίτης και ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος.

Βίβιαν Στεργίου: "Αν είχα γεννηθεί παλιότερα, δε θα κάναμε αυτήν την κουβέντα..."

Η Βίβιαν Στεργίου θεωρείται η συγγραφέας της γενιάς των millenials. Με το δεύτερο βιβλίο της, το "Δέρμα", επιβεβαιώνει αυτή την άποψη, με την πυκνότητα, το βάθος και το χιούμορ των διηγημάτων της.