"Συνταγές με... Ιστορία": Η ζωή και η κουζίνα της Μαρίκας Μητσοτάκη

Το βιβλίο που εστιάζει στην νόστιμη κουζίνα της κας Μαρίκας Μητσοτάκη και την πολυτάραχη ζωή της επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», με την προσθήκη επιπλέον συνταγών.

Συνταγές με ιστορία

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου "Συνταγές με... Ιστορία" της κας Μαρίκας Μητσοτάκη, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, δεν θα βρείτε μόνο τις παραδοσιακές συνταγές της, που πάντα αποτελούσαν γευστική αφορμή για να παραμένει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Οι ιστορίες που μοιράζονται τα παιδιά της Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κυριάκος καθώς και η εγγονή της Αλεξία Μπακογιάννη και τα προσωπικά τους βιώματα με στιγμιότυπα από τη ζωή της δίνουν στο περιεχόμενο ψυχή. Κάθε συνταγή και ιστορία. 

Κάποιες μάλιστα από αυτές μοιράστηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη στην παρουσίαση του βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη πριν λίγες μέρες, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι "υπήρξε πάντοτε γενναία, δυναμική και αποφασιστική ενώ υπήρξε το απόλυτο στήριγμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αντιμετώπισε γενναία την ασθένεια της, την εξορία στο Παρίσι, δεν παραπονέθηκε ποτέ και ήξερε πώς να ευχαριστεί τους πάντες, μαγειρεύοντας μπακαλιάρο σκορδαλιά, ταραμοσαλάτα και παστίτσιο. Τα φαγητά της εκπροσωπούσαν τον τρόπο της φιλοξενίας της, όπως τόνισε και η Μπάρμπαρα Μπους." "Η μυστική συνταγή της Μαρίκας Μητσοτάκη είχε 3 υλικά: την αλήθεια, το θάρρος και την αγάπη" τόνισε η διευθύντρια επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, σκιαγραφώντας αλληγορικά την προσωπικότητά της. "Με την αλήθεια της δημιούργησε τα πάντα. Πάνω από το αλευρωμένο φύλλο της αλήθειας πρόσθεσε τη γέννηση του θάρρους και ζήτησε από τις γυναίκες να μη φοβηθούν. Εν συνεχεία τα πασπάλισε όλα με αγάπη". 
Την επιμέλεια των κειμένων του υπογράφει η Εμμανούελα Νικολαϊδου και των συνταγών η Κατερίνα Μητσοτάκη ενώ τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και στην κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος". 

"Συνταγές με... Ιστορία", Εκδόσεις Ψυχογιός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

30/01/2023

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.