Το «Amaya Itameshi Cuisine» αριβάρει στο Μικρολίμανο

Ανοίγει οσονούπω, στρέφοντας τους προβολείς στην ανερχόμενη ιταλογιαπωνέζικη κουζίνα.

Το «Amaya Itameshi Cuisine» αριβάρει στο Μικρολίμανο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το εστιατόριο «Amaya» που ανοίγει επίσημα τις πόρτες του στις 26/11 στο Μικρολίμανο. Πρόκειται για τη νέα πρόταση της οικογένειας των ιταλικών εστιατορίων «Al Pino» με τη μακρά ιστορία στο Παλαιό Φάληρο και το Χαλάνδρι, που θα εστιάζει στην κουζίνα itameshi ή αλλιώς το όλο και πιο δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο πάντρεμα των ιταλικών γεύσεων με τις ιαπωνικές. Μαύρη καρμπονάρα με μελάνι σουπιάς, καπνιστή πανσέτα, λευκή miso, αυγό ποσέ και πούδρα από φύκια nori αλλά και bucatini με μοσχαρίσια στηθοπλευρά, παρμεζάνα, φρέσκια ντομάτα και kimchi είναι κάποιες από τις προτάσεις του γνωστού σεφ Χρύσανθου Μανωλόπουλου, ο οποίος επιμελείται το μεσημεριανό και το βραδινό μενού του εστιατορίου, ενώ την λίστα των κοκτέιλ που έχουν και αυτά αρώματα Ιταλίας και Ιαπωνίας, υπογράφει ο βραβευμένος bartender Τεό Σπυρόπουλος. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Το «Amaya Itameshi Cuisine» αριβάρει στο Μικρολίμανο - εικόνα 1

Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο, 210 4100127

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".