«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας

Το νέο bar restaurant του Παγκρατίου φέρνει τη φινέτσα του γαλλικού νότου στο ελληνικό terroir, μέσα από ένα concept που συνδυάζει τσιμπολόι μετά καλοποσίας, deli shopping και party ατμόσφαιρα.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας

Βέρα τέκνα της Κυανής Ακτής και της μπονιβιβερικής αύρας της, ο Alexandre κι ο Grégory αποφάσισαν να εκφράσουν με τρόπο χειροπιαστό την αγάπη τους για την Ελλάδα, δεύτερη πατρίδα τους εδώ και χρόνια, μεταμορφώνοντας την κοινή μενταλιτέ τους σε ένα νέο στέκι στο Παγκράτι.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 1

Ένα λιλιπούτειο γευστικό σημείο συνάντησης που θα συνδυάζει καλοποσία, deli shopping, χαλαρό τσιμπολόι και party ατμόσφαιρα με εκλεκτικά DJ sets, το «La Cigale» αντλεί το όνομά του από τον τζίτζικα, σύμβολο της Προβηγκίας αλλά και αγαπημένο αισωπικό ήρωα, του οποίου η χαλαρή, laissez-faire προσέγγιση προς τη ζωή, αντανακλά και το vibe του νέου spot. Αυτό ενός χώρου γεμάτου φυτά, λιτό αλλά ζεστό, όπου η μπιστρό λογική θα συναντά την ελληνική παράδοση του μεζέ, μέσα από μικρά και μεγαλύτερα πιατάκια, που θα συνδυάζουν τη γαλλική κληρονομιά των ιδιοκτητών με την αδυναμία τους για την ελληνική λογική της παρεΐστικής μοιρασιάς.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 2

Εμπνευσμένο από τις γιαγιάδες των ιδιοκτητών, το μενού έλκει την καταγωγή τους από τη Νότια Γαλλία, με πιάτα που μετουσιώνονται εδώ με τη χρήση αυθεντικών ελληνικών υλικών και υπό τη μαγική μπαγκέτα του Dominique Perrot: Ο Γάλλος σεφ, που διηύθυνε την κουζίνα του «Palais de l’Élysée» (από το 1983-1986) κατά την προεδρία του François Mitterrand, βρίσκεται τώρα εδώ ως σύμβουλος του «La Cigale», καθοδηγώντας έναν Έλληνα σεφ να δημιουργήσει με τα ωραία υλικά της ελληνικής γης.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 3

H «pissaladiere», η πίτσα αλά γαλλικά, στην εκδοχή «de Papy Michel», με καραμελωμένα κρεμμύδια, αντζούγιες και ελιές, με ζύμη λεπτή, τραγανή και νόστιμη, είναι ωραία επιλογή στα αλμυρά και της πάει πρίμα ένα «Château le Sèpe Bordeaux» που πρότεινουν για συνδυασμό. Αφράτες εσωτερικά, με ωραία κρούστα είναι οι κροκέτες τους, με κολοκύθι, έμενταλ και κρεμμύδι (beignets de Mamie Marie) ή κοτόπουλο, που συνδυάζονται με σκορδάτη αγιολί. Μπορείτε βέβαια να απολαύσετε το κρασί σας με ένα πλατό γαλλικών τυριών ενώ ο οινολόγος Σπύρος Παπαδόπουλος που έχει επιλέξει τα ελληνικά κρασιά της λίστας θα σας προτείνει ιδανικούς συνδυασμούς.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 4

Παράλληλα, μια wine list με επιλογές από μικρούς αμπελώνες της Νότιας Γαλλίας θα πλαισιώνει την drinking εμπειρία του «La Cigale», που θα πλουτίζεται από κλασικά απεριτίφ της χώρας όπως το Ricard και το Pastis, αλλά θα έχει για αιχμή της τα κοκτέιλ χαμηλού αλκοολικού βαθμού, εμπνευσμένα από τη Νότια Γαλλία και υλοποιημένα με ελληνικά υλικά.

Pièce de resistance του «La Cigale», που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 25 Νοεμβρίου, θα είναι ο εξωτερικός χώρος στο πεζοδρόμιο, όπου η σκιά των δέντρων συνθέτει σκηνικό Προβηγκίας στην καρδιά της Αθήνας.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 5

Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι
www.lacigale.gr, FB: lacigalegr, IG: lacigalegr

Τρίτη-Παρασκευή: 06:00 μ.μ.-02:00 π.μ.
Σάββατο: 01:00 μ.μ.-02:00 π.μ.
Κυριακή: 1:00 μ.μ.-08:00 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.