«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας

Το νέο bar restaurant του Παγκρατίου φέρνει τη φινέτσα του γαλλικού νότου στο ελληνικό terroir, μέσα από ένα concept που συνδυάζει τσιμπολόι μετά καλοποσίας, deli shopping και party ατμόσφαιρα.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας

Βέρα τέκνα της Κυανής Ακτής και της μπονιβιβερικής αύρας της, ο Alexandre κι ο Grégory αποφάσισαν να εκφράσουν με τρόπο χειροπιαστό την αγάπη τους για την Ελλάδα, δεύτερη πατρίδα τους εδώ και χρόνια, μεταμορφώνοντας την κοινή μενταλιτέ τους σε ένα νέο στέκι στο Παγκράτι.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 1

Ένα λιλιπούτειο γευστικό σημείο συνάντησης που θα συνδυάζει καλοποσία, deli shopping, χαλαρό τσιμπολόι και party ατμόσφαιρα με εκλεκτικά DJ sets, το «La Cigale» αντλεί το όνομά του από τον τζίτζικα, σύμβολο της Προβηγκίας αλλά και αγαπημένο αισωπικό ήρωα, του οποίου η χαλαρή, laissez-faire προσέγγιση προς τη ζωή, αντανακλά και το vibe του νέου spot. Αυτό ενός χώρου γεμάτου φυτά, λιτό αλλά ζεστό, όπου η μπιστρό λογική θα συναντά την ελληνική παράδοση του μεζέ, μέσα από μικρά και μεγαλύτερα πιατάκια, που θα συνδυάζουν τη γαλλική κληρονομιά των ιδιοκτητών με την αδυναμία τους για την ελληνική λογική της παρεΐστικής μοιρασιάς.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 2

Εμπνευσμένο από τις γιαγιάδες των ιδιοκτητών, το μενού έλκει την καταγωγή τους από τη Νότια Γαλλία, με πιάτα που μετουσιώνονται εδώ με τη χρήση αυθεντικών ελληνικών υλικών και υπό τη μαγική μπαγκέτα του Dominique Perrot: Ο Γάλλος σεφ, που διηύθυνε την κουζίνα του «Palais de l’Élysée» (από το 1983-1986) κατά την προεδρία του François Mitterrand, βρίσκεται τώρα εδώ ως σύμβουλος του «La Cigale», καθοδηγώντας έναν Έλληνα σεφ να δημιουργήσει με τα ωραία υλικά της ελληνικής γης.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 3

H «pissaladiere», η πίτσα αλά γαλλικά, στην εκδοχή «de Papy Michel», με καραμελωμένα κρεμμύδια, αντζούγιες και ελιές, με ζύμη λεπτή, τραγανή και νόστιμη, είναι ωραία επιλογή στα αλμυρά και της πάει πρίμα ένα «Château le Sèpe Bordeaux» που πρότεινουν για συνδυασμό. Αφράτες εσωτερικά, με ωραία κρούστα είναι οι κροκέτες τους, με κολοκύθι, έμενταλ και κρεμμύδι (beignets de Mamie Marie) ή κοτόπουλο, που συνδυάζονται με σκορδάτη αγιολί. Μπορείτε βέβαια να απολαύσετε το κρασί σας με ένα πλατό γαλλικών τυριών ενώ ο οινολόγος Σπύρος Παπαδόπουλος που έχει επιλέξει τα ελληνικά κρασιά της λίστας θα σας προτείνει ιδανικούς συνδυασμούς.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 4

Παράλληλα, μια wine list με επιλογές από μικρούς αμπελώνες της Νότιας Γαλλίας θα πλαισιώνει την drinking εμπειρία του «La Cigale», που θα πλουτίζεται από κλασικά απεριτίφ της χώρας όπως το Ricard και το Pastis, αλλά θα έχει για αιχμή της τα κοκτέιλ χαμηλού αλκοολικού βαθμού, εμπνευσμένα από τη Νότια Γαλλία και υλοποιημένα με ελληνικά υλικά.

Pièce de resistance του «La Cigale», που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 25 Νοεμβρίου, θα είναι ο εξωτερικός χώρος στο πεζοδρόμιο, όπου η σκιά των δέντρων συνθέτει σκηνικό Προβηγκίας στην καρδιά της Αθήνας.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 5

Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι
www.lacigale.gr, FB: lacigalegr, IG: lacigalegr

Τρίτη-Παρασκευή: 06:00 μ.μ.-02:00 π.μ.
Σάββατο: 01:00 μ.μ.-02:00 π.μ.
Κυριακή: 1:00 μ.μ.-08:00 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.