Μια από τις πιο ανατρεπτικές εστιατορικές προτάσεις της περσινής σεζόν, για όσο οι υγειονομικές συνθήκες της επέτρεψαν να ξεδιπλωθεί, το sushi concept του «YTON» επιστρέφει δριμύτερο φέτος, με τον γνωστό chef Take να σερβίρει ξανά την premium sushi εμπειρία του, ως apre γαστρονομικό ζέσταμα στο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα του Νίκου Βέρτη.
Ανοιχτό κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 9μιση το βράδι μέχρι τη 1 το ξημέρωμα, και όχι απαραίτητα για τους θαμώνες του αλά Las Vegas show του «ΥΤΟΝ», το «The Y Project» συνδυάζει στοιχεία από speakeasy εστιατόριο με διακριτική είσοδο στην πίσω πλευρά του επιβλητικού venue της οδού Πέτρου Ράλλη, αλλά και αύρα glam προορισμού, όπου ο διακριτικά πολυτελής και φωτεινός διάκοσμος, με τις pop και manga αναφορές, μπλέκεται με αρτιστίκ στοιχεία που φέρνουν την υπογραφή του ίδιου του Νίκου Βέρτη σε έμπνευση και σχεδιασμό.
Με τη μυκονιάτικη προϋπηρεσία του chef Take («Matsuhisha», «Nammos» και «Koursaros» οι βασικοί σταθμοί του) διάχυτη και στην κοσμοπολίτικη αύρα του χώρου, το σφιχτό και μαζεμένο μενού κινείται σε μονοπάτια ωμοφαγικών φαβορί, με προτάσεις όπως το καψαλισμένο nigiri με τρουφάτη σόγια και φρέσκια τρούφα, ο μαύρος μπακαλιάρος σε miso, και το πικάντικο tataki από Wagyu, ντρεσαρισμένο σε chily και lime, να ξεχωρίζουν από τη λίστα των ορεκτικών. Χτένια με βασιλικό καβούρι και σόγια τρούφας, black cod σε τεμπούρα λαχανικών, και τεριγιάκι σολομού σε γαρίδες τεμπούρα, φιγουράρουν ανάμεσα στα signature maki του chef Take, ενώ από τη λίστα δεν λείπουν κλασικά ρολάκια όπως τα California και τα veggie rolls.
Παράλληλα, το μενού σιγοντάρει η προσεκτικά σχεδιασμένη cocktail list του Χρήστου Λάγιου, που εκτός από δημιουργίες σαν το καπνιστό Dr Smoky, με rye whiskey μαγειρεμένο με βούτυρο, τόνκα, κακάο και λεμόνι, ή το λεμονάτο White Akoya Pearl, με παλαιωμένο blend ρουμιών, κρέμα καρύδας, καραμέλα και λιμοντσέλο, επιφυλάσσει και virgin προτάσεις αποτοξίνωσης, σαν το YTON Beverage, με tailor made σόδα, αρωματισμένη με κόκκινα μούρα και πράσινο τσάι.