To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές

Nigiri, sake και διπλοπενιές συνδυάζει για άλλη μια χρονιά το ανατρεπτικό sushi concept του YTON, με τον chef Take να σερβίρει premium sushi εμπειρία, ως γαστρονομικό ζέσταμα στο υπερθέαμα του Νίκου Βέρτη.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές

Μια από τις πιο ανατρεπτικές εστιατορικές προτάσεις της περσινής σεζόν, για όσο οι υγειονομικές συνθήκες της επέτρεψαν να ξεδιπλωθεί, το sushi concept του «YTON» επιστρέφει δριμύτερο φέτος, με τον γνωστό chef Take να σερβίρει ξανά την premium sushi εμπειρία του, ως apre γαστρονομικό ζέσταμα στο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα του Νίκου Βέρτη.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές - εικόνα 1

Ανοιχτό κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 9μιση το βράδι μέχρι τη 1 το ξημέρωμα, και όχι απαραίτητα για τους θαμώνες του αλά Las Vegas show του «ΥΤΟΝ», το «The Y Project» συνδυάζει στοιχεία από speakeasy εστιατόριο με διακριτική είσοδο στην πίσω πλευρά του επιβλητικού venue της οδού Πέτρου Ράλλη, αλλά και αύρα glam προορισμού, όπου ο διακριτικά πολυτελής και φωτεινός διάκοσμος, με τις pop και manga αναφορές, μπλέκεται με αρτιστίκ στοιχεία που φέρνουν την υπογραφή του ίδιου του Νίκου Βέρτη σε έμπνευση και σχεδιασμό.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές - εικόνα 2

Με τη μυκονιάτικη προϋπηρεσία του chef Take («Matsuhisha», «Nammos» και «Koursaros» οι βασικοί σταθμοί του) διάχυτη και στην κοσμοπολίτικη αύρα του χώρου, το σφιχτό και μαζεμένο μενού κινείται σε μονοπάτια ωμοφαγικών φαβορί, με προτάσεις όπως το καψαλισμένο nigiri με τρουφάτη σόγια και φρέσκια τρούφα, ο μαύρος μπακαλιάρος σε miso, και το πικάντικο tataki από Wagyu, ντρεσαρισμένο σε chily και lime, να ξεχωρίζουν από τη λίστα των ορεκτικών. Χτένια με βασιλικό καβούρι και σόγια τρούφας, black cod σε τεμπούρα λαχανικών, και τεριγιάκι σολομού σε γαρίδες τεμπούρα, φιγουράρουν ανάμεσα στα signature maki του chef Take, ενώ από τη λίστα δεν λείπουν κλασικά ρολάκια όπως τα California και τα veggie rolls.

Παράλληλα, το μενού σιγοντάρει η προσεκτικά σχεδιασμένη cocktail list του Χρήστου Λάγιου, που εκτός από δημιουργίες σαν το καπνιστό Dr Smoky, με rye whiskey μαγειρεμένο με βούτυρο, τόνκα, κακάο και λεμόνι, ή το λεμονάτο White Akoya Pearl, με παλαιωμένο blend ρουμιών, κρέμα καρύδας, καραμέλα και λιμοντσέλο, επιφυλάσσει και virgin προτάσεις αποτοξίνωσης, σαν το YTON Beverage, με tailor made σόδα, αρωματισμένη με κόκκινα μούρα και πράσινο τσάι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.