Οι «Μικρές Κυκλάδες» αγκυροβόλησαν στην Κηφισιά

Το βόρειο αδερφάκι της γνωστής ψαροταβέρνας της Ηλιούπολης έχει αύρα κομψού θαλασσινού ρεστοράν και ενδιαφέρουσες ιωδιούχες γεύσεις, με μοντέρνο και κλασικό πρόσημο.

Οι «Μικρές Κυκλάδες» αγκυροβόλησαν στην Κηφισιά

Δεν έχουν πολλές ημέρες που άνοιξαν τις πόρτες τους οι «Μικρές Κυκλάδες» (και) στην Κηφισιά. Ο ιδιοκτήτης της γνωστής ψαροταβέρνας της Ηλιούπολης, Αντώνης Κωβαίος, έδωσε τα χέρια με τον καλό του φίλο και παλιό μας γνώριμο από το «Πιλ Πουλ» Γιάννη Αρμάο, και δημιούργησαν αυτό το βόρειο, πιο επίσημο, μικροκυκλαδίτικο παράρτημα στα μισά περίπου της Αγίου Τρύφωνος. Στεγάζεται στον χώρο που βρίσκαμε μέχρι πρότινος το «Hachiko», ο οποίος ανανεώθηκε ριζικά και απαρνήθηκε το μαυροντυμένο παρελθόν του προκειμένου να μετατραπεί σε ένα ανοιχτόκαρδο θαλασσινό εστιατόριο, με μεγάλες τζαμαρίες που βλέπουν στον δρόμο. Η χαρακτηριστική κυματοειδής οροφή του μαγαζιού σου δίνει την εντύπωση πως βρέχεσαι από μια στιλάτη θάλασσα, έτσι όπως κάθεσαι στις αναπαυτικές καρέκλες και τα κομψά στρωμένα τραπέζια που γεμίζουν τη σάλα. Ένα raw bar στην άκρη της, περιμένει όσους προτιμούν το θαλασσινό τσιμπολόγημα μετά κρασιού ή κοκτέιλ, και χαρίζει ενέργεια στο χώρο.

Οι «Μικρές Κυκλάδες» αγκυροβόλησαν στην Κηφισιά - εικόνα 1

Η κουζίνα από τη μεριά της, παρά το νεαρό της ηλικίας της μοιάζει σαν έτοιμη από καιρό. Βοηθάει ασφαλώς σε αυτό η μακρά εμπειρία και οι «άκρες» για εκλεκτές ψαριές του πρώτου μαγαζιού, βάζει όμως αποφασιστικά το χέρι του και ο ταλαντούχος σεφ του κηφισιώτικου εστιατορίου Γιώργος Μπάκας. Τα ταξίδια του από τη μακρινή Ταϋλάνδη και την Ισπανία ως το «Savoy Grill» του Gordon Ramsay και πιο πρόσφατα στο «Aman Resort» της Αργολίδας αποτυπώνονται και στις προτάσεις του, που κινούνται στο φάσμα της μοντέρνας θαλασσινής κουζίνας.

Οι «Μικρές Κυκλάδες» αγκυροβόλησαν στην Κηφισιά - εικόνα 2

Τα ωμά του έχουν ενδιαφέρον, και είναι άλλοτε πιο πληθωρικά όπως για παράδειγμα το σεβίτσε γάμπαρης που μαρινάρεται πρωτότυπα σε passion fruit και τεκίλα, και άλλοτε πιο λιτά όπως το εξαιρετικό καρπάτσιο από λαβράκι με λίγο λάδι μέντας και φλοίδες αυγοτάραχο που θαρρείς και γεύεσαι ιωδιούχο βελούδο σε κάθε μπουκιά. Σε κάθε περίπτωση είναι όλα τους ισορροπημένα και αξίζει να κάνετε μαζί τους την αρχή, δοκιμάζοντας ακόμα το καπνιστό σκουμπρί για το ωραίο του, γήινο πάντρεμα με πουρέ και πίκλα κουνουπιδιού.

Έτερο τερέν, αυτό των μαγειρευτών που εκπέμπουν comfort φινέτσα. Το φρικασέ στήρας έχει την ξινάδα που χρειάζεται και θα κέρδιζε πόντους αν τα χορταρικά του κρατούσαν περισσότερο στο δόντι, ενώ ένα ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο και πολύ νόστιμο τραχανότο με μύδια ακομπανιάρει ένα φιλέτο συναγρίδας με σος μπουγιαμπέσας. Το ψάρι ψημένο σε ζυμάρι είναι μια γευστική προίκα του σεφ από την Ισπανία και ανήκει στις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Καταφτάνει μπροστά σου ολόκληρο και σκίζουν την ενδυμασία του επιτόπου, αποκαλύπτοντας σου τον πρωταγωνιστή αχνιστό και μυρωδάτο. Στην περίπτωση μας όμως, ένα φαγκρί μεσαίου βάρους τράβηξε αρκετό από το αλάτι της ζύμης, οπότε καλό είναι να προτιμήσετε κάποιο μεγαλύτερο ψάρι σε περίπτωση που επιλέξετε το συγκεκριμένο πιάτο. Η πρώτη ύλη του μαγαζιού ούτως ή άλλως φυσάει, και απλώνει την ιωδιούχα φρεσκάδα της από τις χυμώδεις καραβίδες Ευβοίας στη σχάρα ως το φρέσκο ψάρι που παραλαμβάνουν από τις θάλασσες του λιλιπούτειου συμπλέγματος που δίνει στο μαγαζί το όνομα του, την Πάρο και τη Νάξο, και θα χαρείτε μαγειρεμένο όπως επιθυμείτε. Το γλυκό φινάλε, συμβατικό αλλά καλοφτιαγμένο, έρχεται με πλούσια γκανάζ σοκολάτας, ελαφρύ εκμέκ τσουρεκιού με φιστίκι Αιγίνης, και ευχάριστο τσιζκέικ ξινομυζήθρας με μαρμελάδα ντομάτας.

Τιμή € 40-60

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρές Κυκλάδες

Αγίου Τρύφωνος 15 και Ομήρου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.