Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal»

Η γαστρονομία συναντάει την τέχνη στο εστέτ bar restaurant της Κηφισιάς. Στο πιάτο, νέες ιδέες του Δημήτρη Δημητριάδη. Στους τοίχους, απολαυστικά ερεθιστικός Micha Cattaui.

Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal»

Υστερα από τόσα λοκντάουν, ένιωσα πολύ ωραία που κάθισα στην επάνω θεατράλε σάλα του «Artisanal». Κομψή και με ένα εμπνευσμένο mix ‘n’ match εξαιρετικών vintage δανέζικων επίπλων του ’50 και του ’60, πολύ ωραίων ξύλινων τραπεζιών με φανταστικά «νερά» και εκείνης της αφαιρετικής απόδοσης μιας παλάμης με τον λατρεμένο καναπέ των Μουρίκη-Γαβαλά στη γωνία του μπαρ, η σάλα παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο. Ο λόγος είναι ότι τους τοίχους στολίζουν τα ευρηματικά έργα του Ελληνοαιγύπτιου καλλιτέχνη Micha Cattaui, σε μια έκθεση όπου η αναζήτηση της ελληνικής ταυτότητας συνδυάζεται με κοινωνικά και πολιτικά σχόλια, καθώς και με μια διεισδυτική ματιά στον καταναλωτισμό. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Βαγγέλης Γερασίμου αγαπούν δικαίως πολύ την τέχνη του.

Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal» - εικόνα 1

Στα του φαγητού, τώρα, ο Δημήτρης Δημητριάδης έχει ανανεώσει ριζικά όλο το μενού με νεωτεριστικές ιδέες. Μη χάσετε: το ξινούτσικο γαλανόλευκο «nigiri» με καπνιστό χέλι, ρύζι βαμμένο με παντζάρι, σταμναγκάθι και βινεγκρέτ απάκι. τη σούπερ αρωματική, ελεγκάν, τραγανιστή χορτόπιτα. τα πολύ νόστιμα μανιτάρια με ντεμιγκλάς λαχανικών. το γλυκοφάγωτο καλαμάρι πάνω σε μια γευστικότατη ρεβιθάδα με μαύρο, από μελάνι χταποδιού, ταραμά.

Πολύ ωραία και τα επιδόρπια του Γιώργου Θυμιάκου, όπως το πολύ δουλεμένο σοφιστικέ εκλέρ αμυγδάλου, η βαθιά πορτοκαλένια ανανεωμένη πορτοκαλόπιτα και η πολυεπίπεδη σύνθεση «φουντούκι-καφές» με παγωτό γλυκόριζα. Μη διστάσετε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με τα εξαιρετικά κοκτέιλ της Δήμητρας Αντωνακοπούλου. το νοστιμότατο, αέρινο Palomaniac είναι ό,τι πρέπει και το σκοτεινά αιχμηρό Ikeda Negroni με μανιτάρια shimeji τουρσί πολύ γκουρμέ.

Ξεχωρίζουν

Φέτα Μπουγιουρντί

Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal» - εικόνα 2

Θεαματική μετατροπή της βορειοελλαδίτικης σπεσιαλιτέ σε έδεσμα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Μια χαλαρή «πανακότα» φέτας-γιαουρτιού σκεπάζεται με βρώσιμο φύλλο ασημιού εις ανάμνησιν του αλουμινόχαρτου στο οποίο σερβίρεται, συνδυασμένη με πράσινο τσίλι, αγγούρι, ντοματίνι λιαστό και το νόστιμο άρωμα νερού ντομάτας.

Γαρίδες Κοιλάδος ταρτάρ

Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal» - εικόνα 3

Το καλύτερο πιάτο του νέου μενού είναι μια τολμηρή αντίστιξη ανάμεσα στην αφοπλιστική γλύκα της ωμής γαρίδας και τη γραμμένη σπιρτάδα της χλωροφύλλης του άγριου σκόρδου. Το σύνολο δένει με εξαιρετικές homemade φρέσκες μακαρούνες και η κρέμα από φούσκες δίνει σοφιστικέ ιωδιούχο τόνο.

Κοτόπουλο

Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal» - εικόνα 4

Ιδού ένα πολύ σοβαρά χαριτωμένο, ζουμερό και με τραγανή πετσούλα κοτόπουλο, με σχεδόν καραμελωμένο τον πεντανόστιμο ζωμό του. Με σπιρτόζικα κρεμμύδια μαγειρεμένα σε σαντορινιά μπίρα, πατάτες-λουκούμι ψημένες στη στάχτη, γήινο πουρέ μανιταριών και πυκνή κρέμα μαύρου σκόρδου, βρίσκεται στον αντίποδα των συνήθως ξενέρωτων εκδοχών.

Περισσότερες πληροφορίες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.