Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal»

Η γαστρονομία συναντάει την τέχνη στο εστέτ bar restaurant της Κηφισιάς. Στο πιάτο, νέες ιδέες του Δημήτρη Δημητριάδη. Στους τοίχους, απολαυστικά ερεθιστικός Micha Cattaui.

Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal»

Υστερα από τόσα λοκντάουν, ένιωσα πολύ ωραία που κάθισα στην επάνω θεατράλε σάλα του «Artisanal». Κομψή και με ένα εμπνευσμένο mix ‘n’ match εξαιρετικών vintage δανέζικων επίπλων του ’50 και του ’60, πολύ ωραίων ξύλινων τραπεζιών με φανταστικά «νερά» και εκείνης της αφαιρετικής απόδοσης μιας παλάμης με τον λατρεμένο καναπέ των Μουρίκη-Γαβαλά στη γωνία του μπαρ, η σάλα παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο. Ο λόγος είναι ότι τους τοίχους στολίζουν τα ευρηματικά έργα του Ελληνοαιγύπτιου καλλιτέχνη Micha Cattaui, σε μια έκθεση όπου η αναζήτηση της ελληνικής ταυτότητας συνδυάζεται με κοινωνικά και πολιτικά σχόλια, καθώς και με μια διεισδυτική ματιά στον καταναλωτισμό. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Βαγγέλης Γερασίμου αγαπούν δικαίως πολύ την τέχνη του.

Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal» - εικόνα 1

Στα του φαγητού, τώρα, ο Δημήτρης Δημητριάδης έχει ανανεώσει ριζικά όλο το μενού με νεωτεριστικές ιδέες. Μη χάσετε: το ξινούτσικο γαλανόλευκο «nigiri» με καπνιστό χέλι, ρύζι βαμμένο με παντζάρι, σταμναγκάθι και βινεγκρέτ απάκι. τη σούπερ αρωματική, ελεγκάν, τραγανιστή χορτόπιτα. τα πολύ νόστιμα μανιτάρια με ντεμιγκλάς λαχανικών. το γλυκοφάγωτο καλαμάρι πάνω σε μια γευστικότατη ρεβιθάδα με μαύρο, από μελάνι χταποδιού, ταραμά.

Πολύ ωραία και τα επιδόρπια του Γιώργου Θυμιάκου, όπως το πολύ δουλεμένο σοφιστικέ εκλέρ αμυγδάλου, η βαθιά πορτοκαλένια ανανεωμένη πορτοκαλόπιτα και η πολυεπίπεδη σύνθεση «φουντούκι-καφές» με παγωτό γλυκόριζα. Μη διστάσετε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με τα εξαιρετικά κοκτέιλ της Δήμητρας Αντωνακοπούλου. το νοστιμότατο, αέρινο Palomaniac είναι ό,τι πρέπει και το σκοτεινά αιχμηρό Ikeda Negroni με μανιτάρια shimeji τουρσί πολύ γκουρμέ.

Ξεχωρίζουν

Φέτα Μπουγιουρντί

Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal» - εικόνα 2

Θεαματική μετατροπή της βορειοελλαδίτικης σπεσιαλιτέ σε έδεσμα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Μια χαλαρή «πανακότα» φέτας-γιαουρτιού σκεπάζεται με βρώσιμο φύλλο ασημιού εις ανάμνησιν του αλουμινόχαρτου στο οποίο σερβίρεται, συνδυασμένη με πράσινο τσίλι, αγγούρι, ντοματίνι λιαστό και το νόστιμο άρωμα νερού ντομάτας.

Γαρίδες Κοιλάδος ταρτάρ

Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal» - εικόνα 3

Το καλύτερο πιάτο του νέου μενού είναι μια τολμηρή αντίστιξη ανάμεσα στην αφοπλιστική γλύκα της ωμής γαρίδας και τη γραμμένη σπιρτάδα της χλωροφύλλης του άγριου σκόρδου. Το σύνολο δένει με εξαιρετικές homemade φρέσκες μακαρούνες και η κρέμα από φούσκες δίνει σοφιστικέ ιωδιούχο τόνο.

Κοτόπουλο

Νεωτερισμός και τέχνη στο νέο μενού του «Artisanal» - εικόνα 4

Ιδού ένα πολύ σοβαρά χαριτωμένο, ζουμερό και με τραγανή πετσούλα κοτόπουλο, με σχεδόν καραμελωμένο τον πεντανόστιμο ζωμό του. Με σπιρτόζικα κρεμμύδια μαγειρεμένα σε σαντορινιά μπίρα, πατάτες-λουκούμι ψημένες στη στάχτη, γήινο πουρέ μανιταριών και πυκνή κρέμα μαύρου σκόρδου, βρίσκεται στον αντίποδα των συνήθως ξενέρωτων εκδοχών.

Περισσότερες πληροφορίες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.