Πώς θα είναι το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια;

Στα σκαριά το πρώτο του εστιατόριο που ανοίγει στον Κεραμεικό λίγο πριν το κλείσιμο της τρέχουσας χρονιάς.

Πώς θα είναι το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια;

Ο σεφ, αυτή την περίοδο ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο του concept , με την κουζίνα να κινείται γύρω από Nikkei και λατινοαμερικάνικο γευστικό άξονα, όπως σε αρκετές από τις πρόσφατες δουλειές που έχει παρουσιάσει ("Εl Jiron" στο Νέο Ψυχικό, "Workshop by Aliento" στο Γαλάτσι, "Blue Lagoon" του ξενοδοχείου "Εlounda Beach"). Ωστόσο, το πρώτο του ατομικό εγχείρημα θα είναι ένα ιαπωνοπερουβιανό κράμα εμπλουτισμένο με στοιχεία από Εκουαδόρ, Χιλή, Παραγουάη, Βολιβία με τα μαγειρικά decks της ανοιχτής κουζίνας να παίζουν ρεπερτόριο και της ημεδαπής σε διασκευές με άποψη. Η φιλοσοφία του omakase θα έχει επίσης την τιμητική της οπότε όταν το επισκεφθείτε, μη διστάσετε να κάνετε κράτηση στην μπάρα αφήνοντας τη βραδιά σας στα χέρια του σεφ. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες του "α", από την ανοιχτή κουζίνα θα βγαίνουν πιάτα όπως διάφραγμα στα κάρβουνα συνοδεία πουρέ κουνουπίδι με miso, ωμές παρασκευές όπως η ceviche Equador με γαρίδες και ντομάτα, ψωμιά δικής τους παραγωγής όπως ένα παραδοσιακό της Παραγουάης με γέμιση τεσσάρων τυριών, που θα ψήνεται στον ατμό και θα τελειώνουν σε ειδική ψησταριά, γεμιστά ζυμαρικά με ζύμη γκιόζα κ.ά. Στην κουζίνα θα υπάρχει και χώρος-mini θερμοκήπιο όπου θα παράγουν φύτρες ενώ στόχος τους είναι η εφαρμογή της μηδενικής απόρριψης τροφής με κάθε δυνατό τρόπο.

Την επιμέλεια σχεδιασμού του χώρου έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Μπάφης (Bafis & Partners Architects), η γλυκιά επίγευση θα είναι δια χειρός του pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη (La Maison Fine Pastry) ενώ τη λίστα των κρασιών, ποτών και κοκτέιλ διαμορφώνει ο Άρης Χατζηαντωνίου. Το όνομα είναι ακόμα υπό συζήτηση ενώ το project αναμένεται να κάνει πρεμιέρα προς τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.