Πώς θα είναι το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια;

Στα σκαριά το πρώτο του εστιατόριο που ανοίγει στον Κεραμεικό λίγο πριν το κλείσιμο της τρέχουσας χρονιάς.

Πώς θα είναι το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια;

Ο σεφ, αυτή την περίοδο ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο του concept , με την κουζίνα να κινείται γύρω από Nikkei και λατινοαμερικάνικο γευστικό άξονα, όπως σε αρκετές από τις πρόσφατες δουλειές που έχει παρουσιάσει ("Εl Jiron" στο Νέο Ψυχικό, "Workshop by Aliento" στο Γαλάτσι, "Blue Lagoon" του ξενοδοχείου "Εlounda Beach"). Ωστόσο, το πρώτο του ατομικό εγχείρημα θα είναι ένα ιαπωνοπερουβιανό κράμα εμπλουτισμένο με στοιχεία από Εκουαδόρ, Χιλή, Παραγουάη, Βολιβία με τα μαγειρικά decks της ανοιχτής κουζίνας να παίζουν ρεπερτόριο και της ημεδαπής σε διασκευές με άποψη. Η φιλοσοφία του omakase θα έχει επίσης την τιμητική της οπότε όταν το επισκεφθείτε, μη διστάσετε να κάνετε κράτηση στην μπάρα αφήνοντας τη βραδιά σας στα χέρια του σεφ. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες του "α", από την ανοιχτή κουζίνα θα βγαίνουν πιάτα όπως διάφραγμα στα κάρβουνα συνοδεία πουρέ κουνουπίδι με miso, ωμές παρασκευές όπως η ceviche Equador με γαρίδες και ντομάτα, ψωμιά δικής τους παραγωγής όπως ένα παραδοσιακό της Παραγουάης με γέμιση τεσσάρων τυριών, που θα ψήνεται στον ατμό και θα τελειώνουν σε ειδική ψησταριά, γεμιστά ζυμαρικά με ζύμη γκιόζα κ.ά. Στην κουζίνα θα υπάρχει και χώρος-mini θερμοκήπιο όπου θα παράγουν φύτρες ενώ στόχος τους είναι η εφαρμογή της μηδενικής απόρριψης τροφής με κάθε δυνατό τρόπο.

Την επιμέλεια σχεδιασμού του χώρου έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Μπάφης (Bafis & Partners Architects), η γλυκιά επίγευση θα είναι δια χειρός του pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη (La Maison Fine Pastry) ενώ τη λίστα των κρασιών, ποτών και κοκτέιλ διαμορφώνει ο Άρης Χατζηαντωνίου. Το όνομα είναι ακόμα υπό συζήτηση ενώ το project αναμένεται να κάνει πρεμιέρα προς τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το δυνατό update του 'La Meat Maison'

Στο απροσποίητα elegant σποτ της Κηφισιάς, ο Μιχάλης Μερζένης παρουσιάζει μία νόστιμη και διαφορετικά δημιουργική καρνιβορική πρόταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2023

Drakoulis Dry & Raw Κολωνάκι

Εδώ κάνεις και clubbing και ενδίδεις σε high end κρεοφαγία. Σ ένα από τα εμβληματικά steak house της χώρας όμως περιμένεις μεγαλύτερη σημασία στη λεπτομέρεια.

Μυρσίνη Λαμπράκη, τι θα θυμάσαι από το 'Μουντιάλ του Μπάρμπεκιου';

Η Κρητικιά Meat & Fire Chef βρέθηκε στην Κόστα Ρίκα ως κριτής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα BBQ και μοιράζεται τις εμπειρίες της.

Elena Reygadas: η καλύτερη σεφ στον κόσμο μαγειρεύει με τους ρυθμούς της φύσης

Η Μεξικανή σεφ που ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2023 από το θεσμό των The World’s 50 Best Restaurants έχει αφοσιωθεί στη βιώσιμη αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της γενέτειράς της.

"Dear Manouka" x Άγγελος Μπακόπουλος: Το funky συντονίζεται με το fine comfort

Η σύμπραξη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ με το feelgood bar restaurant της οδού Ηρώνδα έχει νοστιμιά και γεννά γαστρονομικές υποσχέσεις.

Μάριος Κάλφογλου: ένα αντίο στον πρώτο κριτικό γαστρονομίας στην Ελλάδα

Ο Μάριος άφησε εποχή. Ήταν το άγνωστο πρόσωπο που όλα τα εστιατόρια και οι άνθρωποί τους έψαχναν αγωνιωδώς να ανακαλύψουν ποιος ήταν και ταυτόχρονα ήταν ο αγαπημένος Κρίτωνας του κοινού.

Που τρώμε καλό brunch στην Αθήνα

Η πιο δυνατή γευστική τάση των τελευταίων χρόνων, το brunch σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, bars και all day spots ταιριάζει γάντι με την εποχή, και με τα Χριστούγεννα.