Το Carnivorus είναι το νέο κρεατοφαγικό στέκι της Νέας Ιωνίας

Ο νέος κρεατοφαγικός χώρος που στήθηκε πρόσφατα στη γειτονιά της Νέας Ιωνίας επαναπροσδιορίζει αισθητικά τη «βαριά» εικόνα της χασαποταβέρνας.

Το Carnivorus είναι το νέο κρεατοφαγικό στέκι της Νέας Ιωνίας

Από την Ελευθερία Βασιλειάδη.

Το Carnivorus είναι το νέο κρεατοφαγικό στέκι της Νέας Ιωνίας - εικόνα 1
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Ο νέος κρεατοφαγικός χώρος που στήθηκε πρόσφατα στη γειτονιά της Νέας Ιωνίας από τον επιχειρηματία Ανδρέα Άγριο ("Meatropoleos3") με τη σχεδιαστική επιμέλεια της δημιουργικής σχεδιαστικής κολεκτίβας "Saint of Athens", είναι προσιτός και λιτός αισθητικά επαναπροσδιορίζοντας τη "βαριά" εικόνα της χασαποταβέρνας. Η νεωτεριστική αυτή εικόνα συνδυάζεται με διακριτικές αναφορές σε κρεοπωλεία παλιάς κοπής όπως τα τσιγκέλια στους τοίχους ενώ οι μεγάλες επιφάνειες με λευκά πλακάκια και κόκκινους αρμούς και οι πινελιές βιομηχανικής αρχιτεκτονικής λογικής, δένουν με τα ξύλινα τραπέζια και τις καρέκλες σχολικού στυλ συνθέτοντας ένα χαλαρό μωσαϊκό.

Το Carnivorus είναι το νέο κρεατοφαγικό στέκι της Νέας Ιωνίας - εικόνα 2
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Το μικρό μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σπαλομπριζόλα, μαριναρισμένο κοτόπουλο σούβλας (ολόκληρο ή μισό), σουβλάκια, μπιφτέκια, χοιρινή μπριζόλα και ψαρονέφρι ενώ "παρών" δηλώνουν και τυλιχτά που ετοιμάζουν και σε χορτοφαγικές εκδοχές. Το κρέας και τα πουλερικά έρχονται κυρίως από Καρδίτσα και Ναύπακτο. Όπως μας είπαν, burger, κοντοσούβλι και κάποιες επιπλέον κοπές ενδέχεται να προστεθούν. Αυτό όμως στο οποίο πρέπει να εστιάσουν είναι η βελτίωση της ακρίβειας στο ψήσιμο των κοπών τους.

Σημειωτέoν, τα κρασιά και οι μπύρες τους είναι όλα ελληνικά ενώ κλασικά κοκτέιλ όπως Paloma, Manhattan, Pina Colada και Negroni είναι επιλογές για μετά το γεύμα. Δεδομένης της ελληνικής ταυτότητας του συνόλου, εδώ θα έδενε ίσως καλύτερα η προσθήκη ελληνικών αποσταγμάτων σε shaken ή stirred παραλλαγές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".