Από την Ελευθερία Βασιλειάδη.
Ο νέος κρεατοφαγικός χώρος που στήθηκε πρόσφατα στη γειτονιά της Νέας Ιωνίας από τον επιχειρηματία Ανδρέα Άγριο ("Meatropoleos3") με τη σχεδιαστική επιμέλεια της δημιουργικής σχεδιαστικής κολεκτίβας "Saint of Athens", είναι προσιτός και λιτός αισθητικά επαναπροσδιορίζοντας τη "βαριά" εικόνα της χασαποταβέρνας. Η νεωτεριστική αυτή εικόνα συνδυάζεται με διακριτικές αναφορές σε κρεοπωλεία παλιάς κοπής όπως τα τσιγκέλια στους τοίχους ενώ οι μεγάλες επιφάνειες με λευκά πλακάκια και κόκκινους αρμούς και οι πινελιές βιομηχανικής αρχιτεκτονικής λογικής, δένουν με τα ξύλινα τραπέζια και τις καρέκλες σχολικού στυλ συνθέτοντας ένα χαλαρό μωσαϊκό.
Το μικρό μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σπαλομπριζόλα, μαριναρισμένο κοτόπουλο σούβλας (ολόκληρο ή μισό), σουβλάκια, μπιφτέκια, χοιρινή μπριζόλα και ψαρονέφρι ενώ "παρών" δηλώνουν και τυλιχτά που ετοιμάζουν και σε χορτοφαγικές εκδοχές. Το κρέας και τα πουλερικά έρχονται κυρίως από Καρδίτσα και Ναύπακτο. Όπως μας είπαν, burger, κοντοσούβλι και κάποιες επιπλέον κοπές ενδέχεται να προστεθούν. Αυτό όμως στο οποίο πρέπει να εστιάσουν είναι η βελτίωση της ακρίβειας στο ψήσιμο των κοπών τους.
Σημειωτέoν, τα κρασιά και οι μπύρες τους είναι όλα ελληνικά ενώ κλασικά κοκτέιλ όπως Paloma, Manhattan, Pina Colada και Negroni είναι επιλογές για μετά το γεύμα. Δεδομένης της ελληνικής ταυτότητας του συνόλου, εδώ θα έδενε ίσως καλύτερα η προσθήκη ελληνικών αποσταγμάτων σε shaken ή stirred παραλλαγές.