Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2021: Έτοιμοι να απολαύσετε βραβευμένες γεύσεις στο 50%;

Το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς σάς στρώνουν τραπέζι για το πιο πολυαναμενόμενο γαστρονομικό ραντεβού της χρονιάς.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2021: Έτοιμοι να απολαύσετε βραβευμένες γεύσεις στο 50%;

Τη δυσκολότερη ίσως σεζόν για την εστίαση ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του ο εστιατορικός χώρος, μετρώντας αντίστροφα για τη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας, την απονομή των Χρυσών Σκούφων, οι οποίοι, ύστερα από αρκετές αναβολές, θα τιμήσουν επιτέλους τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Κι αφού γιορτάσουν τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης σε μια προσεκτικά σχεδιασμένη και πλήρως εναρμονισμένη με τα πρωτόκολλα ασφαλείας βραδιά, θα δώσουν πάσα στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας: τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας. Στη δράση που οργανώνουν το «α», οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς, τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες της Ελλάδας θα προτείνουν στο κοινό ειδικά μενού στο 50% της αξίας τους – μια κίνηση σπουδαίας συμβολικής και πρακτικής αξίας από τους σεφ και τους εστιάτορες της Ελλάδας που, παρά τις αντιξοότητες της εποχής, θέλουν από καρδιάς και φέτος να διαδώσουν τη γαστρονομία στο ευρύ κοινό.

Στην ενέργεια αυτή συμμετέχουν εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Νάουσα και τις Σέρρες, κι από τη Ρόδο και την Ίο μέχρι το Αμύνταιο και την Πρέβεζα, την Κέρκυρα και την Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Τήνο και τη Σαντορίνη.

Με την γκάμα των γεύσεων να περιλαμβάνει από πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα μέχρι σύγχρονη γαλλική, ιταλική, γιαπωνέζικο fusion, κοσμοπολίτικη, μοντέρνα διεθνή κουζίνα, αλλά και εξελιγμένες τεχνικές και κόνσεπτ, η εκδήλωση θα «τρέχει» από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, με τις κρατήσεις να ξεκινούν από την πρώτη ημέρα. Σας συμβουλεύουμε να σπεύσετε, καθώς με το που ανοίγουν οι κρατήσεις, οι θέσεις εξαντλούνται ταχύτατα! Το event θα πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), δηλαδή τα τετραήμερα 14-17/9, 21-24/9, 28/9-1/10, 5-8/10 και 12-15/10. Τα μενού των εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους θα αναρτηθούν στο www.athinorama.gr και θα δημοσιευτούν στο τεύχος του «α» στις 16/9.

Κινηθείτε γρήγορα, κάνοντας τηλεφωνική κράτηση στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν και προπληρώνοντας το δείπνο σας, είτε ηλεκτρονικά στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_ Gastronomia (μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς) είτε με κατάθεση σε λογαριασμό, ή επιτόπου σε μερικά εστιατόρια, με κάρτα ή μετρητά. Παράλληλα, όσοι χρησιμοποιήσετε κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνετε αυτόματα σε κλήρωση για 30 δείπνα δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια, καθώς και για δύο μεγάλα έπαθλα, που περιλαμβάνουν από ένα γαστρονομικό τριήμερο δύο ατόμων με παραμονή στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», δείπνο στα εστιατόρια «GB Roof Garden» και «CTC» και άλλες εμπειρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.