Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2021: Έτοιμοι να απολαύσετε βραβευμένες γεύσεις στο 50%;

Το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς σάς στρώνουν τραπέζι για το πιο πολυαναμενόμενο γαστρονομικό ραντεβού της χρονιάς.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2021: Έτοιμοι να απολαύσετε βραβευμένες γεύσεις στο 50%;

Τη δυσκολότερη ίσως σεζόν για την εστίαση ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του ο εστιατορικός χώρος, μετρώντας αντίστροφα για τη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας, την απονομή των Χρυσών Σκούφων, οι οποίοι, ύστερα από αρκετές αναβολές, θα τιμήσουν επιτέλους τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Κι αφού γιορτάσουν τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης σε μια προσεκτικά σχεδιασμένη και πλήρως εναρμονισμένη με τα πρωτόκολλα ασφαλείας βραδιά, θα δώσουν πάσα στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας: τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας. Στη δράση που οργανώνουν το «α», οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς, τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες της Ελλάδας θα προτείνουν στο κοινό ειδικά μενού στο 50% της αξίας τους – μια κίνηση σπουδαίας συμβολικής και πρακτικής αξίας από τους σεφ και τους εστιάτορες της Ελλάδας που, παρά τις αντιξοότητες της εποχής, θέλουν από καρδιάς και φέτος να διαδώσουν τη γαστρονομία στο ευρύ κοινό.

Στην ενέργεια αυτή συμμετέχουν εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Νάουσα και τις Σέρρες, κι από τη Ρόδο και την Ίο μέχρι το Αμύνταιο και την Πρέβεζα, την Κέρκυρα και την Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Τήνο και τη Σαντορίνη.

Με την γκάμα των γεύσεων να περιλαμβάνει από πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα μέχρι σύγχρονη γαλλική, ιταλική, γιαπωνέζικο fusion, κοσμοπολίτικη, μοντέρνα διεθνή κουζίνα, αλλά και εξελιγμένες τεχνικές και κόνσεπτ, η εκδήλωση θα «τρέχει» από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, με τις κρατήσεις να ξεκινούν από την πρώτη ημέρα. Σας συμβουλεύουμε να σπεύσετε, καθώς με το που ανοίγουν οι κρατήσεις, οι θέσεις εξαντλούνται ταχύτατα! Το event θα πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), δηλαδή τα τετραήμερα 14-17/9, 21-24/9, 28/9-1/10, 5-8/10 και 12-15/10. Τα μενού των εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους θα αναρτηθούν στο www.athinorama.gr και θα δημοσιευτούν στο τεύχος του «α» στις 16/9.

Κινηθείτε γρήγορα, κάνοντας τηλεφωνική κράτηση στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν και προπληρώνοντας το δείπνο σας, είτε ηλεκτρονικά στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_ Gastronomia (μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς) είτε με κατάθεση σε λογαριασμό, ή επιτόπου σε μερικά εστιατόρια, με κάρτα ή μετρητά. Παράλληλα, όσοι χρησιμοποιήσετε κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνετε αυτόματα σε κλήρωση για 30 δείπνα δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια, καθώς και για δύο μεγάλα έπαθλα, που περιλαμβάνουν από ένα γαστρονομικό τριήμερο δύο ατόμων με παραμονή στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», δείπνο στα εστιατόρια «GB Roof Garden» και «CTC» και άλλες εμπειρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

25/11/2022

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".