Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2021: Έτοιμοι να απολαύσετε βραβευμένες γεύσεις στο 50%;

Το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς σάς στρώνουν τραπέζι για το πιο πολυαναμενόμενο γαστρονομικό ραντεβού της χρονιάς.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2021: Έτοιμοι να απολαύσετε βραβευμένες γεύσεις στο 50%;

Τη δυσκολότερη ίσως σεζόν για την εστίαση ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του ο εστιατορικός χώρος, μετρώντας αντίστροφα για τη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας, την απονομή των Χρυσών Σκούφων, οι οποίοι, ύστερα από αρκετές αναβολές, θα τιμήσουν επιτέλους τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Κι αφού γιορτάσουν τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης σε μια προσεκτικά σχεδιασμένη και πλήρως εναρμονισμένη με τα πρωτόκολλα ασφαλείας βραδιά, θα δώσουν πάσα στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας: τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας. Στη δράση που οργανώνουν το «α», οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς, τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες της Ελλάδας θα προτείνουν στο κοινό ειδικά μενού στο 50% της αξίας τους – μια κίνηση σπουδαίας συμβολικής και πρακτικής αξίας από τους σεφ και τους εστιάτορες της Ελλάδας που, παρά τις αντιξοότητες της εποχής, θέλουν από καρδιάς και φέτος να διαδώσουν τη γαστρονομία στο ευρύ κοινό.

Στην ενέργεια αυτή συμμετέχουν εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Νάουσα και τις Σέρρες, κι από τη Ρόδο και την Ίο μέχρι το Αμύνταιο και την Πρέβεζα, την Κέρκυρα και την Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Τήνο και τη Σαντορίνη.

Με την γκάμα των γεύσεων να περιλαμβάνει από πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα μέχρι σύγχρονη γαλλική, ιταλική, γιαπωνέζικο fusion, κοσμοπολίτικη, μοντέρνα διεθνή κουζίνα, αλλά και εξελιγμένες τεχνικές και κόνσεπτ, η εκδήλωση θα «τρέχει» από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, με τις κρατήσεις να ξεκινούν από την πρώτη ημέρα. Σας συμβουλεύουμε να σπεύσετε, καθώς με το που ανοίγουν οι κρατήσεις, οι θέσεις εξαντλούνται ταχύτατα! Το event θα πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), δηλαδή τα τετραήμερα 14-17/9, 21-24/9, 28/9-1/10, 5-8/10 και 12-15/10. Τα μενού των εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους θα αναρτηθούν στο www.athinorama.gr και θα δημοσιευτούν στο τεύχος του «α» στις 16/9.

Κινηθείτε γρήγορα, κάνοντας τηλεφωνική κράτηση στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν και προπληρώνοντας το δείπνο σας, είτε ηλεκτρονικά στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_ Gastronomia (μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς) είτε με κατάθεση σε λογαριασμό, ή επιτόπου σε μερικά εστιατόρια, με κάρτα ή μετρητά. Παράλληλα, όσοι χρησιμοποιήσετε κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνετε αυτόματα σε κλήρωση για 30 δείπνα δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια, καθώς και για δύο μεγάλα έπαθλα, που περιλαμβάνουν από ένα γαστρονομικό τριήμερο δύο ατόμων με παραμονή στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», δείπνο στα εστιατόρια «GB Roof Garden» και «CTC» και άλλες εμπειρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

07/12/2022

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.

Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση "Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο", που θα παρουσιάσει στον "Ιανό".

Η παλιά ταβέρνα ζει στις γειτονιές του Πειραιά

Θα το έλεγες και μια ευκαιρία για ζωντανή περιήγηση στην ιστορία της ταβέρνας-οινοπαντοπωλείου και της ταβέρνας-κουτουκιού, που άγνωστο για πόσο ακόμα θα υπάρχει.