Η γαστρονομική παράδοση της Χαλκιδικής στο προσκήνιο

Τις γεύσεις, τις παραδόσεις και τα προϊόντα της Χαλκιδικής θα φέρει στην προβολέα το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, που γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του εγκαινιάζοντας μια σειρά δράσεων με επίκεντρο τη γαστρονομία του τόπου.

Η γαστρονομική παράδοση της Χαλκιδικής στο προσκήνιο

Με στόχο την ανάδειξη της γευστικής παράδοσης και ιστορία του τόπου, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα Taste Halkidiki, μέσα απ’ το οποίο θα ξεδιπλώσει μια σειρά δράσεων που φιλοδοξούν συμβάλουν στην ανάπτυξη των γαστρονομικών σημείων αναφοράς της περιοχής, ενδυναμώνοντας τους κλάδους της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας του τόπου.

Η γη, τα προϊόντα, οι παραγωγοί, οι παραδόσεις και τα έθιμα, αλλά και ό,τι σχετίζεται με τη γεύση της Χαλκιδικής, μπαίνουν στον προβολέα του Taste Halkidiki, και μετατρέπονται σε δημιουργικές εμπειρίες που στοχεύουν στο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων και foodies, αλλά και chefs από όλο τον κόσμο. Στα πλαίσιο των δράσεων, η Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου γίνεται το ραντεβού μας για το 1ο Taste Halkidiki Festival, τη μεγάλη γιορτή της χαλκιδικιώτικης γεύσης, που θα μετατρέψει την κεντρική πλατεία της Ν. Φώκαιας στο Δήμο Κασσάνδρας, σε ένα τερέν νοστιμιάς.

Από τις 6 το απόγευμα, μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών με τη μοντέρνα υπογραφή διακεκριμένων chef του τόπου θα παρουσιαστούν στο κοινό, που θα κληθεί να ψηφίσει την αγαπημένη του, ενώ ελιές, μέλι, ελαιόλαδο, βότανα, κρασί, τσίπουρα και μπίρες, ξηροί καρποί και γλυκά, θα προσφέρονται από τους καταξιωμένους παραγωγούς της Χαλκιδικής, για γνωριμία και δοκιμή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκθετών.

Την υλοποίησή του Taste Halkidiki Festival υπογράφει η Chef Stories, εμπνεύστρια εταιρεία του concept, του branding, αλλά και της διοργάνωσης των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: 2310471628, https://www.facebook.com/events/877321739875858

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.