Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις

Μπορούμε πάντα να κατασκευάσουμε το τροπικό καλοκαίρι, με τη βοήθεια αυτών των καλοφαγικών spots που, με το διάκοσμο, τη γεύση και το mood τους, μας ταξιδεύουν σε τοπία εξωτικά.

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις

Buba Bistrot Exotique

Με τον κρεμαστό του κήπο να αγκαλιάζει όσους από τους τοίχους δεν καταλαμβάνουν συλλεκτικά memorabilia, ταξιδιωτικά σουβενίρ και επιβλητικά collector’s αντικείμενα, το εξωτικό μπιστρό του «Buba» κινείται στον κοσμοπολιτισμό των ατμοσφαιρικών μπιστρό της Ανατολής. Ένα ταξίδι από μόνα τους, τα πιάτα σταχυολογούν τα καλύτερα της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ με ολίγο από Πεκίνο, σε ένα ιδιοσυγκρασιακό πανόραμα που σου σφραγίζει το διαβατήριο με τη νοστιμάδα του.

Δοκιμάστε τα βιετναμέζικα ρολάκια ρυζιού, με πάπια, φρέσκα λαχανικά και sweet chilly, αλλά και τις φτερούγες κοτόπουλου με μαρινάδα από fish sauce.

Dos Hermanos

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 1

Το αυθεντικό μεξικάνικο της Αθήνας μάς υποδέχεται όλο το καλοκαίρι στον ολάνθιστο κήπο του, όπου υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρίντα Κάλο και με οδηγό τις αυθεντικές συνταγές του Πιτ Μαραγκού, μια λατινοαμερικανική γειτονιά μάς τυλίγει με το ξεσηκωτικό της τέμπο. Tραγανές tortillas, απολαυστικά nachos και σπεσιαλιτέ, όπως το mole με κοτόπουλο, γεμίζουν το τραπέζι με ατόφιο μεξικάνικο ταμπεραμέντο, όσο η βραβευμένη μπάρα μιξάρει τις καλύτερες margaritas της πόλης.

Δοκιμάστε την ταλιάτα Iberico σε μυστική και μπαχαρένια μεξικάνικη μαρινάδα, αλλά και το πληθωρικό chili con carne.

Andaman

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 2
©Leonidas Toumbanos

Περιστοιχισμένη από τροπικά φυτά, η ταράτσα του ταϊλανδέζικου των Πετραλώνων είναι μια πύλη προς την Άπω Ανατολή, όπου το σκηνικό με χρώματα, μυρωδιές και φώτα, συνδιαλέγεται με το αστικό τοπίο της γειτονιάς, για να συνθέσουν ένα κινηματογραφικό καρέ με ύφος Μπανκόγκ. Πιάτα σαν το Jasmine Thai Royale, με πράσινο κάρι και κοτόπουλο σε γάλα καρύδας, ανεβάζουν τον εξωτισμό, ενώ η ευρηματική μπάρα υπογραμμίζει το tropical αίσθημα.

Δοκιμάστε τα χειροποίητα dumplings με κιμά ζυμωμένο με μπαμπού, τζίντζερ και μανιτάρια, αλλά και τα καπνισμένα φιλετάκια πάπιας με φρέσκα λαχανικά.

Noah

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 3

Με το εμβληματικό σιντριβάνι να μας υποδέχεται και το αυθεντικό μποέμικο mood να πάλλεται στον παραδεισένιο κήπο του, το «Noah» συνθέτει για άλλη μια χρονιά σκηνικό βγαλμένο κατευθείαν από τις καλοκαιρινές μας καρτ ποστάλ. Την easy going, εξωτική του ατμόσφαιρα ακολουθεί και το φετινό μενού, με τη σεφ Ελένη Σαράντη να παρασέρνεται από την ατμόσφαιρα του χώρου και να ξεκινά ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου.

Δοκιμάστε το λαβράκι με edamame, σούπα καλαμποκιού και φύκια wakame, αλλά και το καθημερινό brunch με αναζωογονητικά super bowls και χορταστικά αβγομαγειρέματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.