Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις

Μπορούμε πάντα να κατασκευάσουμε το τροπικό καλοκαίρι, με τη βοήθεια αυτών των καλοφαγικών spots που, με το διάκοσμο, τη γεύση και το mood τους, μας ταξιδεύουν σε τοπία εξωτικά.

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις

Buba Bistrot Exotique

Με τον κρεμαστό του κήπο να αγκαλιάζει όσους από τους τοίχους δεν καταλαμβάνουν συλλεκτικά memorabilia, ταξιδιωτικά σουβενίρ και επιβλητικά collector’s αντικείμενα, το εξωτικό μπιστρό του «Buba» κινείται στον κοσμοπολιτισμό των ατμοσφαιρικών μπιστρό της Ανατολής. Ένα ταξίδι από μόνα τους, τα πιάτα σταχυολογούν τα καλύτερα της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ με ολίγο από Πεκίνο, σε ένα ιδιοσυγκρασιακό πανόραμα που σου σφραγίζει το διαβατήριο με τη νοστιμάδα του.

Δοκιμάστε τα βιετναμέζικα ρολάκια ρυζιού, με πάπια, φρέσκα λαχανικά και sweet chilly, αλλά και τις φτερούγες κοτόπουλου με μαρινάδα από fish sauce.

Dos Hermanos

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 1

Το αυθεντικό μεξικάνικο της Αθήνας μάς υποδέχεται όλο το καλοκαίρι στον ολάνθιστο κήπο του, όπου υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρίντα Κάλο και με οδηγό τις αυθεντικές συνταγές του Πιτ Μαραγκού, μια λατινοαμερικανική γειτονιά μάς τυλίγει με το ξεσηκωτικό της τέμπο. Tραγανές tortillas, απολαυστικά nachos και σπεσιαλιτέ, όπως το mole με κοτόπουλο, γεμίζουν το τραπέζι με ατόφιο μεξικάνικο ταμπεραμέντο, όσο η βραβευμένη μπάρα μιξάρει τις καλύτερες margaritas της πόλης.

Δοκιμάστε την ταλιάτα Iberico σε μυστική και μπαχαρένια μεξικάνικη μαρινάδα, αλλά και το πληθωρικό chili con carne.

Andaman

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 2
©Leonidas Toumbanos

Περιστοιχισμένη από τροπικά φυτά, η ταράτσα του ταϊλανδέζικου των Πετραλώνων είναι μια πύλη προς την Άπω Ανατολή, όπου το σκηνικό με χρώματα, μυρωδιές και φώτα, συνδιαλέγεται με το αστικό τοπίο της γειτονιάς, για να συνθέσουν ένα κινηματογραφικό καρέ με ύφος Μπανκόγκ. Πιάτα σαν το Jasmine Thai Royale, με πράσινο κάρι και κοτόπουλο σε γάλα καρύδας, ανεβάζουν τον εξωτισμό, ενώ η ευρηματική μπάρα υπογραμμίζει το tropical αίσθημα.

Δοκιμάστε τα χειροποίητα dumplings με κιμά ζυμωμένο με μπαμπού, τζίντζερ και μανιτάρια, αλλά και τα καπνισμένα φιλετάκια πάπιας με φρέσκα λαχανικά.

Noah

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 3

Με το εμβληματικό σιντριβάνι να μας υποδέχεται και το αυθεντικό μποέμικο mood να πάλλεται στον παραδεισένιο κήπο του, το «Noah» συνθέτει για άλλη μια χρονιά σκηνικό βγαλμένο κατευθείαν από τις καλοκαιρινές μας καρτ ποστάλ. Την easy going, εξωτική του ατμόσφαιρα ακολουθεί και το φετινό μενού, με τη σεφ Ελένη Σαράντη να παρασέρνεται από την ατμόσφαιρα του χώρου και να ξεκινά ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου.

Δοκιμάστε το λαβράκι με edamame, σούπα καλαμποκιού και φύκια wakame, αλλά και το καθημερινό brunch με αναζωογονητικά super bowls και χορταστικά αβγομαγειρέματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ντίνος Τορνιβούκας: "Γαστρονομία και φιλοξενία είναι δυο έννοιες συνδεδεμένες απόλυτα"

Επικεφαλής της TOR Hotel Group, του ξενοδοχειακού γίγαντα της Βορείου Ελλάδας, ο κύριος Ντίνος Τορνιβούκας αποδεικνύει ότι η γαστρονομία είναι άρρηκτο κομμάτι του premium τουριστικού προϊόντος, μέσα από μια διαδρομή εστιατορικών επενδύσεων που πηγαίνει τόσο πίσω όσο κι αυτή της παλιότερης οικογένειας ενεργών ξενοδόχων της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
28/09/2023

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας

Η Κεντρική Μακεδονία πρωτοστατεί με μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα βραβευμένα στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Σας τα παρουσιάζουμε στο πλαίσιο του αφιερώματός μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει συντελέσει σημαντικά στην οικονομική και πολιτιστική αναβάθμισή της περιοχής μέσω της γαστρονομίας.

Οι "Λεύκες" στο Γαλάτσι είναι αξία διαχρονική

Χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον και γεύσεις σαν καθησυχαστικό χάδι στον ουρανίσκο δίνουν τον τόνο στο διαχρονικό στέκι του Γαλατσίου

"The Zillers Pastry Bar": Ένα νέο μοναδικό "ζαχαρο-εστιατόριο" στην Αθήνα

Ένα καινοτόμο ζαχαροπλαστείο που εισάγει νέα ήθη στην αθηναϊκή σκηνή άνοιξε πριν από λίγες μέρες στο κέντρο από τον κορυφαίο chef pâtissier Γιώργο Πλατινό και την ομάδα του.

Το Σαββατοκύριακο για brunch στο ανανεωμένο menu του "Matsuhisa Athens"

Ο Τόνυ Βρατσάνος, Executive Sushi Chef του εστιατορίου, και ο Θωμάς Κουράκος, Executive Chef, υπογράφουν το νέο μενού, με signature πιάτα και δημιουργίες που συνδυάζουν ιδανικά τις ιαπωνικές επιρροές με την έννοια του brunch.

8 καφενεία και ταβέρνες που αγαπούν τους μεζέδες και την ελληνική κουζίνα

Γουστόζικα καφενεία και ταβέρνες-μεζεδοπωλεία που τιμούν την ελληνική κουζίνα αναβιώνοντας παραδοσιακά εδέσματα ή προσθέτοντας λεπτές ανανεωτικές πινελιές στα κλασικά για κρασο-ουζο-τσιπουροποσίες περιωπής.

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Pasta fresca στο "Da Bruno"

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στο Π. Φάληρο, για φρέσκα ζυμαρικά και premium Ιταλική κουζίνα.