Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις

Μπορούμε πάντα να κατασκευάσουμε το τροπικό καλοκαίρι, με τη βοήθεια αυτών των καλοφαγικών spots που, με το διάκοσμο, τη γεύση και το mood τους, μας ταξιδεύουν σε τοπία εξωτικά.

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις

Buba Bistrot Exotique

Με τον κρεμαστό του κήπο να αγκαλιάζει όσους από τους τοίχους δεν καταλαμβάνουν συλλεκτικά memorabilia, ταξιδιωτικά σουβενίρ και επιβλητικά collector’s αντικείμενα, το εξωτικό μπιστρό του «Buba» κινείται στον κοσμοπολιτισμό των ατμοσφαιρικών μπιστρό της Ανατολής. Ένα ταξίδι από μόνα τους, τα πιάτα σταχυολογούν τα καλύτερα της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ με ολίγο από Πεκίνο, σε ένα ιδιοσυγκρασιακό πανόραμα που σου σφραγίζει το διαβατήριο με τη νοστιμάδα του.

Δοκιμάστε τα βιετναμέζικα ρολάκια ρυζιού, με πάπια, φρέσκα λαχανικά και sweet chilly, αλλά και τις φτερούγες κοτόπουλου με μαρινάδα από fish sauce.

Dos Hermanos

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 1

Το αυθεντικό μεξικάνικο της Αθήνας μάς υποδέχεται όλο το καλοκαίρι στον ολάνθιστο κήπο του, όπου υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρίντα Κάλο και με οδηγό τις αυθεντικές συνταγές του Πιτ Μαραγκού, μια λατινοαμερικανική γειτονιά μάς τυλίγει με το ξεσηκωτικό της τέμπο. Tραγανές tortillas, απολαυστικά nachos και σπεσιαλιτέ, όπως το mole με κοτόπουλο, γεμίζουν το τραπέζι με ατόφιο μεξικάνικο ταμπεραμέντο, όσο η βραβευμένη μπάρα μιξάρει τις καλύτερες margaritas της πόλης.

Δοκιμάστε την ταλιάτα Iberico σε μυστική και μπαχαρένια μεξικάνικη μαρινάδα, αλλά και το πληθωρικό chili con carne.

Andaman

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 2
©Leonidas Toumbanos

Περιστοιχισμένη από τροπικά φυτά, η ταράτσα του ταϊλανδέζικου των Πετραλώνων είναι μια πύλη προς την Άπω Ανατολή, όπου το σκηνικό με χρώματα, μυρωδιές και φώτα, συνδιαλέγεται με το αστικό τοπίο της γειτονιάς, για να συνθέσουν ένα κινηματογραφικό καρέ με ύφος Μπανκόγκ. Πιάτα σαν το Jasmine Thai Royale, με πράσινο κάρι και κοτόπουλο σε γάλα καρύδας, ανεβάζουν τον εξωτισμό, ενώ η ευρηματική μπάρα υπογραμμίζει το tropical αίσθημα.

Δοκιμάστε τα χειροποίητα dumplings με κιμά ζυμωμένο με μπαμπού, τζίντζερ και μανιτάρια, αλλά και τα καπνισμένα φιλετάκια πάπιας με φρέσκα λαχανικά.

Noah

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις - εικόνα 3

Με το εμβληματικό σιντριβάνι να μας υποδέχεται και το αυθεντικό μποέμικο mood να πάλλεται στον παραδεισένιο κήπο του, το «Noah» συνθέτει για άλλη μια χρονιά σκηνικό βγαλμένο κατευθείαν από τις καλοκαιρινές μας καρτ ποστάλ. Την easy going, εξωτική του ατμόσφαιρα ακολουθεί και το φετινό μενού, με τη σεφ Ελένη Σαράντη να παρασέρνεται από την ατμόσφαιρα του χώρου και να ξεκινά ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου.

Δοκιμάστε το λαβράκι με edamame, σούπα καλαμποκιού και φύκια wakame, αλλά και το καθημερινό brunch με αναζωογονητικά super bowls και χορταστικά αβγομαγειρέματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.