Τη δική του γευστική ιστορία γράφει από το 2008 το «Θυμάρι» στην Παλιά Πόλη της Λευκάδας, με πυρήνα του ένα παραδοσιακό οίκημα του 1940, το οποίο ανακαινίστηκε ριζικά προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σύγχρονης αντίληψης εστιατόριο, απλωμένο σε δύο αντικριστούς «κήπους». Η κουζίνα δίνει τον πρώτο λόγο στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, όπως για παράδειγμα τα φρέσκα λαχανικά, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οι premium κοπές κρέατος, το νωπό ψάρι και τα θαλασσινά, και προτείνει ένα πλούσιο και μοντέρνο γευστικό ρεπερτόριο που ενσωματώνει επιτυχημένα ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία. Ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του καταλόγου ξεχωρίζει δικαιωματικά το μοσχαρίσιο φιλέτο με σος θυμαριού, πουρέ πατάτας και σπαράγγια, ενώ αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε τις προτάσεις με φρέσκα ζυμαρικά που παρασκευάζονται καθημερινά στο «Θυμάρι». Η ιδιαίτερα ενημερωμένη λίστα κρασιών, με περισσότερες από εκατό ελληνικές και ξένες ετικέτες, προσφέρει αρκετές επιλογές και σε ποτήρι, που μπορείτε να απολαύσετε παρέα με κάποιο ελαφρύ συνοδευτικό έδεσμα.
Πηνελόπης 19, Λευκάδα, 6948048850, www.thymari-lefkada.gr