Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μας παρουσιάζουν το «Θυμάρι»

Τη δική του γευστική ιστορία γράφει από το 2008 το «Θυμάρι» στην Παλιά Πόλη της Λευκάδας

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μας παρουσιάζουν το «Θυμάρι»

Τη δική του γευστική ιστορία γράφει από το 2008 το «Θυμάρι» στην Παλιά Πόλη της Λευκάδας, με πυρήνα του ένα παραδοσιακό οίκημα του 1940, το οποίο ανακαινίστηκε ριζικά προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σύγχρονης αντίληψης εστιατόριο, απλωμένο σε δύο αντικριστούς «κήπους». Η κουζίνα δίνει τον πρώτο λόγο στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, όπως για παράδειγμα τα φρέσκα λαχανικά, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οι premium κοπές κρέατος, το νωπό ψάρι και τα θαλασσινά, και προτείνει ένα πλούσιο και μοντέρνο γευστικό ρεπερτόριο που ενσωματώνει επιτυχημένα ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία. Ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του καταλόγου ξεχωρίζει δικαιωματικά το μοσχαρίσιο φιλέτο με σος θυμαριού, πουρέ πατάτας και σπαράγγια, ενώ αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε τις προτάσεις με φρέσκα ζυμαρικά που παρασκευάζονται καθημερινά στο «Θυμάρι». Η ιδιαίτερα ενημερωμένη λίστα κρασιών, με περισσότερες από εκατό ελληνικές και ξένες ετικέτες, προσφέρει αρκετές επιλογές και σε ποτήρι, που μπορείτε να απολαύσετε παρέα με κάποιο ελαφρύ συνοδευτικό έδεσμα.

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μας παρουσιάζουν το «Θυμάρι» - εικόνα 1

Πηνελόπης 19, Λευκάδα, 6948048850, www.thymari-lefkada.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.