Βρίσκουμε τη γεύση του καλοκαιριού στο Lost Athens

Ένα απ’ τα best sellers της περσινής σεζόν, το «Lost Athens», ανοίγει και πάλι τις τεράστιες τζαμαρίες του και βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της Αρχελάου και στο pocket κηπάκι της πλατείας του, για να δώσει γεύση και ρυθμό στο καλοκαιρινό Παγκράτι.

Βρίσκουμε τη γεύση του καλοκαιριού στο Lost Athens

Ένα απ’ τα best sellers της περσινής σεζόν, το «Lost Athens», ανοίγει και πάλι τις τεράστιες τζαμαρίες του και βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της Αρχελάου και στο pocket κηπάκι της πλατείας του, για να δώσει γεύση και ρυθμό στο καλοκαιρινό Παγκράτι. Πολλά κι εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας πλουτίζουν το ανατρεπτικό μενού, που κινείται σε sharing λογική, καλώντας τους θαμώνες του να απλώσουν τις επιλογές τους σε όλο το μήκος και το εύρος της κάρτας, με πιάτα που χωρίζονται όχι σε πρώτα, κυρίως και επιδόρπια, αλλά σε πιάτα για το χέρι, το πιρούνι, το μαχαίρι και το κουτάλι.

Βρίσκουμε τη γεύση του καλοκαιριού στο Lost Athens - εικόνα 1

Σύμφωνα με αυτή την conceptual προσέγγιση, πιάτα όπως το μεδούλι με καραβίδες και αγριοράπανο, το καλαμάρι με νιόκι πατάτας και κουσκούς λαχανικών ή το ραβιόλι με καπνιστό χέλι και κρόκο κονφί δίνουν το στίγμα της κουζίνας που κουμαντάρει με νεύρο ο Γιώργος Ζαχείλας, η οποία φέτος εμπλουτίζεται με μια ωδή στην easy going καλοφαγία των tacos, με τέσσερις προτάσεις ιδανικές για ομαδικό πλασάρισμα. Καμάρι του «Lost Athens» παραμένει φυσικά η μεγάλη συλλογή από μπίρες, με περισσότερες από 60 ετικέτες μικροζυθοποιίας, την ελληνικότητα των οποίων συμπληρώνει η φρεσκαρισμένη κάβα με 22 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, προσεκτικά επιλεγμένες από τον Άγγελο Αντωνίου. Μη φύγετε, τέλος, αν δεν δοκιμάσετε τα «κουταλάτα» γλυκά όπως το σαμπλέ φιστικιού με λευκή σοκολάτα, κρεμέ ροδόνερου και πραλίνα φιστικιού, τα οποία υπογράφει ο pastry chef Αλέξης Κόνιαρης.

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.