Τώρα το καλοκαίρι που οι βόλτες μας στη Βούλα πυκνώνουν, πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι» και αισθανόμαστε σαν να έχουμε φύγει για διακοπές. Βοηθάει σε αυτό ο όμορφος πεζόδρομος της Ποσειδώνος με τη χαλαρωτική νησιώτικη αύρα, στον οποίο βγάζει πλέον τραπέζια το μαγαζί για να χωράμε όλοι άνετα και προπαντός με ασφάλεια, προκειμένου να απολαύσουμε την πολύ καλή θαλασσινή κουζίνα που δημιουργεί ο Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής μαζί με τους σταθερούς τους συνεργάτες Μίλτο Γιάννου και Παναγιώτη Λιατόπουλο.
Στο ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού, η δημιουργική ομάδα της κουζίνας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μαγειρική της θάλασσας κάνοντας ακόμα πιο πλήρες το ιωδιούχο πανόραμα που προσφέρει το εστιατόριο. Αξίζει για παράδειγμα να τιμήσετε τις μπάμιες με αγκιναράκι και φιλέτο φρέσκιας σφυρίδας που περνιέται από τη σχάρα για να αποκτήσει ερεθιστικά καπνιστά αρώματα, την τσιπούρα που συνοδεύεται από δίχρωμα φασόλια, πράσινα και λευκά, όπως και την εξαίσια κολοχτύπα με κριθαράκι που κάνει συχνά πυκνά την εμφάνιση της στα πιάτα ημέρας.
Πλάι τους, ανακαλύψτε ακόμα μια ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη στα εξαίσια γαλλικά στρείδια, που προτείνονται σε πολλές δημιουργικές παραλλαγές, όπως για παράδειγμα με ponzu, άνηθο και αυγά πέστροφας ή με ξινόμηλο, πέρλες σφενδάμου και βότκα Beluga. Αν τώρα προτιμάτε την tailor made ψαροφαγία, σημειώστε πως η κουζίνα αγαπά ιδιαίτερα να αυτοσχεδιάζει και θα χαρεί να σας κάνει προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σας.
Έτσι κι αλλιώς η πρώτη ύλη του μαγαζιού πραγματικά σπαρταράει, με ολόφρεσκες ψαριές που καταφθάνουν καθημερινά από τη Μάνη και την Εύβοια, προσφέροντας ακόμα τη δυνατότητα να απολαύσετε το ψάρι της αρεσκείας σας είτε μαγειρεμένο με τρεις διαφορετικούς τρόπους (σεβίτσε και καρπάτσιο, ψητό, τα μάγουλα και το κεφάλι μαγειρευτά ή σαγανάκι) είτε φυσικά στη σχάρα και στο τηγάνι για τους πιο κλασικούς τύπους.
Τον γλυκό επίλογο γράφουν φίνα επιδόρπια όπως το ζεστό κιουνεφέ, η δροσιστική lemon pie, το τραγανό cannoli με κρέμα σοκολάτας αλλά και τα εξαιρετικά παγωτά του Χρήστου Παλόγλου σε διάφορες γεύσεις.