Ακροβόλι: Εκλεκτή ψαροφαγία στα μέτρα μας!

Τώρα το καλοκαίρι που οι βόλτες μας στη Βούλα πυκνώνουν, πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι» και αισθανόμαστε σαν να έχουμε φύγει για διακοπές.

Ακροβόλι: Εκλεκτή ψαροφαγία στα μέτρα μας!

Τώρα το καλοκαίρι που οι βόλτες μας στη Βούλα πυκνώνουν, πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι» και αισθανόμαστε σαν να έχουμε φύγει για διακοπές. Βοηθάει σε αυτό ο όμορφος πεζόδρομος της Ποσειδώνος με τη χαλαρωτική νησιώτικη αύρα, στον οποίο βγάζει πλέον τραπέζια το μαγαζί για να χωράμε όλοι άνετα και προπαντός με ασφάλεια, προκειμένου να απολαύσουμε την πολύ καλή θαλασσινή κουζίνα που δημιουργεί ο Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής μαζί με τους σταθερούς τους συνεργάτες Μίλτο Γιάννου και Παναγιώτη Λιατόπουλο.

Ακροβόλι: Εκλεκτή ψαροφαγία στα μέτρα μας! - εικόνα 1

Στο ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού, η δημιουργική ομάδα της κουζίνας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μαγειρική της θάλασσας κάνοντας ακόμα πιο πλήρες το ιωδιούχο πανόραμα που προσφέρει το εστιατόριο. Αξίζει για παράδειγμα να τιμήσετε τις μπάμιες με αγκιναράκι και φιλέτο φρέσκιας σφυρίδας που περνιέται από τη σχάρα για να αποκτήσει ερεθιστικά καπνιστά αρώματα, την τσιπούρα που συνοδεύεται από δίχρωμα φασόλια, πράσινα και λευκά, όπως και την εξαίσια κολοχτύπα με κριθαράκι που κάνει συχνά πυκνά την εμφάνιση της στα πιάτα ημέρας.

Ακροβόλι: Εκλεκτή ψαροφαγία στα μέτρα μας! - εικόνα 2

Πλάι τους, ανακαλύψτε ακόμα μια ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη στα εξαίσια γαλλικά στρείδια, που προτείνονται σε πολλές δημιουργικές παραλλαγές, όπως για παράδειγμα με ponzu, άνηθο και αυγά πέστροφας ή με ξινόμηλο, πέρλες σφενδάμου και βότκα Beluga. Αν τώρα προτιμάτε την tailor made ψαροφαγία, σημειώστε πως η κουζίνα αγαπά ιδιαίτερα να αυτοσχεδιάζει και θα χαρεί να σας κάνει προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σας.

Ακροβόλι: Εκλεκτή ψαροφαγία στα μέτρα μας! - εικόνα 3

Έτσι κι αλλιώς η πρώτη ύλη του μαγαζιού πραγματικά σπαρταράει, με ολόφρεσκες ψαριές που καταφθάνουν καθημερινά από τη Μάνη και την Εύβοια, προσφέροντας ακόμα τη δυνατότητα να απολαύσετε το ψάρι της αρεσκείας σας είτε μαγειρεμένο με τρεις διαφορετικούς τρόπους (σεβίτσε και καρπάτσιο, ψητό, τα μάγουλα και το κεφάλι μαγειρευτά ή σαγανάκι) είτε φυσικά στη σχάρα και στο τηγάνι για τους πιο κλασικούς τύπους.
Τον γλυκό επίλογο γράφουν φίνα επιδόρπια όπως το ζεστό κιουνεφέ, η δροσιστική lemon pie, το τραγανό cannoli με κρέμα σοκολάτας αλλά και τα εξαιρετικά παγωτά του Χρήστου Παλόγλου σε διάφορες γεύσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".