Άλλο ένα καλοκαίρι με νησιώτικο αέρα μας χαρίζει το αξιώτικο στέκι, που απλώνει τα τραπεζάκια του στην άνετη αυλή, σε μια ανερχόμενη γειτονιά του Παγκρατίου, σαν ένα μικροσκοπικό νησί στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από την αναζωογονητική του αύρα που κάνει νοητικό reset απ' τους ρυθμούς της πόλης, σε mood καλοκαιρινών διακοπών μας βάζουν και οι ατόφιες γεύσεις του, φτιαγμένες από αυθεντικά υλικά με ονομασία προέλευσης.
Αφοσιωμένοι στην ποιότητα της πρώτης ύλης, οι άνθρωποι αυτού του κλασικού πλέον all-day cafe restaurant του Παγκρατίου εφαρμόζουν τη farm-to-table λογική στην καλύτερή της εκδοχή, με κρέατα, λαχανικά και, φυσικά, πατάτες από τη φάρμα τους στη Νάξο και ιδανική διαχείριση από τον σεφ Δημήτρη Βλάχου: Δράκαινα με μαύρες ταλιατέλες και σάλτσα από ντομάτα κονφί και αβγοτάραχο, λαχανοντολμάδες με σκορπίνα, άγριο μάραθο και αγιολί μυρωδικών, σοταρισμένο φιλέτο τσιπούρας με σπανακόρυζο, τσουκνίδα, λεμόνι και μπρικ, αλλά και λαβράκι ταρτάρ με μάνγκο, τσίλι, σόγια και ζωμό ντομάτας είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα δοκιμάσουμε στο φετινό, ανανεωμένο μενού. Θα τα συνοδεύσουμε με κρασιά του ελληνικού αμπελώνα που κρατούν τη δική τους σημαντική θέση, υπογραμμίζοντας τη γεύση Ελλάδας στην ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία που προσφέρει το «Musique».
Τη δημιουργική κουζίνα πλαισιώνουν βέβαια εκλεκτά χαρμάνια καφέ, με την all-day φιλοσοφία να ολοκληρώνεται από τη νόστιμη λίστα των κοκτέιλ, τα οποία σιγοντάρουν τη χαλαρωτική αύρα ενός διαχρονικού λιμανιού, με γοητεία που αντέχει σε όλες τις συνθήκες. Φυσικά, η εμπειρία συνεχίζεται στο μαγαζί της Νάξου, με τα φρέσκα προϊόντα να καταφθάνουν από την περίφημη φάρμα τους στο νησί...