Musique Cafe and More: Ναξιώτικο Καλοκαίρι στο Παγκράτι

Τη δημιουργική κουζίνα πλαισιώνουν βέβαια εκλεκτά χαρμάνια καφέ, με την all-day φιλοσοφία να ολοκληρώνεται από τη νόστιμη λίστα των κοκτέιλ, τα οποία σιγοντάρουν τη χαλαρωτική αύρα ενός διαχρονικού λιμανιού, με γοητεία που αντέχει σε όλες τις συνθήκες.

Musique Cafe and More: Ναξιώτικο Καλοκαίρι στο Παγκράτι

Άλλο ένα καλοκαίρι με νησιώτικο αέρα μας χαρίζει το αξιώτικο στέκι, που απλώνει τα τραπεζάκια του στην άνετη αυλή, σε μια ανερχόμενη γειτονιά του Παγκρατίου, σαν ένα μικροσκοπικό νησί στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από την αναζωογονητική του αύρα που κάνει νοητικό reset απ' τους ρυθμούς της πόλης, σε mood καλοκαιρινών διακοπών μας βάζουν και οι ατόφιες γεύσεις του, φτιαγμένες από αυθεντικά υλικά με ονομασία προέλευσης.

Musique Cafe and More: Ναξιώτικο Καλοκαίρι στο Παγκράτι - εικόνα 1

Αφοσιωμένοι στην ποιότητα της πρώτης ύλης, οι άνθρωποι αυτού του κλασικού πλέον all-day cafe restaurant του Παγκρατίου εφαρμόζουν τη farm-to-table λογική στην καλύτερή της εκδοχή, με κρέατα, λαχανικά και, φυσικά, πατάτες από τη φάρμα τους στη Νάξο και ιδανική διαχείριση από τον σεφ Δημήτρη Βλάχου: Δράκαινα με μαύρες ταλιατέλες και σάλτσα από ντομάτα κονφί και αβγοτάραχο, λαχανοντολμάδες με σκορπίνα, άγριο μάραθο και αγιολί μυρωδικών, σοταρισμένο φιλέτο τσιπούρας με σπανακόρυζο, τσουκνίδα, λεμόνι και μπρικ, αλλά και λαβράκι ταρτάρ με μάνγκο, τσίλι, σόγια και ζωμό ντομάτας είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα δοκιμάσουμε στο φετινό, ανανεωμένο μενού. Θα τα συνοδεύσουμε με κρασιά του ελληνικού αμπελώνα που κρατούν τη δική τους σημαντική θέση, υπογραμμίζοντας τη γεύση Ελλάδας στην ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία που προσφέρει το «Musique».

Musique Cafe and More: Ναξιώτικο Καλοκαίρι στο Παγκράτι - εικόνα 2

Τη δημιουργική κουζίνα πλαισιώνουν βέβαια εκλεκτά χαρμάνια καφέ, με την all-day φιλοσοφία να ολοκληρώνεται από τη νόστιμη λίστα των κοκτέιλ, τα οποία σιγοντάρουν τη χαλαρωτική αύρα ενός διαχρονικού λιμανιού, με γοητεία που αντέχει σε όλες τις συνθήκες. Φυσικά, η εμπειρία συνεχίζεται στο μαγαζί της Νάξου, με τα φρέσκα προϊόντα να καταφθάνουν από την περίφημη φάρμα τους στο νησί...

Περισσότερες πληροφορίες

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.