Είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας οάσεις της καλοκαιρινής Αθήνας το ιδιαίτερα κομψό roof garden του ξενοδοχείου «The Zillers» που μας υποδέχεται φέτος πολύ ανανεωμένο. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ Παύλος Κυριάκης, ο οποίος φρόντισε να δημιουργήσει ολοκαίνουργια μενού που μας προσφέρουν πολλές και διαφορετικές αφορμές για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα από τα ψηλά της Μητροπόλεως κάθε στιγμή της ημέρας.
Η αρχή γίνεται με μια πολύ ενδιαφέρουσα κάρτα πρωινού, όπου δεν λείπουν οι παρασκευές με αβγά που προέρχονται μάλιστα από το ολοκαίνουργιο μποστάνι και φάρμα του εστιατορίου στην Παιανία, ενώ η συνέχεια γράφεται με την επίσης ολόφρεσκια μεσημεριανή κάρτα που φέρνει στη μέση του τραπεζιού ορεκτικές σπεσιαλιτέ με ελληνικό χρώμα, όπως η πίτσα-μουσακάς με κιμά, μελιτζάνα και αφράτη μπεσαμέλ και τα Greek style tacos με κεφτεδάκια γιαουρτλού, ούζο και δυόσμο.
Το βράδυ βέβαια η ατμόσφαιρα αλλάζει, και ο βραβευμένος σεφ ξεδιπλώνει πλήρως τη φαντασία και το ταλέντο του μέσα από τρία διαφορετικά menu degustation. Το μενού της «Ανακάλυψης» (5 στάδια, € 55) προσφέρει μια εξαιρετική γνωριμία με τη φιλοσοφία του Κυριάκη μέσα από signature δημιουργίες, όπως η σούπα ντομάτας με φράουλες και παγωτό από ξινομυζήθρα Κρήτης, το ειδικό μενού για χορτοφάγους (5 στάδια, €55) επιφυλάσσει μια εξαιρετική μελιτζάνα με πάστα φιστικιού, καπνιστό γιαούρτι και αγγούρι, ενώ το μεγάλο μενού γευσιγνωσίας (8 στάδια, €70) θα σας χαρίσει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία που θα θυμάστε για καιρό.
Για όσους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα για pairing είτε με εκλεκτές ετικέτες κρασιού από την πλούσια wine list είτε με τα signature cocktails που προτείνει ο Φώτης Κουλέτος.
Στα highlights της ολοκαίνουργιας λίστας που εστιάζει στις κλασικές συνταγές with a twist ανήκει μια πολύ ξεχωριστή Paloma με καρπούζι και καπνιστή φέτα που προσφέρει ατόφια τη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού στο ποτήρι.