Γλυκό γαστρονομικό καλοκαιράκι στα ψηλά της πόλης στο «The Zillers»

Είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας οάσεις της καλοκαιρινής Αθήνας το ιδιαίτερα κομψό roof garden του ξενοδοχείου «The Zillers» που μας υποδέχεται φέτος πολύ ανανεωμένο.

Γλυκό γαστρονομικό καλοκαιράκι στα ψηλά της πόλης στο «The Zillers»

Είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας οάσεις της καλοκαιρινής Αθήνας το ιδιαίτερα κομψό roof garden του ξενοδοχείου «The Zillers» που μας υποδέχεται φέτος πολύ ανανεωμένο. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ Παύλος Κυριάκης, ο οποίος φρόντισε να δημιουργήσει ολοκαίνουργια μενού που μας προσφέρουν πολλές και διαφορετικές αφορμές για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα από τα ψηλά της Μητροπόλεως κάθε στιγμή της ημέρας.

Γλυκό γαστρονομικό καλοκαιράκι στα ψηλά της πόλης στο «The Zillers» - εικόνα 1

Η αρχή γίνεται με μια πολύ ενδιαφέρουσα κάρτα πρωινού, όπου δεν λείπουν οι παρασκευές με αβγά που προέρχονται μάλιστα από το ολοκαίνουργιο μποστάνι και φάρμα του εστιατορίου στην Παιανία, ενώ η συνέχεια γράφεται με την επίσης ολόφρεσκια μεσημεριανή κάρτα που φέρνει στη μέση του τραπεζιού ορεκτικές σπεσιαλιτέ με ελληνικό χρώμα, όπως η πίτσα-μουσακάς με κιμά, μελιτζάνα και αφράτη μπεσαμέλ και τα Greek style tacos με κεφτεδάκια γιαουρτλού, ούζο και δυόσμο.

Γλυκό γαστρονομικό καλοκαιράκι στα ψηλά της πόλης στο «The Zillers» - εικόνα 2

Το βράδυ βέβαια η ατμόσφαιρα αλλάζει, και ο βραβευμένος σεφ ξεδιπλώνει πλήρως τη φαντασία και το ταλέντο του μέσα από τρία διαφορετικά menu degustation. Το μενού της «Ανακάλυψης» (5 στάδια, € 55) προσφέρει μια εξαιρετική γνωριμία με τη φιλοσοφία του Κυριάκη μέσα από signature δημιουργίες, όπως η σούπα ντομάτας με φράουλες και παγωτό από ξινομυζήθρα Κρήτης, το ειδικό μενού για χορτοφάγους (5 στάδια, €55) επιφυλάσσει μια εξαιρετική μελιτζάνα με πάστα φιστικιού, καπνιστό γιαούρτι και αγγούρι, ενώ το μεγάλο μενού γευσιγνωσίας (8 στάδια, €70) θα σας χαρίσει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία που θα θυμάστε για καιρό.

Γλυκό γαστρονομικό καλοκαιράκι στα ψηλά της πόλης στο «The Zillers» - εικόνα 3

Για όσους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα για pairing είτε με εκλεκτές ετικέτες κρασιού από την πλούσια wine list είτε με τα signature cocktails που προτείνει ο Φώτης Κουλέτος.

Στα highlights της ολοκαίνουργιας λίστας που εστιάζει στις κλασικές συνταγές with a twist ανήκει μια πολύ ξεχωριστή Paloma με καρπούζι και καπνιστή φέτα που προσφέρει ατόφια τη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού στο ποτήρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.