Ψάρι Ψάρι: Οι Κυκλάδες στο πιάτο

Με άρωμα θαλασσινό και χρώμα αιγαιοπελαγίτικο, το «Ψάρι Ψάρι» φέρνει τις Κυκλάδες στην καρδιά της Αγίας Παρασκευής, στήνοντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, ξεσηκωμένο απευθείας από τα καλντερίμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Ψάρι Ψάρι: Οι Κυκλάδες στο πιάτο

Με άρωμα θαλασσινό και χρώμα αιγαιοπελαγίτικο, το «Ψάρι Ψάρι» φέρνει τις Κυκλάδες στην καρδιά της Αγίας Παρασκευής, στήνοντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, ξεσηκωμένο απευθείας από τα καλντερίμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Με μια εντυπωσιακή τοιχογραφία από κατάλευκα σπίτια με γαλάζιες οροφές να δεσπόζουν στο φόντο, το στέκι ψαροφαγίας της Πλατείας Κοραή σερβίρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά: διαθέτει από σαρδελίτσα μέχρι ροφό, με τα καλαμάρια, τις γαρίδες, το χταποδάκι και τα όστρακα να πλασάρονται δίπλα στις απαραίτητες χειροποίητες αλοιφές.

Ψάρι Ψάρι: Οι Κυκλάδες στο πιάτο - εικόνα 1

Στα ορεκτικά, τα περισσότερα από τα οποία μαγειρεύονται επιτόπου, βρίσκουμε ταλαγάνι στη σχάρα, που σερβίρεται με μαρμελάδα ντομάτας, καθώς και τραγανούς λουκουμάδες μπακαλιάρου περιχυμένους με σάλτσα ταρτάρ, ενώ το παριανό σαλατούρι, δηλαδή αχνιστό σαλάχι με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι, ξεχωρίζει ανάμεσα στα πιάτα της ώρας. Αστακομακαρονάδες, γαριδομακαρονάδες και μυδοπίλαφα έρχονται με την ένδειξη της σπεσιαλιτέ για τους μερακλήδες της παρέας. Σημειώνουμε ακόμα ριζότο και ζυμαρικά, όπως το κριθαρότο με χταπόδι και λιαστή ντομάτα ή το ριζότο με τηγανητά μουστάκια καλαμαριού και καπνιστή μελιτζάνα.

Ψάρι Ψάρι: Οι Κυκλάδες στο πιάτο - εικόνα 2

Οι αναδιπλούμενες τζαμαρίες ανοίγουν για να μετατρέψουν όλο το μαγαζί σε μια μεγάλη εξωτερική αυλή, ενώ μεγάλη γκάμα αποσταγμάτων από Χίο, Λέσβο και Θεσσαλία συμπληρώνει την άκρως νησιωτική αύρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.