Μια «Κεντρίνα» τσίμπησε το Χαλάνδρι

Το ατμοσφαιρικό pizza bistro εμπνέεται από τις μέλισσες του Ιονίου και παρουσιάζει το αγαπημένο όλων έδεσμα σε μια ποιοτική εκδοχή του.

Μια «Κεντρίνα» τσίμπησε το Χαλάνδρι

«Κεντρίνα» στο Ιόνιο λένε τη μέλισσα, στην Αθήνα ωστόσο, και πιο συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, εννοούμε το ατμοσφαιρικό pizza bistro που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό τη λειτουργία του σε απόσταση αναπνοής από το πηγαινέλα της Λεωφόρου Κηφισίας. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του έχει ασφαλώς το αγαπημένο όλων έδεσμα που εδώ όμως φτιάχνεται αποκλειστικά με προζύμι και ένα σπέσιαλ αλεύρι υψηλής θρεπτικής αξίας που φέρνουν από τη Βόρεια Ιταλία.

Η απουσία μαγιάς σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία κάνουν την πίτσα στην «Κεντρίνα» πολύ εύπεπτη, και μπορείτε να τη χαρείτε σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές, πάντα με έμφαση στα υλικά που δίνει η κάθε εποχή, από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και από το εξωτερικό. Στο ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού θα βρείτε επιλογές σαν τη «Mafiosa» με πεκορίνο, κρέμα αντσούγιας, ροζ πιπέρι και φασκόμηλο, την πολύ ιδιαίτερη «Negroni» με γκοργκοντζόλα, σπεκ, πράσινο μήλο, μέλι, μαυροσούσαμο και φινόκιο μαριναρισμένο σε χυμό πορτοκάλι, καθώς και την signature πια «Βurratina» με φρέσκια burrata, χειροποίητο pesto, κουκουνάρι, ντοματίνια κονφί και φρέσκα.

Η δράση στα τραπέζια που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι και συνεχίζεται ως το βράδυ, παρέα ακόμα με πολύ ενδιαφέρουσες σαλάτες, πρωτότυπα σάντουιτς με ψωμί που φτιάχνουν οι ίδιοι, αλλά και aperitivi, κοκτέιλ και κρασιά από μικρούς παραγωγούς της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;