«Κεντρίνα» στο Ιόνιο λένε τη μέλισσα, στην Αθήνα ωστόσο, και πιο συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, εννοούμε το ατμοσφαιρικό pizza bistro που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό τη λειτουργία του σε απόσταση αναπνοής από το πηγαινέλα της Λεωφόρου Κηφισίας. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του έχει ασφαλώς το αγαπημένο όλων έδεσμα που εδώ όμως φτιάχνεται αποκλειστικά με προζύμι και ένα σπέσιαλ αλεύρι υψηλής θρεπτικής αξίας που φέρνουν από τη Βόρεια Ιταλία.
Η απουσία μαγιάς σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία κάνουν την πίτσα στην «Κεντρίνα» πολύ εύπεπτη, και μπορείτε να τη χαρείτε σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές, πάντα με έμφαση στα υλικά που δίνει η κάθε εποχή, από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και από το εξωτερικό. Στο ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού θα βρείτε επιλογές σαν τη «Mafiosa» με πεκορίνο, κρέμα αντσούγιας, ροζ πιπέρι και φασκόμηλο, την πολύ ιδιαίτερη «Negroni» με γκοργκοντζόλα, σπεκ, πράσινο μήλο, μέλι, μαυροσούσαμο και φινόκιο μαριναρισμένο σε χυμό πορτοκάλι, καθώς και την signature πια «Βurratina» με φρέσκια burrata, χειροποίητο pesto, κουκουνάρι, ντοματίνια κονφί και φρέσκα.
Η δράση στα τραπέζια που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι και συνεχίζεται ως το βράδυ, παρέα ακόμα με πολύ ενδιαφέρουσες σαλάτες, πρωτότυπα σάντουιτς με ψωμί που φτιάχνουν οι ίδιοι, αλλά και aperitivi, κοκτέιλ και κρασιά από μικρούς παραγωγούς της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας.