Μια «Κεντρίνα» τσίμπησε το Χαλάνδρι

Το ατμοσφαιρικό pizza bistro εμπνέεται από τις μέλισσες του Ιονίου και παρουσιάζει το αγαπημένο όλων έδεσμα σε μια ποιοτική εκδοχή του.

Μια «Κεντρίνα» τσίμπησε το Χαλάνδρι

«Κεντρίνα» στο Ιόνιο λένε τη μέλισσα, στην Αθήνα ωστόσο, και πιο συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, εννοούμε το ατμοσφαιρικό pizza bistro που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό τη λειτουργία του σε απόσταση αναπνοής από το πηγαινέλα της Λεωφόρου Κηφισίας. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του έχει ασφαλώς το αγαπημένο όλων έδεσμα που εδώ όμως φτιάχνεται αποκλειστικά με προζύμι και ένα σπέσιαλ αλεύρι υψηλής θρεπτικής αξίας που φέρνουν από τη Βόρεια Ιταλία.

Η απουσία μαγιάς σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία κάνουν την πίτσα στην «Κεντρίνα» πολύ εύπεπτη, και μπορείτε να τη χαρείτε σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές, πάντα με έμφαση στα υλικά που δίνει η κάθε εποχή, από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και από το εξωτερικό. Στο ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού θα βρείτε επιλογές σαν τη «Mafiosa» με πεκορίνο, κρέμα αντσούγιας, ροζ πιπέρι και φασκόμηλο, την πολύ ιδιαίτερη «Negroni» με γκοργκοντζόλα, σπεκ, πράσινο μήλο, μέλι, μαυροσούσαμο και φινόκιο μαριναρισμένο σε χυμό πορτοκάλι, καθώς και την signature πια «Βurratina» με φρέσκια burrata, χειροποίητο pesto, κουκουνάρι, ντοματίνια κονφί και φρέσκα.

Η δράση στα τραπέζια που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι και συνεχίζεται ως το βράδυ, παρέα ακόμα με πολύ ενδιαφέρουσες σαλάτες, πρωτότυπα σάντουιτς με ψωμί που φτιάχνουν οι ίδιοι, αλλά και aperitivi, κοκτέιλ και κρασιά από μικρούς παραγωγούς της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.