Τα κρασιά των Χριστουγέννων από την Trinity Wines

Διεθνώς αναγνωρισμένοι παραγωγοί αλλά και πιο μικρά boutique οινοποιεία, τόσο Ελληνικά όσο και ξένα συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο και πλούσιο παλμαρέ, σε συνδυασμό με μία ultra-premium λίστα ποτών.

Τα κρασιά των Χριστουγέννων από την Trinity Wines

Φέτος όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις μαγειρικές δεξιότητες και την εφευρετικότητα που καλλιέργησε ο οικοδεσπότης κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς και ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι μεγάλος. Το μυστικό όμως για την νίκη είναι ένα και αυτό είναι το κρασί!

Και για αρχή ποιος δεν λατρεύει τις φυσαλίδες...ή τα ροζέ κρασιά Προβηγκίας! Η σαμπάνια Taittinger Brut Reserve από την μία και και το Chateau D’ Esclans με το Whispering Angel και το Garrus από την άλλη, είναι οι τέλειοι σύμμαχοι για την υποδοχή των καλεσμένων μας. Ιδανικές επιλογές για την αρχή του γεύματος, συνδυάζονται με τα ορεκτικά, εκλεκτά finger food ή μια ιδιαίτερη σαλάτα και φέρνουν κατευθείαν το εορταστικό κλίμα στο τραπέζι.

Τα κρασιά των Χριστουγέννων από την Trinity Wines - εικόνα 1

Συνεχίζοντας, για τους λάτρεις του Riesling, η Trinity Wines επιλέγει Αλσατία και τον οίκο Trimbach. Γαστρονομικά Rieslings με στυλ, από έναν οίκο που γράφει ιστορία στον Αλσατικό αμπελώνα από το 1626. Από τα «ταπεινά» Reserve μέχρι και το σπάνιο Clos Ste Hune τα κρασιά του οίκου είναι σίγουρα head-turners. Όπως είναι επίσης και οι Βουργουνδίες του οίκου Albert Bichot. Προχωρώντας στο κυρίως πιάτο, επιβραβεύστε τον εαυτό σας και τους καλεσμένους σας με ένα πλούσιο βουτυράτο Puligny-Montrachet σε συνδυασμό με την γαλοπούλα ή αναζητήστε την ευχαρίστηση στα γήινα πολύπλοκα αρώματα ενός Pommard Premmier Cru στην περίπτωση που το τραπέζι σας έχει συνταγές που απαιτούν ερυθρό κρασί. Αφήστε την κουβέντα να πάει στην πρόσφατη ταινία UNCORKED που απόλαυσαν οινόφιλοι και μη σε όλο τον κόσμο και στην οποία ο οίκος Albert Bichot πρωταγωνίστησε.

Τέλος αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους πιο ενημερωμένους οινόφιλους του τραπεζιού, αναζητήστε τα σπάνια κρασιά δια χειρός Lucien Le Moine. Μια συλλογή από 24 διαφορετικά Premiers και Grands Crus της Βουργουνδίας το καθένα μοναδικό και σε πολύ μικρές ποσότητες, αποκαλύπτουν το καλύτερο πρόσωπο της περιοχής. Με την ίδια αφοσίωση ο Lucien Le Moine έχει επεκταθεί και στον Ροδανό, παράγοντας τα επίσης μοναδικά Cotes Du Rhone και Chateauneuf du Pape, για τους λάτρεις του Grenache. Όλα τους φιγουράρουν στις πιο ενημερωμένες wine-lists του κόσμου και συγκινούν τους πιο αυστηρούς ουρανίσκους. Mόλις έφτασαν στο κελάρι της Trinity Wines και θα είστε οι πρώτοι που θα μαρτυρήσετε το οινικό μυστικό...

Εάν επιμένετε Ελληνικά - και δεν σας αδικούμε γι’ αυτό - ξεκινήστε με το δροσιστικό ροζέ Amuse από το Κτήμα Μουσών που θα συνοδεύσει υπέροχα τα ορεκτικά του εορταστικού τραπεζιού και συνεχίστε με τον τραγανό blend Μοσχούδι- Ασύρτικο από τον Γιάννη Παπαργυρίου. Για ένα εντυπωσιακό φινάλε συνοδεύστε το κυρίως πιάτο με το αγαπημένο Ξινόμαυρο όλων, Γη & Ουρανός από τον Απόστολο Θυμιόπουλο. Οι Έλληνες παραγωγοί σας εγγυώνται την επιτυχία!

Τα κρασιά των Χριστουγέννων από την Trinity Wines - εικόνα 2

Taittinger Brut Reserve

Φινετσάτη, εκφραστική, ζωηρή, πολύπλοκη, με όγκο και θαυμαστή ισορροπία.
Συνοδεύει: Εξαιρετικό απεριτίφ. Λευκό κρέας, ορεκτικά με θαλασσινά, οστρακόδερμα, μανιταρόπιτα.
Σερβίρεται: 7-8°C.

Whispering Angel, Chateau D’ Esclans

Εξαιρετικά φινετσάτο αρωματικό μπουκέτο, με δελεαστικά αρώματα μούρων και φράουλας. Ζωηρή οξύτητα, φρεσκάδα και μακρά επίγευση.
Συνοδεύει: Απεριτίφ, πιάτα με σολομό, πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.
Σερβίρεται: 9-12°C.

Amuse, Κτήμα Μουσών

Σομόν χρώμα και έντονη φρουτώδης μύτη που θυμίζει φράουλα, βατόμουρο, βιολέτα και βότανα. Στο στόμα γίνονται αισθητές οι αρωματικές νότες του κόκκινου μήλου και του μαύρου φραγκοστάφυλου. Καλή οξύτητα, μέτριας έντασης και ζουμερή μακρά επίγευση.
Συνοδεύει: Σαλάτες, ορεκτικά, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, ψητό σολομό.
Σερβίρεται: 9-12°C.

Trimbach Riesling Grand Cru Mandelberg

Ελαφρές νότες πράσινου τσαγιού και πληθωρικά αρώματα από εσπεριδοειδή, διαθέτει μια εξαιρετική δομή που υποστηρίζεται από ορυκτότητα ενώ η έντασή του και η καθαρότητα των χαρακτηριστικών του είναι αξιοσημείωτη.
Συνοδεύει: Ποταμίσια ψάρια αλλά και με καραβίδες, δροσερές σαλάτες, καπνιστά ψάρια, αλμυρές τάρτες, sushi και sashimi.

Παπαργυρίου Μοσχούδι-Ασύρτικο, Κτήμα Παπαργυρίου Πελοπόννησος

Το Μοσχούδι είναι το μικρόρραγο Μοσχάτο Ρίου Πατρών. Εδώ συνδυάζεται με το δυναμικό Ασύρτικο και μαζί δίνουν ένα κρασί που ξεχωρίζει για το πλούσιο άρωμά του, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, αλλά και την πολύ ωραία επίγευση.
Συνοδεύει: Φρούτα, σαλάτες, λευκά κρέατα, ψάρι και όστρακα.
Σερβίρεται: 10-12°C.

Albert Bichot 1er Cru Pommard «Clos Des Ursulines» – Monopole

Η μύτη είναι λεπτή, στρογγυλή και γενναιόδωρη, με καλά ενσωματωμένα αρώματα κερασιού και φραγκοστάφυλλου, που με τον χρόνο εξελίσσονται σε νότες καφέ και δέρματος. Στο στόμα γεμάτο και στρογγυλό, με ώριμες βελούδινες τανίνες, πλούσιο σώμα και ταυτοχρόνως κομψό.
Συνοδεύει: Κόκκινο κρέας, κυνήγι, πιάτα με σάλτσα κόκκινου κρασιού, ακόμη και ελαφρώς πικάντικα πιάτα. Συνδυάζεται καλά με κλασικά τυριά.
Σερβίρεται: 18°C

Γη & Ουρανός Απόστολος Θυμιόπουλος Μακεδονία

Βαθύ πορφυρό χρώμα. Εκφραστικό μπουκέτο με αρώματα βατόμουρου, αγριοφράουλας, cassis, αποξηραμένης ντομάτας και νότες κέδρου. Στο στόμα παρουσιάζει άριστη αρμονία, ισορροπία και γοητευτική έκφραση του φρούτου. Βελούδινες τανίνες, τραγανή οξύτητα, υψηλό αλκοόλ πλήρως ενσωματωμένο που δίνει μια αίσθηση πλούτου.
Συνοδεύει: Κατσικάκι σούβλας, ψητά κρέατα κι εντόσθια, λιπαρά πλούσια τυριά όπως λαδοτύρι, μανούρα, παλαιωμένη γραβιέρα.
Σερβίρεται: 18°C.

Omnia Chateauneuf-Du-Pape, (Lucien Le Moine) Rotem & Mounir Saouma

Ένα φίνο κρασί με κρεμώδη υφή και μαλακές τανίνες και αρώματα από μαύρα σμέουρα, αποξηραμένα άνθη, θυμίαμα και ασιατικό μπαχαρικό. Μεσαίο έως γεμάτο σώμα, φρέσκο και ζωντανό, πλούσιο κρασί.
Συνοδεύει: Ιδανικό για την Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με γέμιση κιμά και αποξηραμένων φρούτων του δάσους.
Σερβίρεται: 18°C

Βρείτε τα παραπάνω κρασιά σε ενημερωμένες κάβες και e-shops.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".