Τα βραβεία Mad About Arts by Campari γιόρτασαν για άλλη μια χρονιά την δημιουργία

Ο σημαντικός, «unexpected» θεσμός απένειμε τα βραβεία του ξεχωρίζοντας ηγετικές προσωπικότητες της χρονιάς, όπως ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η Μαρία Κίτσου.

Τα βραβεία Mad About Arts by Campari γιόρτασαν για άλλη μια χρονιά την δημιουργία

Ανατρεπτικά και πρωτοπόρα, τα βραβεία Mad About Arts by Campari γιόρτασαν ξανά το πάθος για την τέχνη και τη δημιουργία, ξεχωρίζοντας για άλλη δεύτερη συνεχή χρονιά τις ηγετικές προσωπικότητες της δημιουργίας, με όλες τις εκφάνσεις της, σε μια εποχή που η τέχνη χρειάζεται κάθε μορφή στήριξης περισσότερο από ποτέ.

Ένας… «unexpected» θεσμός, που στόχο έχει να στρέψει τον προβολέα σε ανθρώπους γεμάτους πάθος για τη δουλειά τους, τα βραβεία του Campari έστρωσαν και φέτος τα κόκκινα χαλιά τους – αν και ψηφιακά αυτή τη φορά – για να αγκαλιάσουν και πάλι την πρωτοπορία και τη δημιουργικότητα σε κάθε της μορφή. Έτσι, τα «Unexpected Creativity Awards» εντόπισαν, ξεχώρισαν κι επιβράβευσαν νέα ή καταξιωμένα πρόσωπα, που με την αγάπη τους για την δημιουργία έκλεψαν τις καρδιές και κέρδισαν τον θαυμασμό μας τη χρονιά που πέρασε.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος μια ειδικά επιλεγμένη κριτική ξεχωριστών προσωπικοτήτων εξέτασε έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων σε μια σειρά από κατηγορίες, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στο κοινό, για να αναδείξει τους νικητές μέσα από online ψηφοφορία στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του MadAboutArts.gr – εκεί, οι fans του Campari επέλεξαν τους καλύτερους από μια σειρά εκφάνσεων του σύγχρονου πολιτισμού, με τις κατηγορίες να περιλαμβάνουν τη μουσική, τη συγγραφή, τη μόδα, το θέατρο και το σινεμά, ενώ το αγαπημένο ποτό έφερε φέτος σε πρώτο πλάνο και τον σινεφίλ χαρακτήρα του, εγκαινιάζοντας το βραβείο Campari Film Award, που απονεμήθηκε στην ταινία «Ευτυχία».

Φυσικά, από τις σύγχρονες εκφάνσεις της δημιουργίας δεν θα μπορούσε να λείπει μια από τις πιο δημιουργικές σκηνές της Ελλάδας: η γαστρονομία. Εκεί, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης αναδείχθηκε κορυφαία προσωπικότητα της χρονιάς, με το εστιατόριό του, το «CTC», να αποτελεί σημείο αναφοράς της γαστρονομικής σκηνής της χώρας. Λογικό για έναν σεφ που, όπως δήλωσε ο ίδιος στα «Unexpected Creativity Awards» του Campari, θεωρεί την κουζίνα ως φυσικό του περιβάλλον, μέσα στο οποίο συγκεντρώνει τις δυνάμεις του «στη δημιουργία και την εξέλιξη των γεύσεων και των υλικών που διαχειρίζεται».

«Το φαγητό για μένα είναι η πένα μου, είναι τρόπος μέσα από τον οποίο εκφράζω τα συναισθήματά μου και αφηγούμαι τις ιστορίες μου» σημείωσε ο σεφ, γνωστός για τις βιωματικές εμπειρίες που χαρίζει με τα πιάτα του στο «CTC». Βραβευμένος άλλωστε πολλές φορές και από την επιτροπή των Χρυσών Σκούφων, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ένας σεφ που ξέρει ότι, για την μαγειρική, τα βιώματα είναι το ακροκέραμο της δημιουργίας: «από μικρός κυνηγούσα τη γνώση και τις εμπειρίες», σημείωσε, εξηγώντας το πάθος του να δουλέψει σε πολλά και διαφορετικά καλά εστιατόρια. «Ήθελα να δουλέψω και να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μπορούσα», συμπλήρωσε, ανατρέχοντας στη μέρα που έφυγε για να ζήσει και να δουλέψει στη Γαλλία («ήταν η πρώτη στιγμή που έπεσα στα βαθιά», παραδέχτηκε), αλλά και σ’ εκείνη που επέστρεψε, για να ανοίξει το δικό του εστιατόριο στην Ελλάδα: «Αυτό ήταν το δικό μου όνειρο: να δημιουργήσω έναν χώρο όπου θα μπορώ να εκφράζω τις γαστρονομικές μου ανησυχίες, χωρίς να με περιορίζει κάποιος».

Τώρα, έχοντας κατακτήσει την κορυφή της γαστρονομικής έκφρασης της χώρας, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, δίνει την πιο σημαντική συνταγή που έχει μάθει στην καριέρα του – αυτήν της επιτυχίας: «Αποτελείται από 2 κουταλιές της σούπας σκληρή δουλειά, 12 γραμμάρια αγάπη, 1 πρέζα επιμονή και 4 σταγόνες υπομονή», αποκαλύπτει και, σίγουρα, το αποτέλεσμα τον έχει ανταμείψει.

Το βραβείο της κατηγορίας Music απονεμήθηκε στον ταλαντούχο ράπερ Bloody Hawk, που κατάφερε να επανασυστήσει στο κοινό την εγχώρια hip-hop σκηνή.

Τα βραβεία Mad About Arts by Campari γιόρτασαν για άλλη μια χρονιά την δημιουργία - εικόνα 1

Το βραβείο της κατηγορίας Music απονεμήθηκε στον ταλαντούχο ράπερ Bloody Hawk, που κατάφερε να επανασυστήσει στο κοινό την εγχώρια hip-hop σκηνή.
Το βραβείο Writing κέρδισε ο καταξιωμένος εκπαιδευτικός και μεταφραστής, Γιάννης Λιγνάδης, που κατάφερε να δώσει στο μάθημα της ιστορίας μια νέα διάσταση.
Το βραβείο της κατηγορίας Dance απονεμήθηκε στον διεθνούς φήμης χορευτή Μιχάλη Θεοφάνους, με σπουδαία καριέρα εντός και εκτός συνόρων.
To βραβείο στην κατηγορία Fine Arts κέρδισε ο πολύπλευρος εικαστικός Σπύρος Αγγελόπουλος, που με το έργο του αναδεικνύει την ποπ κουλτούρα της λαϊκής τέχνης.
Το βραβείο στην κατηγορία Cinema κέρδισε, ο σκηνοθέτης, βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, Βασίλης Κεκάτος.
Το βραβείο της κατηγορίας Gastronomy απονεμήθηκε στον ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, που ταξιδεύει τους καλεσμένους του CTC με τις εμπνευσμένες γευστικές δημιουργίες του.
Στην κατηγορία Mixology βραβεύτηκε ο ταλαντούχος mixologist & bar owner Αχιλλέας Πλακίδας, που μέσα από το «Gorilla Bar», δίνει στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια νέα διάσταση στο fine drinking.
Το βραβείο Fashion & Design κατέκτησε το ανατρεπτικό σχεδιαστικό δίδυμο Deux Hommes, που με τη fashion-forward προσέγγιση τους στην υψηλή ραπτική, κατέκτησαν το ελληνικό κοινό.
Το βραβείο Theatre απονεμήθηκε στον ηθοποιό Γιώργο Χρυσοστόμου, που με την παράσταση «Mute» κέρδισε θεατές και κριτικούς.
Το Special Award απονεμήθηκε στην πιο iconic ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου, με την επί 3 χρόνια sold out παράσταση «Master Class».
Το Campari Film Award βράβευσε την ταινία «Ευτυχία», που «έσπασε» τα ελληνικά ταμεία τη χρονιά που μας πέρασε.
Η νικήτρια που επέλεξε το κοινό ως «Unexpected Artist of the Year», ήταν η ηθοποιός Μαρία Κίτσου, για το δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο της στο σινεμά στην ταινία της Ρηνιώς Δραγασάκη «Cosmic Candy». Η ταλαντούχος ηθοποιός Μαρία Κίτσου που ξεκίνησε την πορεία της ως θεατρική ηθοποιός, είδε την δημοτικότητά της να εκτοξεύεται στο ευρύ κοινό, μετά τις συγκλονιστικές ερμηνείες που χάρισε στις τηλεοπτικές «Άγριες Μέλισσες».

Το δύσκολο έργο της επιλογής των νικητών ανέλαβε η Κριτική Επιτροπή των Mad About Arts by Campari, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, χορογράφος και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος, ενώ το σχήμα των υπόλοιπων μελών απαρτιζόταν από σημαντικούς εκπροσώπους του χώρου των τεχνών και όχι μόνο, όπως τον συνθέτη και τραγουδοποιό Κωστή Μαραβέγια, τον Βασίλη Βελισκιώτη - Spirits, Snacks & Coffee Unit Manager, για Ελλάδα και Κύπρο, Coca-Cola Τρία Έψιλον, τον Κώστα Βογιατζή- creative director και ιδρυτή του Yatzer.com, την Μαρίνα Βρανοπούλου- ιδιοκτήτρια και επιμελήτρια της γκαλερί «Δύο Χωριά», την Αναστασία Διαμαντοπούλου-θεατρολόγο, σκηνοθέτη και Υπεύθυνη του Γραφείου Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης Εθνικού Θεάτρου, τη Ρεγγίνα Κουρή- Communications Director του MAD, τον συνθέτη Μίνωα Μάτσα, τον chef Χριστόφορο Πέσκια, την δημοσιογράφο Πέπη Ραγκούση, τον Creative Director & Interior Designer Νίκο Υφαντή καθώς και την Καλλιόπη Χαραλάμπους- θεατρολόγο, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.