«Athens Capital Hotel-MGallery»: Μπήκαμε στο ολοκαίνουργιο πεντάστερο ξενοδοχείο

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος επισκέφτηκε το νέο ξενοδοχειακό διαμάντι του Συντάγματος και δηλώνει γοητευμένος μετά την πρώτη περιήγησή του.

«Athens Capital Hotel-MGallery»: Μπήκαμε στο ολοκαίνουργιο πεντάστερο ξενοδοχείο

Ρεμβάζω στην ταράτσα του νεότευκτου «Athens Capital Hotel-MGallery» μ’ ένα άψογο extra Dry Martini στο χέρι και αφήνομαι να χαρώ από άλλη οπτική γωνία τα διάσημα τοπόσημα της πόλης. Μπροστά μου η εντυπωσιακή πισίνα, απέναντι η αδελφή «Μεγάλη Βρεταννία» υπογραμμίζει τέλεια το κάδρο με πρωταγωνιστή τον Παρθενώνα. Δεξιά, η Πανεπιστημίου φωτισμένη και ο Λυκαβηττός θριαμβευτικός. Αριστερά, η πλαϊνή όψη της Βουλής αναδεικνύει την ωραία δυναμική του νεοκλασικού κτιρίου. Πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της Αθήνας το άνοιγμα αυτού του νέου κομψού 5άστερου· δίνει το σήμα για την ανάκαμψη της τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας. Γι’ αυτό ακριβώς πιστεύω ότι τα συμβαίνοντα σ’ αυτό το ξενοδοχείο είναι πολύ σημαντικά.

Κομψή γαστρονομία

«Athens Capital Hotel-MGallery»: Μπήκαμε στο ολοκαίνουργιο πεντάστερο ξενοδοχείο - εικόνα 1

Βλέπω απέναντί μου μια μεγάλη παρέα νέων να χαίρεται το φαγητό της. Το άκρως χαλαρωτικό lounge είναι θεάρεστο σ’ αυτή την ταράτσα. Σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει και το instagram point του «Athens Capital», στο πιο ψηλό μπαλκόνι του με ακόμη πιο φανταστική θέα, ό,τι πρέπει για ρομαντικά δείπνα. Ωστόσο πιστεύω ότι πρέπει να επεκταθούν άμεσα τα τραπέζια του εστιατορίου –στο ντεκ της πισίνας ας πούμε– για να δοθεί στους Αθηναίους η ευκαιρία να απολαύσουν μετ’ Ακροπόλεως την πολύ, μα πολύ καλή κουζίνα του σεφ του ξενοδοχείου Δημήτρη Μπούτσαλη.

Σερβίρεται βεβαίως και στο –όμορφο σαν κομψό μπιστρό– εστιατόριο «MFlavours» έναν όροφο πιο κάτω, που βλέπει στη Βουλή και στο «Mappemonde», έργο ζωής του γλύπτη Γεώργιου Λάππα που διατρέχει τους δέκα ορόφους στο αίθριο, αλλά είναι προφανές ότι το φαγητό στην ταράτσα είναι άλλο πράγμα. Και ο Μπούτσαλης δεν είναι τυχαίος σεφ· βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο στο «GB Roof», δείχνει το ταλέντο του ακόμη και σ’ ένα μενού με τους περιορισμούς του κορονοϊού. Το τριαντάφυλλο από λαβράκι καρπάτσιο είναι μεστό και χαριτωμένο, με δροσιστικό αφρό γκρέιπφρουτ να το συνοδεύει· έρχεται σαν amuse bouche μαζί μ’ έναν αλλιώτικο μουσακά σε μορφή μιλφέιγ με ωραία διάφανα τσιπς πατάτας που έχουν ανάμεσά τους μελιτζανοσαλάτα και μοσχαρίσιο ταρτάρ και από πάνω κρέμα, δίνοντας εύστοχα το μέτρο της ραφιναρισμένης οικειότητας της κουζίνας.

«Athens Capital Hotel-MGallery»: Μπήκαμε στο ολοκαίνουργιο πεντάστερο ξενοδοχείο - εικόνα 2

Κάτι ανάλογο συμβαίνει με το ντιπ φασολάδας που συνοδεύει τα νόστιμα ψωμιά. Ανάμεσα σε Ελλάδα και Μεσόγειο βρίσκεται το στίγμα της, με κάποιες εξωτικές πινελιές πού και πού. Να, όπως αυτό το «μωσαϊκό» από καρπάτσιο σολομού και τόνου με κρέμα αβοκάντο-wasabi, μακαντέμια, φύκια wakame και shiso να δίνουν κάψα και θάλασσα, ενώ ένα τσίπουρο Bloody Mary το ντύνει με μεσογειακή ζωηράδα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει στο vitello tonnato, όπου το ντελικάτο μοσχάρι συνδυάζεται έξυπνα με πλούσιο τόνο tataki, κρέμα τόνου, γλυκάνισο και τρούφα. Το χειροποίητο tortelli παρουσιάζει μια ανανεωτική μετάφραση της carbonara με κρόκο αβγού κονφί, κρέμα παρμεζάνας με πολύ δυνατή umami νοστιμάδα και τσιπς από guanciale, προσούτο και μορταδέλα.

Τα σιγομαγειρεμένα χοιρινά μάγουλα, τώρα, μας δείχνουν τι μπορεί να σημαίνει νόστιμο κρέας με ασυνήθιστο γευστικό βάθος – ωραίο το κοντράστ κρέμας ψητού κουνουπιδιού με τις κορυφές του σε ζωηρό τουρσί. Εκείνο όμως που με ενθουσίασε είναι η μετάφραση παραδοσιακών λαδερών μας σπεσιαλιτέ: Ένας πουρές από πατάτες γιαχνί που μου θυμίζει τη μάνα μου (ύστερα από stage στον Ducasse βέβαια) και μια φανταστική γλυκόπικρη μελιτζάνα με απίθανα καραμελωμένη ντομάτα κλέβουν την παράσταση στο πιάτο με το αρνάκι, το καπνιστό γιαούρτι και το μαύρο σκόρδο.

Ρουφάς την πόλη

«Athens Capital Hotel-MGallery»: Μπήκαμε στο ολοκαίνουργιο πεντάστερο ξενοδοχείο - εικόνα 3

Κατεβαίνοντας προς το «Galerie Café» του ισογείου, βολτάρω στους διαδρόμους και σε κάποια δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου, όπου η ελληνική τέχνη είναι παντού. Μόραλης, Αδαμάκος, Βασιλείου, Τέτσης, Κοκκινίδης, Σπαθάρης, ΝΑΝΟ, Σταύρου, Παπανελόπουλος, Χώνιας, Μπαλούκος, Μπαλαμπανίδης εκφράζουν την μπουτίκ αισθητική των Hotel-MGallery της Accor. Το «Ακροκέραμο» του Βαγγέλη Χουρσόγλου σε προθήκες των διαδρόμων είναι το iconic object του ξενοδοχείου συνδυάζοντας το παραδοσιακό μοτίβο με την αισθητική της street art. Στην ντιζαϊνάτη ελεγκάντσα του λόμπι μια «Ελληνική σημαία» σε ταξιδεύει σε γαλάζια νερά και ουρανούς.

Βγαίνω στα τραπεζάκια του Café γωνία Πανεπιστήμιου και Κριεζώτου και ρουφάω την ψυχή της πόλης χαζεύοντας την εμβληματική «Μεγάλη Βρεταννία», από μια γωνία που μόνο οι παλιότεροι ίσως είχαν την ευκαιρία να χαρούν στο θρυλικό ξενοδοχείο «King’s Palace» τη δεκαετία του 1960. Εδώ μπορείς να φας πολύ καλή πίτσα με τραγανή φίνα ζύμη 24ωρης ωρίμανσης (μου άρεσε αυτή με αβοκάντο-αγκινάρες και σάλτσα από ντομάτες San Marzano) κι ένα πλούσιο μπέργκερ σε απαλό μπριός. Αυτό το πόστο μπορεί να εξελιχθεί σε επίκεντρο όπου μπορείς να τσιμπήσεις νοστιμιές και να απολαύσεις τα γλυκά του διακεκριμένου Γάλλου patissier Arnaud Larher που συνεργάζεται ήδη με τη «Μεγάλη Βρεταννία» και το «King George». Μου άρεσαν πολύ το ντελικάτο μακαρόν μαστίχα με μαρμελάδα εσπεριδοειδών, το άγλυκο εκλέρ φιστικιού Αιγίνης και η δυναμική σοκολατένια τάρτα Bali. Θέλω να έρχομαι συχνά εδώ και το ίδιο πιστεύω θα κάνουν πολλοί Αθηναίοι.

Περισσότερες πληροφορίες

MFlavours

Ξεν. «Athens Capital Hotel-MGallery», Ελ. Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
27/09/2022

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.