«Agavita Cantina Mexicana»: Η tex mex πινελιά της Νέας Φιλαδέλφειας

Γκουακαμόλε, τάκος, μπουρίτος και άλλα μεξικάνικα classics έχουν την τιμητική τους στο διαχρονικό στέκι της Νέας Φιλαδέλφειας, που εδώ και λίγο καιρό μας υποδέχεται σε νέα, πολύχρωμη στέγη.

«Agavita Cantina Mexicana»: Η tex mex πινελιά της Νέας Φιλαδέλφειας

Γράφει εδώ και χρόνια τη δική της spicy ιστορία στη Νέα Φιλαδέλφεια η όμορφη «Agavita Cantina Mexicana», η οποία μεταφέρθηκε πρόσφατα σε σούπερ κεντρικό πόστο επί της λεωφόρου Δεκελείας.

Το νέο μαγαζί είναι ιδιαιτέρως άνετο (παλιό μπιλιαρδάδικο γαρ) και φροντισμένο μέχρι την παραμικρή του λεπτομέρεια από τους ιδιοκτήτες και δραστήριους επιχειρηματίες της περιοχής Γιάννη και Μιχάλη Ντικιάδη καθώς και την καλλιτέχνιδα σύζυγο του πρώτου. Η σάλα έχει στη μία της μεριά μια εντυπωσιακή μπάρα πολλών μέτρων και από την άλλη, έναν ολόκληρο τοίχο φιλοτεχνημένο με πορτρέτα της Φρίντα Κάλο, μέσα σε ζωηρά μεξικάνικα μοτίβα που γεμίζουν το χώρο με χρώμα. Επιπλέον προσόν, τα πολλά τραπέζια που απλώνονται με τις απαραίτητες αποστάσεις στο φαρδύ πεζοδρόμιο και τα οποία πετύχαμε γεμάτα, ακόμα και το βράδυ Δευτέρας που επισκεφτήκαμε το μαγαζί.

Κόσμος όλων των ηλικιών, άλλοι τσιμπολογώντας παρέα με το κοκτέιλ τους, άλλοι τρώγοντας κανονικά, μιας και το μαγαζί αγκαλιάζει κάθε διάθεση ισότιμα. Με αυτήν τη λογική είναι άλλωστε στημένος και ο κατάλογος, που φέρνει μια γύρα όλα τα tex mex classics και σου επιτρέπει να πλοηγηθείς με όση κάψα επιθυμείς και αντέχεις, καθώς κάθε πιάτο αναγράφεται μαζί με τις πιπερίτσες του, για να μπορείς να διαλέξεις με ασφάλεια. Εμείς κάναμε την αρχή με το γκουακαμόλε, που φτιάχνεται στην κουζίνα και έρχεται φρέσκο και δροσιστικό με ωραία αίσθηση του αβοκάντο. Πλάι του βάλαμε χρυσαφένια onion rings, που κάθονται πάνω σε ορεκτική πράσινη σαλατίτσα καρυκευμένη με έξτρα spicy πιπερίτσες τσίλι. Τα τάκος έχουν ωραία τραγανή ζύμη και προτείνονται σε πολλούς συνδυασμούς, από κλασικούς μέχρι λιγότερο αναμενόμενους, όπως για παράδειγμα εκείνα τα πολύ νόστιμα «γαλανόλευκα» με φέτα, ντομάτα, ελιές και κρεμμύδι.

«Agavita Cantina Mexicana»: Η tex mex πινελιά της Νέας Φιλαδέλφειας - εικόνα 1

Στα κύρια, οι αγαπημένες μεξικάνικες ζύμες έχουν την τιμητική τους, και είναι χειροποίητες και καλοφτιαγμένες, κρίνοντας από τα chimichangas με την crispy κρούστα και την ωραία γέμιση από κοτόπουλο, κόκκινα φασόλια και πιπεριές jalapenos, που δεν φοβάται τις εντάσεις. Θα βρείτε ακόμα burgers και κρεατικά στη σχάρα με tex mex χρώμα, καθώς και κάποια μαγειρευτά πιάτα, όπως τα χοιρινά φιλετάκια cochinita pibil που μαρινάρονται σε ήπια μεξικάνικη μαρινάδα και σερβίρονται σε πήλινο σκεύος με ρύζι. Μαζί τους αξίζει να ανακαλύψετε τα κοκτέιλ που προτείνει η μπάρα, όπως η γλυκιά και πικάντικη Caliente Paloma με μεσκάλ, σιρόπι αγαύης και καυτερή πιπεριά, ενώ το γλυκό φινάλε φέρνουν πολύ καλά churros πασπαλισμένα με χοντρή ζάχαρη, που βουτάς σε καραμέλα dulce de leche και ρευστή σοκολάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Agavita

Λεωφ. Δεκελείας 86, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.