«Λεύκες»: One of a (summer) kind!

Πολύ δύσκολα θα βρείτε μαγαζί σε ολόκληρη την Αθήνα που να μοιάζει με τις «Λεύκες».

«Λεύκες»: One of a (summer) kind!

Πολύ δύσκολα θα βρείτε μαγαζί σε ολόκληρη την Αθήνα που να μοιάζει με τις «Λεύκες». Η παλιά μονοκατοικία του Γαλατσίου με τον υπέροχο κήπο-υπερπαραγωγή είναι εδώ και πολλά χρόνια το πεδίο έκφρασης του σεφ και ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα, ο οποίος δεν σταματά ποτέ να πειραματίζεται και να μας εκπλήσσει με σπεσιαλιτέ που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

«Λεύκες»: One of a (summer) kind! - εικόνα 1

Και φέτος το καλοκαίρι στα τραπέζια τους, που στρώνονται με πολύ προσεγμένη art de la table κάτω από τις θεόρατες μουριές και τις λεύκες, θα απολαύσετε πιάτα πολύ ιδιαίτερα, τα οποία αναδεικνύουν τα εποχικά υλικά και δημιουργούν ένα πολύ ξεχωριστό γευστικό ιδίωμα: γίγαντες πλακί στο φούρνο με πίκλα wasabi και δύο ειδών πικάντικες μαγιονέζες, σοφρίτο με μαύρο ρύζι Σικελίας, ριζότο με άνθη λεμονιού πάνω σε λαβράκι με κρούστα μυρωδικών, καλαμπόκι αρωματισμένο με βούτυρο βανίλιας συνοδεία λουκάνικου από αγριογούρουνο αλλά κι ένα ανατρεπτικό σνίτσελ προβατίνας με δροσερή σαλάτα αγγουριού που σίγουρα θα εγγρα­φεί στη γευστική παρακαταθήκη του εστιατορίου. Στην ίδια λογική είναι και τα επιδόρπια, με το τηγανητό γαλακτομπούρεκο να είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει φανατικό κοινό, ενώ τα signature cocktails που επιμελείται πλέον ο βραβευμένος mixologist Άρης Χατζηαντωνίου θα σας κρατήσουν στην ολόδροση αγκαλιά του εστιατορίου μέχρις αργά.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.