Η μαγεία του pairing αποκαλύπτεται στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αξιοποιώντας το χρόνο της απομόνωσης για αναδιοργάνωση, το «Baratin Drink & Dine Home Bar» μπαίνει ορεξάτο στην καλοκαιρινή σεζόν, με ανανεωμένο χώρο, ένα καινούργιο μενού και pairing φιλοσοφία.

Η μαγεία του pairing αποκαλύπτεται στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αξιοποιώντας το χρόνο της απομόνωσης για αναδιοργάνωση, το γοητευτικό νεοϋορκέζικο all day στέκι πάνω στην περαντζάδα της Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια μπαίνει ορεξάτο στην καλοκαιρινή σεζόν, με ανανεωμένο χώρο, ένα καινούργιο μενού, pairing φιλοσοφία και πολλές επιλογές που μας παρασύρουν σε ψαγμένα γευστικά μονοπάτια. Το κρασί αναλαμβάνει θέση πρωταγωνιστή με 150 ετικέτες από boutique οινοποιεία όλης της χώρας αλλά κι επιλεγμένες γηγενείς ποικιλίες του εξωτερικού (από Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία μέχρι Χιλή και Αυστραλία), με εξαιρετικά σπάνια δείγματα ανάμεσά τους. Στην κάβα του Baratin θα βρείτε επιλογές από κρασιά ήπιας, φυσικής οινοποίησης – που είναι η σύγχρονη παγκόσμια alternative τάση. Μάλιστα, εξήντα από τις ετικέτες προσφέρονται και σε ποτήρι, για να πειραματιστείτε ελεύθερα περνώντας από ποικιλία σε ποικιλία – πάντα με το κατάλληλο συνοδευτικό, ώστε να γευτείτε κάθε οινική απόχρωση.

Η μαγεία του pairing αποκαλύπτεται στη Νέα Φιλαδέλφεια - εικόνα 1

Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι είναι η Φανή Κολάκη και ο Δημήτρης Γρουμπός, οι δύο έμπειροι σομελιέ του Baratin Drink & Dine Home Bar, που κατέχουν όλα τα «κλειδιά» για να απογειώσετε τις αρμονίες. Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου, που συνδυάζονται άψογα με ένα blend Βραδιανού-Syrah, τραγανές παναρισμένες γαρίδες σε πάνκο παρέα με ροζέ Merlot βιολογικής καλλιέργειας καθώς και πένες αλά κρεμ με μανιτάρια πορτομπέλο, που εξισορροπούν την κρεμώδη υφή τους όταν συνοδεύονται από την ξεχωριστή ημιαφρώδη ποικιλία Ντεμπίνα είναι μερικές από τις προτάσεις τους. Η λίστα του bar food συνεχίζεται με μπρουσκέτες, σαλάτες ή πλατό εκλεκτών τυριών και αλλαντικών αλλά, New York Sandwich, ζουμερά μπέργκερ και επιλογές για Vegeterian και Vegan. Την πιο δροσερή απάντηση του καλοκαιριού δίνουν, φυσικά, η signature cocktail list του Baratin, από την οποία προτείνουμε το γλυκόξινο και θεαματικό Berry White με Tanqueray και σμέουρα, όπως και τα πικάντικα Kinky Mango και Señorita Picante.

Περισσότερες πληροφορίες

Baratin

Λεωφ. Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.