«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται!

Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι», σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά πόστα στη Βούλα, στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, νιώθουμε σαν να έχουμε τη θάλασσα στα πόδια μας.

«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται!

Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι», σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά πόστα στη Βούλα, στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, νιώθουμε σαν να έχουμε τη θάλασσα στα πόδια μας. Αυτήν η αίσθηση καλοκαιρινής ανεμελιάς, που μας δημιουργεί το όμορφο μπαλκόνι του εστιατορίου με τις αναπαυτικές καρέκλες και τα άνετα τραπέζια, τα οποία σημειωτέον στρώνονται μπροστά μας, ενισχύεται ασφαλώς από τις πολύ ξεχωριστές θαλασσινές γεύσεις που δημιουργούν ο σεφ και συνιοδιοκτήτης Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής μαζί με τον για χρόνια στενό του συνεργάτη Μιλτιάδη Γιάννου και τον ταλαντούχο Παναγιώτη Λιατόπουλο. Παραμένοντας πολυσυλλεκτικό, το ολοκαίνουργιο καλοκαιρινό μενού μοσχοβολά ιώδιο και μας προκαλεί να ανακαλύψουμε θαυμάσιες νέες σπεσιαλιτέ: τηγανητή ντομάτα με βασιλικό, γαρίδα και πέστο από πιπεριά Φλωρίνης, σαλάτα με φρέσκια αλμύρα, αφράτη burrata και γαύρο μαρινάτο, baby καλαμάρι με μαύρη μαγιονέζα, εκλεκτό sushi αλλά και φιλέτο ψαριού με άγρια χόρτα ή λινγκουίνι με ντοματίνια κονφί και γαρίδες.

«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται! - εικόνα 1

Δύσκολη η επιλογή όπως καταλαβαίνετε, γι’ αυτό και μπορούμε να συμβουλευτούμε την κουζίνα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει ανάλογα με την ψαριά της ημέρας και να κάνει προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μας. Ούτως ή άλλως, το ψυγείο του μαγαζιού γεμίζει καθημερινά με ολόφρεσκα ψάρια από την Εύβοια και τη Μάνη που προτείνονται στη σχάρα, στο τηγάνι και, τα μεγαλύτερα από αυτά, ψημένα σε κρούστα αλατιού ή μαγειρεμένα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Στο κλείσιμο, η λεμονόπιτα –καινούργια προσθήκη στο μενού– με ιταλική μαρέγκα και φρέσκα μύρτιλα προσφέρει την ιδανική νότα γλυκιάς φρεσκάδας που χρειαζόμαστε μετά την ψαροφαγία. Εναλλακτικά μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε εκμέκ κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι ή ένα πολύ αρωματικό σεμιφρέντο σοκολάτας με σάλτσα εσπρέσο και φρούτα του δάσους.

Περισσότερες πληροφορίες

Ακροβόλι

Ποσειδώνος 14, Βούλα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.