«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται!

Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι», σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά πόστα στη Βούλα, στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, νιώθουμε σαν να έχουμε τη θάλασσα στα πόδια μας.

«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται!

Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι», σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά πόστα στη Βούλα, στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, νιώθουμε σαν να έχουμε τη θάλασσα στα πόδια μας. Αυτήν η αίσθηση καλοκαιρινής ανεμελιάς, που μας δημιουργεί το όμορφο μπαλκόνι του εστιατορίου με τις αναπαυτικές καρέκλες και τα άνετα τραπέζια, τα οποία σημειωτέον στρώνονται μπροστά μας, ενισχύεται ασφαλώς από τις πολύ ξεχωριστές θαλασσινές γεύσεις που δημιουργούν ο σεφ και συνιοδιοκτήτης Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής μαζί με τον για χρόνια στενό του συνεργάτη Μιλτιάδη Γιάννου και τον ταλαντούχο Παναγιώτη Λιατόπουλο. Παραμένοντας πολυσυλλεκτικό, το ολοκαίνουργιο καλοκαιρινό μενού μοσχοβολά ιώδιο και μας προκαλεί να ανακαλύψουμε θαυμάσιες νέες σπεσιαλιτέ: τηγανητή ντομάτα με βασιλικό, γαρίδα και πέστο από πιπεριά Φλωρίνης, σαλάτα με φρέσκια αλμύρα, αφράτη burrata και γαύρο μαρινάτο, baby καλαμάρι με μαύρη μαγιονέζα, εκλεκτό sushi αλλά και φιλέτο ψαριού με άγρια χόρτα ή λινγκουίνι με ντοματίνια κονφί και γαρίδες.

«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται! - εικόνα 1

Δύσκολη η επιλογή όπως καταλαβαίνετε, γι’ αυτό και μπορούμε να συμβουλευτούμε την κουζίνα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει ανάλογα με την ψαριά της ημέρας και να κάνει προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μας. Ούτως ή άλλως, το ψυγείο του μαγαζιού γεμίζει καθημερινά με ολόφρεσκα ψάρια από την Εύβοια και τη Μάνη που προτείνονται στη σχάρα, στο τηγάνι και, τα μεγαλύτερα από αυτά, ψημένα σε κρούστα αλατιού ή μαγειρεμένα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Στο κλείσιμο, η λεμονόπιτα –καινούργια προσθήκη στο μενού– με ιταλική μαρέγκα και φρέσκα μύρτιλα προσφέρει την ιδανική νότα γλυκιάς φρεσκάδας που χρειαζόμαστε μετά την ψαροφαγία. Εναλλακτικά μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε εκμέκ κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι ή ένα πολύ αρωματικό σεμιφρέντο σοκολάτας με σάλτσα εσπρέσο και φρούτα του δάσους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.