«Cupola»: Από την Ιταλία στο πιάτο

Είμαστε όντως στο Παγκράτι ή μήπως σε κάποια τρατορία της Μπότας; Αυτό αναρωτηθήκαμε όταν πρωτοβρεθήκαμε εδώ, κι αυτήν ακριβώς την αίσθηση έχουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το «Cupola».

«Cupola»: Από την Ιταλία στο πιάτο

Είμαστε όντως στο Παγκράτι ή μήπως σε κάποια τρατορία της Μπότας; Αυτό αναρωτηθήκαμε όταν πρωτοβρεθήκαμε εδώ, κι αυτήν ακριβώς την αίσθηση έχουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το «Cupola». Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το πολύ στιλάτο ιταλικό εστιατόριο είναι στα καλύτερά του, μια και το σενάριο της απόλαυσης ξεδιπλώνεται al fresco, με παγωμένα κρασιά στο ποτήρι, κομψά στρωμένα τραπέζια στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Ευφορίωνος ή στην ανανεωμένη σάλα με τις ορθάνοιχτες τζαμαρίες και, φυσικά, νέες και υπέροχες σπεσιαλιτέ στον κατάλογο που μας ταξιδεύουν πιρουνιά-πιρουνιά στην αυθεντική cucina italiana.

«Cupola»: Από την Ιταλία στο πιάτο - εικόνα 1

Υπέροχα strozzapreti με πέστο φιστικιού, ένα λιτό αλλά βαθιά νόστιμο ριζότο με μπρόκολο, και ακόμα ένα με μελάνι σουπιάς, baby καλαμάρι και passion fruit είναι κάποια από τα καινούργια πιάτα, που συντονίζονται στο ρυθμό της εποχής και μας προσκαλούν να τα δοκιμάσουμε, παρέα ασφαλώς με τις μοναδικές λευκές και κόκκινες πίτσες του «Cupola», που ψήνονται σε ειδικό φούρνο με την αυθεντική ναπολιτάνικη ζύμη και είναι ένα κεφάλαιο από μόνες τους. Στα πιάτα ημέρας μάς περιμένει πάντα κάποιο καλό κρέας ή φρέσκο ψάρι, όπως ας πούμε τόνος ταρτάρ ή ψητός στη σχάρα με πουρέ από παστινάκι, ενώ το γλυκό φινάλε έρχεται με φανταστικό τιραμισού και ονειρεμένο μιλφέιγ με φράουλες και φρούτα του δάσους. Όλα αυτά τα ωραία και υπέροχα θα τα ταιριάξουμε με καλοδιαλεγμένα κρασιά από τον αμπελώνα της γείτονος, αλλά και με νέα δροσερά κοκτέιλ, ασφαλώς με ιταλικό χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.