«Ρόδακας»: Όνειρο αστικής νυκτός σε μια αυλή του Μετς

Είναι από τις πολύ πρόσφατες αφίξεις που ξεχώρισαν ο «Ρόδακας», τον οποίο δημιούργησε ο Νίκος Κουτουζής στη γειτονιά του Μετς.

«Ρόδακας»: Όνειρο αστικής νυκτός σε μια αυλή του Μετς

Είναι από τις πολύ πρόσφατες αφίξεις που ξεχώρισαν ο «Ρόδακας», τον οποίο δημιούργησε ο Νίκος Κουτουζής στη γειτονιά του Μετς. Πυρήνας του ένα πολύ ατμοσφαιρικό οίκημα της περιοχής, που αναπαλαιώθηκε υπέροχα για να αναδειχτούν τα αστικά χαρακτηριστικά του, σε απόλυτη σύμπνοια με ένα μενού που ξυπνά αναμνήσεις από την κλασική αθηναϊκή κουζίνα και φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Στανίτσα. Αυτήν την εποχή, βέβαια, η δράση έχει μεταφερθεί έξω, στην κατάφυτη και πολύ όμορφη αυλή, δίνοντας αφορμή στην κουζίνα να παρουσιάσει νέες γεύσεις, καλοκαιρινές, ελαφριές και προσεγμένες, όπως το χταπόδι με μπρουσκέτα μελιτζανοσαλάτας, το πολύ ιδιαίτερο χούμους με γεύση σπανάκι και η δροσερή οσπριοσαλάτα με τυρί ανεβατό, που ανοίγουν τέλεια την όρεξη.

«Ρόδακας»: Όνειρο αστικής νυκτός σε μια αυλή του Μετς - εικόνα 1

Η συνέχεια φέρνει καλοκαιρινό κοντοσούβλι, με τρυφερά κομμάτια κρέατος περασμένα σε βέργα, υπέροχο λαβράκι γεμιστό με βλίτα, ζουμερή πανσέτα άγριου χοίρου με σάλτσα πορτοκαλιού αλλά και signature αστικές σπεσιαλιτέ με βαθιά νοστιμιά, όπως ο μουσακάς και τα γεμιστά. Γεύση απ’ τα παλιά έχει και ο γλυκός επίλογος, που γράφεται με προφιτερόλ, τιραμισού κι ένα θαυμάσιο καϊμάκι με γεύση λουκούμι που παίρνουν από το ονομαστό γειτονικό λουκουμοποιείο του Βομβύλα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρόδακας

Κέλσου 10, Μετς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.