«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο

Οι καταπράσινες ζαρντινιέρες της αυλής οριοθετούν το casual σκηνικό, η σκιά και η δροσιά αγκαλιάζουν τα αεράτα τραπεζάκια και η σπιρτόζικη κουζίνα ξεδιπλώνει τα ξόρκια της, με την «Πιπεριά» να συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σταθερής παρουσίας στο χάρτη της χαλαρής καλοφαγίας της πόλης.

«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο

Οι καταπράσινες ζαρντινιέρες της αυλής οριοθετούν το casual σκηνικό, η σκιά και η δροσιά αγκαλιάζουν τα αεράτα τραπεζάκια και η σπιρτόζικη κουζίνα ξεδιπλώνει τα ξόρκια της, με την «Πιπεριά» να συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σταθερής παρουσίας στο χάρτη της χαλαρής καλοφαγίας της πόλης.

Και το γιορτάζει ανοίγοντας τους κοσμοπολίτικους ορίζοντές της ακόμη περισσότερο, τόσο που δίπλα στους χαλαρούς ψαρομεζέδες, τα όστρακα, τα θαλασσινά και τα φρεσκότατα μικρόψαρα, χάρη στα οποία έγινε σημείο γευστικής αναφοράς, φέτος προσθέτει και μια γκάμα αμιγώς κρεατοφαγική, με πιάτα μερακλίδικα, ανάλαφρα και άκρως μεσογειακά. Τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και μους φέτας, η τηγανιά κοτόπουλου με κρέμα σαφράν, λεμόνι και άνιθο ή η tagliata μοσχαρίσιο συκώτι στη σχάρα με βούτυρο αρωματισμένο με μανιτάρια πορτσίνι, υπογραμμίζουν τη φρέσκια μαγειρική ματιά.

«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο - εικόνα 1

Ο έθνικ χαρακτήρας της κουζίνας, που είχε μετατρέψει εκείνα τα φοβερά αχνιστά μύδια της με soy sauce, ginger και sweet chilli σε hit διαρκείας, εμπλουτίζεται και στη νέα κατεύθυνση του μενού με πιάτα όπως το κοτόπουλο με κάρι, ανανά και γάλα καρύδας ή τα fajitas με χοιρινό φιλέτο, guacamole και sour cream. Φυσικά, η παρουσία της θάλασσας παραμένει στο προσκήνιο με προτάσεις όπως το ταρτάρ τόνου με μοσχολέμονο και αβοκάντο, ενώ πιάτα όπως το φιλέτο σολομού στη σχάρα με σάλτσα teriyaki και ρύζι basmati ή το γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο απλώνουν λαχταριστές μεσογειακές μυρωδιές σε αυτήν τη σαγηνευτική αυλή του Ψυχικού.

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/09/2022

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.