«Ψάρι Ψάρι»: Πιο Κυκλάδες δεν γίνεται!

Οι νησιωτικές αποδράσεις ξεκινούν από την Αθήνα, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε πιο μακριά από την Αγία Παρασκευή.

«Ψάρι Ψάρι»: Πιο Κυκλάδες δεν γίνεται!

Oι νησιωτικές αποδράσεις ξεκινούν από την Αθήνα, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε πιο μακριά από την Αγία Παρασκευή. Εκεί, στο γαλήνιο κέντρο απόκεντρο της Πλατείας Κοραή, βρίσκεται το αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό του «Ψάρι Ψάρι». Η ψαροταβέρνα του Κώστα Ρωμανάκη έχει ρίξει άγκυρα, καλύπτοντας την ανάγκη της περιοχής για φρέσκους, καλομαγειρεμένους ψαρομεζέδες, με την κατάλληλη συνοδεία μιας ποικιλίας αποσταγμάτων από Χίο, Λέσβο και Θεσσαλία.

«Ψάρι Ψάρι»: Πιο Κυκλάδες δεν γίνεται! - εικόνα 1

Στα ορεκτικά, τα περισσότερα από τα οποία μαγειρεύονται επιτόπου, βρίσκουμε ταλαγάνι στη σχάρα, που σερβίρεται με μαρμελάδα ντομάτας καθώς και τραγανούς λουκουμάδες μπακαλιάρου περιχυμένους με σάλτσα ταρτάρ, ενώ το παριανό σαλατούρι, δηλαδή αχνιστό σαλάχι με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι, ξεχωρίζει ανάμεσα στα της ώρας. Η συνέχεια γράφεται είτε με μια πλούσια γαριδομακαρόναδα, που έρχεται σε ένα μεγάλο πιάτο-αχιβάδα, είτε με μεγάλα, φρέσκα, πελαγίσια ψάρια. Και ακόμη, με ριζότο και ζυμαρικά, όπως το κριθαρότο με χταπόδι και λιαστή ντομάτα ή το ριζότο με τηγανητά μουστάκια καλαμαριού και καπνιστή μελιτζάνα. Στα ατού του χώρου οι αναδιπλούμενες πόρτες, που μεταμορφώνουν όλο το μαγαζί σε μια τεράστια κυκλαδίτικη αυλή, για έξτρα ανάσες δροσιάς και αποσυμπίεσης, απαραίτητες σε κάθε έξοδό μας αυτήν την περίοδο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.