Oι νησιωτικές αποδράσεις ξεκινούν από την Αθήνα, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε πιο μακριά από την Αγία Παρασκευή. Εκεί, στο γαλήνιο κέντρο απόκεντρο της Πλατείας Κοραή, βρίσκεται το αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό του «Ψάρι Ψάρι». Η ψαροταβέρνα του Κώστα Ρωμανάκη έχει ρίξει άγκυρα, καλύπτοντας την ανάγκη της περιοχής για φρέσκους, καλομαγειρεμένους ψαρομεζέδες, με την κατάλληλη συνοδεία μιας ποικιλίας αποσταγμάτων από Χίο, Λέσβο και Θεσσαλία.
Στα ορεκτικά, τα περισσότερα από τα οποία μαγειρεύονται επιτόπου, βρίσκουμε ταλαγάνι στη σχάρα, που σερβίρεται με μαρμελάδα ντομάτας καθώς και τραγανούς λουκουμάδες μπακαλιάρου περιχυμένους με σάλτσα ταρτάρ, ενώ το παριανό σαλατούρι, δηλαδή αχνιστό σαλάχι με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι, ξεχωρίζει ανάμεσα στα της ώρας. Η συνέχεια γράφεται είτε με μια πλούσια γαριδομακαρόναδα, που έρχεται σε ένα μεγάλο πιάτο-αχιβάδα, είτε με μεγάλα, φρέσκα, πελαγίσια ψάρια. Και ακόμη, με ριζότο και ζυμαρικά, όπως το κριθαρότο με χταπόδι και λιαστή ντομάτα ή το ριζότο με τηγανητά μουστάκια καλαμαριού και καπνιστή μελιτζάνα. Στα ατού του χώρου οι αναδιπλούμενες πόρτες, που μεταμορφώνουν όλο το μαγαζί σε μια τεράστια κυκλαδίτικη αυλή, για έξτρα ανάσες δροσιάς και αποσυμπίεσης, απαραίτητες σε κάθε έξοδό μας αυτήν την περίοδο.